גיבורי על וגיבורים בכלל

גיבורי על וגיבורים בכלל

הרהורי לילה - מהדורה 18... והפעם לא סקס, לא חברה, אנשים, נשים או שלל נושאי החיים הממשיים. היום מוקדש לגיבורים, אותם אנשים שהפכו בחיינו לסמלים. כמובן שנטיותי התרבותיות הן לכיוון המדע בדיוני אך אותם אנשי פלא נמצאים בכל מקום..ושם בדיוק אתחיל בשאלה: מה כלכך מושך אותנו להתאהב(כמודל חיקוי) באותן דמויות? סילבסטר סטלונה, תמיד נכיר אותו כרוקי. האיטלקי החבול תמידית שבדקה ה90 יחסל את יריבו בנוק-אאוט קטלני... אך אולי הוא במצב טוב כאשר ניתן לקרא לו גם רמבו, החייל חסר החיים היודע להתחמק מכדורים ואפילו בלי להושיט יד או לנוע מהר כמו מישהו אחר שאנו מכירים:) כמובן ששתי סדרות סרטים אלו הן היסטוריה אך הכן גיבור שראוי לכבוד. ולפני שנרוץ קדימה, אולי עוד צעד אחורה? קריסטופר ריב הלא הוא "סופרמן", כמובן שהיו לו עוד סרטים ואפילו מערבון אחד! אבל גיבורים אנו זוכרים ולייזרים אוהבים, ובלי אפקטים משוכללים ריחף לו ידידנו בדמות החייזר-אדם עם גלימה ומגפיים "BUILT-IN" שלעזרתו מדי פעם רק מקלות זרחנים מכוכבו שלו ש"ההירו לו את דרכו" בעת צרה... (לא כולל צרות עם סוסים כנראה) עוד גיבור שנזכור לעד. ארנולד שוורצנגר T-100 המחסל האהוב בשלחותו הקטלנית תודות למתרגמים:) אין הרבה מילים לתאר את חותמו שהשאיר בניצוחו על תזמורת האינסופית של קרבות האדם-מכונה. אכן כך, הגולם קם על יוצרו ואקשן שובר קירות, נוזלי, מגנטי, רצחני ומשעשע.. עוד חריטה בזכרוננו, אסטלה לביסטה, בייבי:) 2000 הייתה שנה שלא תשכח, בקולנוע הוצגו שני סרטים, המומיה ומטריקס. אני וחבריי התפצלנו, אני הלכתי למטריקס וכך הכרתי את ניאו - קיאנו ריבס. עטוף באפקטים של מליוני דולרים פותח לנו רעיון של משהו בין הקומה ה13 ולסיפור של סטיבן קינג..(למי שמכיר) אהבה, אמונה ומלחמה בכלי טכנולוגיה מדהימה, אומנות לחימה מדהימה וגיבור.. שונה חדש ומיוחד שיציל את העולם. סדרת המטריקס הפכה לקלאסיקה עוד ביום שהחלה. אך "לכל מה שיש התחלה, יש סוף..." ומכל הגיבורים שאהבנו, ישנם כאלו ששכחנו? וכמובן זה בלתי נמנע אך כך אני "מתוכנת" ולכן הנה הנושא האהוב עלי מכל ואיתו גם שאלה: איכן הנשים בעולם של גיבורים? מה קרה לסופרגירל? ניקיטה? רציתי לכתוב כאן עוד כמה דוגמאות אבל איני זוכר עוד גיבורות על מעולם הקולנוע. בושה. וכך מסתיימת עוד מהדורה, הרהורי לילה בחסות החשיכה... ערב טוב ועד הפעם הבאה... <מתיישב...אפקט גלי לרגליי...וושששש>

למעלה