גועל נפש.

אשרת

New member
גועל נפש.

בפעם הבאה שמישהו מהשמאל יפתח את הפה שלו על ההסתה שהולכת בצד הימני של המפה, כדאי שיזכור את "שרון רוצח", שמפגיני שמאל צעקו בהפגנה בת"א.

אשרת

New member
כי פסיכיים יש בשני הצדדים!

ואני חושבת שעדין יש דברים שלא אומרים, במיוחד כלפי ראש הממשלה. איזה מין דבר כזה שאנשים קוראים פה לבעלי תפקידים מסויימים "רוצחים", במיוחד כאשר אין להם שום הוכחה לכך ביד!

yeshgvul

New member
תראי, אם את לא יודעת לקרוא

אז נגיד שבמקרה המסויים שלך אין הוכחה. אפשר לחשוב שעל ערפאת היית צריכה הוכחות כדי להשתלח חופשי (אצלנו מה שאומר דובר צה"ל זה "הוכחה"...)

אשרת

New member
האמת היא שלא..

משום שעם כל הפשלות של דובר צה"ל לאחרונה, צה"ל עדין נתפס בעיני כארגון קצת יותר אמין מארגון החמאס או מערפאת...

yeshgvul

New member
המידע על שרון הובא בפניך מעוזי

בנזימן. הוא לא מהחמאס. גםהמידע על כך ששרון הפציץ את ביירות בפצצות מצרר ב- 1982, עדי כדי כך שרייגן השעה את משלוחי הנשק לישראל אחרי מה שראה בטלביזיה, לא בא מהחמאס.

Haemek

New member
אני חושב ששרון הפציץ את בירות

עם פצצת מימן, אם אני לא טועה. והיה זה הנביא בעל הזקן שהחליט שהוא לא מגיע, אז שרון החליט לא לחזור על זה ובפעם הבאה שהוא זרק משהו זה היה רק פצצת אטום.
אם כבר ציזבטים, אז אני יותר טוב ממך.

מי זה עוזי בנזימן

מישהו מכיר אותו? אתה מכיר אותו? ואל תגיד לי שבמקרה ורק "במקרה" הוא שמאלני תומך טרור בדיוק כמוך השקרים שלכם מצחיקים כבר את הערבים

לטרוריסטים מהשמאל

אין גבולות עד היום אנו מחכים לפעם אחת ואני חוזר ואומר פעם אחת לרפואה בה הם יגנו את מסע הרצח נגד היהודים אנחנו עדיין מחכים

shay or eli

New member
ההבדל

ישנו הבדל בין "שרון רוצח" ובין "מוות לשרון". זהו בדיוק ההבדל בין "רבין בוגד" ובין "בדם ואש את רבין נגרש". לקרוא לאדם "בוגד" או "רוצח" זו לא הסתה, זוהי פרשנות לחוק הישראלי/הבינלאומי וקריאה לרשויות/לעם לפעול להפלתו. רוצחים ובוגדים לא צריך לרצוח. לעומת זאת קריאות "בדם ואש את X נגרש" או "מוות ל Y" הן כן הסתה הקוראת לרצח ולקיחת החוק לידיים. הגיע הזמן לשים קץ לאווירת סתימת הפיות בציבור בשם פאניקת "ההסתה".

levikon

New member
אתה טועה!

כל עוד אדם לא הורשע ברצח או בגידה הוא לא רוצח או בוגד. וזהו! אי אפשר להתפלסף פה. זה חד משמעי! ואם לדוגמא תקרא לאדם רוצח (והוא לא הורשע בזה) הוא יכול לתבוע אותך על הוצאות דיבה (וכבר היו מקרים)

shay or eli

New member
ואם אני אפגין עם שלט "דרעי זכאי"

לאחר שהוא הורשע, האם גם אז אי-אפשר להתפלסף וזה חד-משמעי, גם אז אסור לקרוא לו כזה? מותר לאזרחים לומר לשלטון (בתי-המשפט, הממשלה, הכנסת, הצבא וכו') מה דעתם על אדם פלוני, בייחוד עם פלוני הוא נבחר ציבור. זכותו של הציבור להביע את דעתו, פה זה לא סעודיה. אזרחים לא חייבים להסכים לפסיקות בית המשפט, ועדות החקירה הממלכתיות או הכנסת. בשביל זה קיימות זכות ההצבעה וזכות המחאה.

levikon

New member
אסור לקרוא לו זכאי. כי הוא הורשע

במעשה נבלה. ופה אני מבחינתי סיימתי את הדיון.

