גיבוש סטי"לים\דבורים 2004

elad15

New member
גיבוש סטי"לים\דבורים 2004

כיוון שאמרתי והבטחתי לעצמי שאני ארשום את זה במידה ואני אעבור ועברתי. והנה מצאתי זמן אז הנה התיאור של הגיבוש של הסטילים דבורים 2004. אני אחלק את הסיכום ל3 ימים. לכל יום יש מהות משלו ומטרה משלו. היום הראשון:ביתן חיל הים. לפי הצו צריך להיות ב8 בביתן חיל הים. כמובן כמו בכל מקום בישראל זה מתחיל קצת אחרי. בכל מקרה מומלץ להגיע בזמן ולא להסתבך עם בעיות זמן למרות שזה לא נראה לי ישנה. בהתחלה עומדים בתור ונותנים את הבדיקה הרפואית שהייתם צריכים לעשות לפני ואת תעודת הזהות שלכם. אחר כך מפצלים אתכם. חצי הולכים למבחן של גג 45 דקות על המחשב, שם בוחנים את הקורדינציה שלך בעזרת שילוב של 3 מבחנים, אחד מהם הוא בדיקת שמיעה אם שמעת סוג של X לחץ על 4 ביד שמאל ואם שמעת Y לחץ 6 ביד שמאל.או בדומה לזה אם ראית.. ולהזיז את העכבר שיהיה בתוך הכוונת.יש כל אחד בנפרד וגם מעורבבים. אין מה לפחד כל כך מהמבחנים הללו. המבחנים מאנשים שדיברתי איתם אח"כ מעצבנים לכולם ומשגעים את כולם. החצי השני נשלח להרצאה קצרה על חיל הים, הרצאה די מעניינת אבל ממה שרואים בימים לאחר מכן הרבה יותר מעניין ומוחשי.באותו קטע, נבחנים ב2 סוגי "מבחנים" אחד הוא להשלים הרבה מאוד משפטים.. תראה שאתה עקבי והכל יהיה בסדר לדעתי ושאתה שפוי כמובן, והשני הוא כל הפרטים עלייך. החלק המעצבן בו שחייבים למלא לפחות דף אחד של קורות חיים. ואח"כ מתחלפים. הקטע של המבחןבמחשב הרבה יותר קצר מהחלק האחר ולכן שאתה בחלק של המחשב יש לך זמן רב לחכות בשביל התוצאות או בשביל החלק השני. מומלץ מאוד להביא עסוקים כדי שתוכל להעביר את היום הזה בשקט. אחרי כל הסידורים והמבחנים הינך צריך לחכות לתוצאות. הרבה לא מנופים ביום הזה אך עדיין יש מספר מסויים שכן.מי שעבר נוסע הביתה להתכונן ליומיים הבאים בבסיס ההדרכה בחיפה יום שני: הבשר של הגיבוש מגיעים ב8 לתחנה בבת גלים ומשם לוקחים אותך לבסיס ההדרכה. שם בודקים מי הגיע ולוקחים תעודת זהות. אחרי זה מעלים על מדים ובו בזמן בודקים אותך רפואית. לאחר מכן, האקשן מתחיל. ריצות קצת קצת כושר ודברים מעצבנים כאלו. אחרי זה אוכלים ארוחת צהריים ואחרי זה מפוצלים לצוותים. אחרי הפיצול לצוותים מכירים את האוהלים ומכירים אחד קצת את השני. אחר כך מתחיל הממבחנים הימיים והקבוצתיים. חלק מהצוותים עובדים קודם על להעביר את כל הקבוצה דרך חורים ולהקים אוהל וחלק השני נכנס לחדר ההצפה ולסירת ההקאה. בחדר ההצפה מכניסים אותך ללחדר שמציפים אותו וצוותך צריך לאטום אותו באמצעות גזעים וסמרטוטים. לא להבהל, אף אחד לא מצליח לאטום באמת. בקשר לסירת ההקאה, אתם מגיעים אליה בסירת גומי עם שיוט משותף של כל הצוות. נכנסים אלייה נשארים קצת מספרים סיפורים ויוצאים אחרי כמה דקות שמגיעה סירת גומי הבאה וחוזרים אין מה להבהל, גם אם מקיאים אין זה אומר שאתה לא עובר. המטרה בסירת ההקאה היא לבדוק איך אתה מתפקד עם זה ויחד עם זה. אחרי זה מסדרים הכל את סירות הגומי ההקאה ואת המצופים. אחרי זה ארוחת ערב. אחרי הארוחת ערב לוקחים אתכם ללמוד כל מיני דברים שקשורים לחיל הים שאתם תצטרכו להבחן עליו ביום למחרת. אחרי זה ישנם קצת שיחות עם המפקדים ומשימות תוך צוותיות.לאחר מכן לוקחים אתכם לבסיס חיל הים שנמצא מרחק מטרים ספורים משם, שם מראים לכם את הסטילים שעל 2 מהם אתם עולים ולא משהו רציני רק לשמוע מה האנשים שבחיל הים אומרים לכם. אחרי זה חוזרים ורצים קצת. אז יש את ארוחת הלילה ושעת ת"ש. יום שלישי להיות ב6 ורבע מוכנים. יום שלישי:סיום קמים בבוקר, ספורט הבוקר ריצה קצת מתיחות וארוחת בוקר. אחרי הארוחת בוקר המבחנים על מה שלמדתם אתמול גם על הסטילים בזמן שהייתם בבסיס חיל הים.אחרי המבחנים הולכים לשיט על הסטיל. לדעתי, השיא של כל הגיבוש. בעקבות אותו שיט התאהבתי ורציתי להתקבל לשיטטת הסטילים דבורים. היה ממש כיף. אחרי זה ארוחת צהריים שאחריה ראיון אישי עם המפקד וראיון אישי עם קצין המיון. מחכים לתעודת הזהות שלך נוסעים הביתה ומחכים לתשובות בסה"כ הגיבוש הייתה חוויה מהנה ביותר. ועכשיו אני רק מקווה שיהיה לי שירות מהנה מעניין ונעים בחיל הים בוא אלינו אלינו אלינו לים אל הים הגדול הפתוח!

