גיבוש תמהיל למחזור משכנתא

אליס50

New member
גיבוש תמהיל למחזור משכנתא

אשמח לשמוע דעתכם לגבי התמהיל ולגבי הריביות: 250 א', מסלול פריים ל 25 שנה, פריים -0.95 250 א', 15 שנה, ריבית2.15 100א' 20שנה 2.65 50א' 9שנים 1.8 100א' 25 משתנה כל 2.5 - 1.3% אני יודעת שחלקכם מסתייגים מהפריסה לתקופות שונות, אבל: א. תמיד אפשר לסלק את הפריים לקראת הסוף ב. הפריסה מאפשרת לשמור על החזר חודשי נמוך יותר, דבר שחשוב לנו בשנים הקרובות דבר נוסף שאשמח לשאול: מה היתרון של מסלול המשתנה כל X אם אין בכוונתי לסלקה. ואם יש יתרון כזה מה תהיה ריבית טובה למשתנה כל חמש.

יאללה, סוגרים

אכן את ההסתייגות את מכירה וטוב שכך. ויחד עם זאת קיבלת ריביות מעולות והתמהיל מאוזן דיו כדי לסגור להערכתי. עדיף כל 5 שנים במקום כל 2.5 במיוחד אם אין לך תוכנית לסילוק מוקדם. ריביות תלויות בסוג העוגן אבל אפשר להגיע ל-1.6%. היתרון של המסלול הוא שהריבית ל-5 השנים הקרובות תהיה נמוכה יותר מהצמודה הקבועה, אבל הסיכון הוא כמובן שלאחר מכן הריביות תעלינה. בתמהיל הכולל מאחר והמשקל של המשתנה נמוך ממילא, הייתי דווקא משאיר אותה.

ab1729

New member
אמממ

1. הייתי מגדיל משקל מסלול פריים לכ300-350K (על חשבון הקבועה הקצרה) 2. הייתי מוותר על המשתנה הקצרה, בהנחה כמובן שאין כוונה לפרוע אותה. לאור העובדה שקבועה ל15 שנה עולה 2.15%, משתנה כל שנתיים וחצי ב1.3% לא נשמע לי כמו עיסקה טובה, בהנחה שיש כוונה להחזיק אותה ולא לפרוע בתחנה הראשונה. משתנה ארוכה יותר (4-5 שנים) עשויה להיות רלוונטית 3. במקום לקחת 50K ל10 שנים ו100K ל20, תעבירו את זה ל15 וזהו.

למעלה