גיבוי דיסק לכונן אחר

DJ CHIPSEee

New member
גיבוי דיסק לכונן אחר

שלום! מותקנים אצלי במחשב שני הארד דיסקים, האחד מאקסטור 40 ג'גה והשני וסטרן דיגיטל 80 ג'יגה. עד היום הייתה מערכת ההפעלה על ה40 ג'יגה ושאר הבלאגן על ה80. ((הוסטרן דיגיטל חדש יותר על 8 באפר והכל)) לפי מה שקראתי כאן לאחרונה ראיתי שעדיף שהמערכת תהיה על הדיסק המהיר יותר. לכן קציתי לדעת אם יש איזשהי דרך להעביר את הדברים שאינם קשורים במערכת ההפעלה בכונן ה-40 אל כונן ה-80? (דרייברים, תוכנות כבדות). תודה! (מצטער על האורך)

DJ CHIPSEee

New member
אם אפשר עוד עצה לגביי חיבור הכוננים

הכונן הראשון הוא : Model ID MAXTOR 6L040J2 Parameters 77557 cylinders, 16 heads, 63 sectors per track, 512 bytes per sector LBA Sectors 78177792 Buffer 1819 KB (Dual Ported, Read Ahead) Multiple Sectors 16 ECC Bytes 4 Max. PIO Transfer Mode PIO 4 Max. UDMA Transfer Mode UDMA 6 (ATA-133) Active UDMA Transfer Mode UDMA 2 (ATA-33) Unformatted Capacity 38173 MB השני הוא: WDC WD800JB-00FMA0 Revision 13.03G13 Parameters 155061 cylinders, 16 heads, 63 sectors per track, 512 bytes per sector LBA Sectors 156301488 Buffer 8 MB Multiple Sectors 16 ECC Bytes 58 Max. PIO Transfer Mode PIO 4 Max. UDMA Transfer Mode UDMA 5 (ATA-100) Active UDMA Transfer Mode UDMA 2 (ATA-33) Unformatted Capacity 76319 MB כיום הם מחוברים על כבל אחד שניהם (לא נראה לי שזה אופטימלי) ישנם 2 כוננים אופטיים אחד: CD-RW 32x/10x/40x שני: LG CD-ROM 52x אם למישהו מהאנשים הטובים שהיה כח לקרוא את כל זה... תנו עצה איך לחבר את הכוננים אופטימלית. תודה תודה תודה המון המון!

DJ CHIPSEee

New member
קפוץ!!!!

סע למעלה!ייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

ykiki

New member
--->

אין דרך לשנות מיקום של תוכנות מותקנות. תצטרך להסיר אותן, ולהתקין מחדש במקום החדש שתרצה. (אם רוצים להתקטנן, אז זה אפשרי טכנית - אבל מחייב עריכה ידנית של המון ערכים ברגיסטרי, ובמקומות נוספים... לא מעשי, בקיצור.)

Locke

New member
דווקא אפשר, ואפילו לא ממש ידנית

יש תוכנה קטנה שעושה את זה לא רע בכלל: COA2 כל מה שצריך לעשות זה להעתיק מה שרוצים לכונן אחר ובתוכנה רושמים את המיקום המקורי ואת המיקום החדש וזה משנה לבד את כל הערכים שצריך.

tzimi

New member
לא עדיף גוסט?../images/Emo12.gif../images/Emo108.gif

לפי מה שקראתי ממש ברפרוף (יכול להיות שאני טועה) התוכנה הזאתי אמורה להיות לכל מיני תוכנות שבחרת להעביר מחיצה ולא למערכת שלמה... היא כנראה עושה שינויים ברג'סטרי, השאלה אם היא מעבירה גם אותו מחיצה או שזאת לא המטרה שלה? היא מטפלת גם בboot של המערכת הפעלה?

tzimi

New member
../images/Emo122.gifרק עכשיו שמתי לב שהבנאדם

רוצה להעביר רק את התוכנות ולא את הכל... אני עדיין חושב שעדיף גוסט של כל המחיצה

Locke

New member
עשיתי כבר מספר רב של פעמים

עם די הרבה מחשבים, ולא נתקלתי בתוכנה שזה לא עבד עליה

AeroPeek

New member
דווקא מעשי

אני עשיתי את זה ידנית, ונהנהתי מכל רגע ורגע

az ma

New member
להפוך אותו לשחור מייייד../images/Emo70.gif../images/Emo66.gif

ולנעוץ הודעת אזהרה שיש לנו מקרה עם
ו
... מ-ס-ו-כ-ן, בעיקר לעצמו!

IBZ

New member
-->

איזה מזל שלא השבתי שגם אני ניסיתי זאת בעבר, והתהליך עבר בהצלחה. אופס- לא יכול לשמור לעצצמי את הסודות שלי...

az ma

New member
מתברר שהפורום מלא "בכם"...

היכן לעזאזל הניפוי של מע' תפוז

IBZ

New member
-->

עסוקים מדי בשדרוג מערכת ה"חיפוש המתקדם" של הפורומים........

az ma

New member
היייייי, תעודד אותם להוסיף תמיכת

חיפוש ב Firefox בהזדמנות הזו...

az ma

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אתה מציין עובדה נכונה ואז מסיק מסקנה סותרת... מה? "ראיתי שעדיף שהמערכת תהיה על הדיסק המהיר יותר" --> "לכן קציתי לדעת אם יש איזשהי דרך להעביר את הדברים שאינם קשורים במערכת ההפעלה בכונן ה-40 אל כונן ה-80?"... למה? המלצתי, להתאמץ מעט יותר בשלב הזה ולארגן ת'כוננים למצב אידיאלי... תוצאה סופית: כונן 80 מחולק ל3 מחיצות C=15GB עם מע' ההפע' ותוכנות D=32.5GB ומשמשת לאיכסון נתונים E=32.5GB ומשמשת לגיבוי נתונים כונן 40 נשאר כמו שהוא ומשמש ל Page file ו Hibernate file של C + גיבוי של C ו D... כולל אימג' של C... להשגת מטרה כזו תהיה זקוק לכלי או שניים... אני מעריך ש Partition Magic יכולה הן לארגן את כל המחיצות כנדרש וכנראה גם להעביר את תוכן הכוננים... במידה ואני טועה לגבי החלק השני אזי תצטרך גם תוכנה כמו Ghost לשם העברת התוכן... קח שני אספירין ונסה שוב מאוחר יותר...

למעלה