לקרוא למישהו "רוצח" זה לא ביקורת

כשאתה מרים כרזה "דרעי זכאי", אתה מעביר ביקורת עקיפה על בית המשפט. אף אחד לא נפגע מזה ולכן אף אחד לא יתבע אותך. אם אני אסתובב עם שלט "שי בוגד" זו איננה ביקורת נגד בית המשפט (שבכלל לא נדרש לנושא) אלא השמצה כביכול שלך. אתה יכול לתבוע אותי על הוצאת דיבה, אם תרצה. גם שרון יכול לתבוע אותך על הוצאת דיבה כשאתה אומר "שרון רוצח" או "רבין בוגד" או "פרס משת"פ של הפלסטינים כי אמא שלו ערביה או כי יש לו מניות בפלטל" אז אתה יכול להיות צפוי לתביעת דיבה. בדרך כלל, פוליטיקאים לא נוטים לתבוע שכן העניין התקשורתי בתביעה יגרום להם יותר נזק מתועלת. במקרה אחד שרון תבע את עיתון time על הוצאת דיבה וזכה. צריך לזכור שבחלק מהמדינות כתיבת שקר על אדם איננה עילה לתביעה אלא צריך להוכיח כוונת זדון (כלומר שהכתב לא פעל בתום לב, שזה מאד קשה להוכחה) בכל מקרה, אפשר היה לצפות מ"אנשי שלום" שיתנהגו קצת פחות באגרסיביות. סיסמאות "שרון רוצח" אינן תורמות דבר לויכוח הפוליטי בישראל. אם יש לכם טענות רלונטיות, אז הן יישמעו ביתר נכונות בלי קריאות כאלו. ולעניין עצמו, אם 80 הרוגים פלסטינים בג'בלייה ישכנעו את החמאס שלא ממש מומלץ לירות קסאמים, אז הרווחנו. אם זה לא ישכנע אותם, נצטרך להרוג עוד כמה מחבלים ולהרוס עוד הרבה בתים עד שיבינו. אנחנו לא מתכוונים לוותר בנושא הירי על שדרות וכדאי שהם יבינו את זה וכמה שיותר מהר.

זה ממש ממש לא נכון

ועובדה ששרון תבע את טיים ואת עיתון הארץ. הדיבה התיחסה לתקופה שהיה שר ביטחון.

yeshgvul

New member
לאור המקרה שלך, אני פסימי

1000 הרוגים ישראלים ומשבר חברתי , מוסרי וכלכלי איום לא שכנעו אותך שמוטב לך להפסיק להשתתף באונס לאומני-משיחי-נדל"ני של 4 מיליון אנשים בשטחים. אתה עדיין מוכן ללכת למות לשווא בחברון ונותן תמיכתך לראש ממשלה שרוצה לתקוע אותך שם לנצח, ושביצע מעשי רצח לרוב. יש משהו בטבע האנושי. נקמנות נקרא לזה? בספק אם האונס בג'בליה ישיג לך הרבה כשאתה לא מתכוון לרדת מהקורבן שלך

Haemek

New member
אז יש לי שאלת תם.

אם זה כל כך בסדר, למה להגיד "ביילין רוצח" זה לא לגיטימי? כי אני יכול להביא לך אלפי אנשים שנפגעו מנשק שהלה סיפק לאויב? והכשלון שלו בממשלת ברק שהביא עלינו את המלחמה שבה נהרגו 1100 איש רובם אזרחים? לי נשמע "ביילין רוצח" משהו שאולי יכול להיות נכון, כלומר אני יכול לצעוק אותו בראש חוצות? ו"טיבי רוצח"? הרי אם משהו יגיד לי שלא, אקרא לזה ובצדק "סתימת פיות".

למעלה