oror100

New member
שתי שאלות שמעניינות אותי:

1. כאחד שהיה שם, על מה אתה ממליץ (ומה מומלץ בכלל) לעבוד יותר ולהתמקד מבחינת כושר גופני הדרוש על מנת לסיים ולעבור את הגיבוש
2. על איזה נושאים נבחנים באותם המבחנים בגיבוש עצמו, והאם רמת הקושי שלהם היא קשה ? תודה

elad15

New member
תשובה

1) כושר לא הייתי אומר שזה הכי חשוב. הם אומרים שזה לא הכי חשוב.. וגם מהגיון.. מה אתה צריך לרוץ על הספינה? ומניסיון אני הייתי האחרון תמיד בגיבוש בכל דבר שקשור לריצה... 2) על הנושאים שלמדת.. לא הכי קשה בעולם אני זוכר את זה גם עכשיו. אבל אני לא בטוח שמותר לי להגיד את זה כאן. ממש קל לדעתי. אמריקאי. רק צריך להיות מרוכזים אחרי יום קשה.

oror100

New member
הבנתי

אבל אין אף מסע או מבחן כושר (בר אור לדוגמא) או אפילו רק מרפקים / בטן בגיבוש ? בריצות ארוכות אני ממש חלש (יותר מ-10 בריצת 2000
...).

oro0

New member
לא היה שום דבר פיזי בגיבוש...

אולי היו כמה קבוצות שירדו קצת למצב 2... וגם לא כל הקבוצות...

oro0

New member
בגיבוש שלי רצנו בקושי...

500 מטר מצטבר.. כל הגיבוש...

elad15

New member
אין לך מה לפחד מהכושר

זה לא הדבר המפחיד בגיבוש ה"מפחיד יותר" זה חדר ההצפה וממש שהכי מפחדים זה סירת ההקאה שגם ממנה אין כ"כ מה לפחד.

elad15

New member
זה נחשב לגיבוש מבן הקלים שיש

רק שתדע כאילו מבחינת כושר וזה.

oror100

New member
ובעניין השחייה

יש צורך לשחות בגיבוש ? ועוד משהו...האמת שאף פעם לא חתרתי כל כך בסירת משוטים...מלמדים אותך את הדברים האלה לפני הביצוע?

elad15

New member
תשובות

אין צורך בלדעת לשוט גם אין צורך לדעת להשיט זה קבוצתי ואף אחד לא יודע איך...המפקד מסביר את כל מה שאתה צריך לדעת לפני. אל תדאג.

oro0

New member
גם בקשר לזה אין ממה לחשוש

אתה נכנס למים רדודים מאוד ששם אתה מתרגל חילוץ פצוע במים ועוד כל מיני שטויות.. אתה לא צריך לשחות או משהו.. אתה גם עם חגורת הצלה כזאת.. ובקשר לחתירה - מראים לך בדיוק איך לעשות את זה...

oror100

New member
תודה לכם ../images/Emo13.gif .....ועוד משהו

מצטער על מבול השאלות, פשוט אם כבר מישהו יודע ויכול לעזור בעניין... 1. הבנתי הגיבוש הוא סך הכל יום וחצי לערך...ובסך הכל אין צורך ממשי להתאמן לקראתו, או שיש? 2. הרבה עוברים אותו?, כי לפי התיאור הוא לא קשה. 3. ועוד נקודה מעניינת שבה נתקלתי בזמן האחרון: חבר שלי שהיה במיונים לטיס, הגיע איכשהוא למיון הזה בתל השומר, לסטי"לים, ולא עבר אותו (את המבחנים המקדימים בביתן חיל הים...לא את הגיבוש עצמו). זה לא קצת מוזר בהתחשב ביכולות הגבוהות שצריך לטיס, לעומת אלו שבסטי"ל (מבלי לזלזל כמובן
)?

elad15

New member
תשובות

1) הגיבוש בבסיס ההדרכה בחיפה הוא יום וחצי לערך כן.. ובסה"כ אין צורך ממשי להתאמן לקראתו. 2) לפי תגובתם של האנשים מחיל הים ביום הראשון של הגיבוש, 30% עד 40% עוברים את כל הגיבוש. אני לא יודע כמה הם צודקים. 3) יכול להיות שיש משהו שהוא לא התאים לדרישות להיות בסטילים.. אנילא יודע למה.

Evil Gremlin

New member
אני לא אשכח את היום הזה!!!../images/Emo122.gif

באתי לשם ב-7:00 בבוקר או אפילו מוקדם יותר!!!! סיימתי את המבחנים בערך ב 11:30 ועד 18:30 בערך עשיתי כלום טוב לא ממש כלום עשיתי כל דבר אפשרי כדי להעביר את הזמן וכל זה כדי שיגידו לי שלא התקבלתי

י ו ב ל 11

New member
יש לי כמה דברים להוסיף

היי גם אני הייתי בגיבוש וגם אני עברתי ויש לי כמה דברים להוסיף לדברים שנאמרו פה... אז כמו שאתם שמים לב גיבוש הסטילים הוא אחד הגיבושים הכי הכי קלים שיש... אם אתה עשית שיעורי ספורט כל השנה, שמרת על כושר פחות או יותר בגדר הנורמה, אין לך שום בעיה. זה לא גיבוש מטכ"ל שידרשו ממך לרוץ קילומטרים שלמים עם שקי חול, לעלות ולרדת מגבעה מסריחה במכון וינגייט, וגם לא תצטרך לנגוס מתחת לשמונה דקות ב2000 מטר... ממש לא בודקים אתכם על כל הדברים האלה. עיקר הגיבוש הוא "סוציומטרי" בעיקרו. רוצים לראות איך אתה משתף פעולה מבחינה חברתית, עוזר לחברים, ומתפקד כחלק מתוך קבוצה...שהוא כמו שנאמר אחד הדברים המרכזיים שבעבודה בסטיל. ליום הראשון של הגיבוש שהוא בביתן חיל הים צריך להביא בעיקר המון המון סבלנות... אין מה לעשות...ככה זה הם לא ממש מאורגנים שם ודבר שיכול לקחת שלוש-ארבע שעות לוקח אצלם יום שלם... דבר אחרון... אל תעלו על דעתכם לפרוש. במהלך כל הגיבוש יציקו לכם בשאלות של "אתה רוצה לפרוש?" "אני רואה שאתה רוצה לפרוש..." "אתה לא סוחב...כדאי לך לפרוש"... הם רוצים פשוט לראות מוטיבציה... במהלך הגיבוש שאלו אותי את זה המון פעמים בעיקר בגלל החוויה הלא כל כך נעימה שעברתי בסירת הקאה...פשוט לא הרגשתי טוב והסתובב לי הראש. שאלו אותי את אותן שאלות הרבה לאחר המקרה אבל פשוט לא פרשתי ובסופו של דבר עברתי. המפקדים שם רוצים לראות מוטיבציה וכוח רצון לשרת בחיל הים. אם תראה להם שאתה אכן רוצה ושאתה מתפקד טוב בתוך צוות, הסיכויים לך שתעבור ושתתקבל הם גבוהים שיהיה בהצלחה

elad15

New member
אהה וד"א יובל ואנוכי היינו באותו

צוות ואותו גיבוש!
|שמ

guyTHEred

New member
תראו שאתם בולטים וזהו

תעזרו לאחרים, תראו למפקד שאתם באמת רוצים להיות בחיל הים, תראו התלהבות, ואל תזלזלו! כושר זה הדבר האחרון שמסתכלים שם!

למעלה