גונבים את ניקוזי הברזל הכבד שבכבישי

אורניהו

New member
ומשהו מעניין נוסף.מאובן בשייש

של מעקה המרפסת אצלי,מעניין מהיכן חצבו אה?

dubaf

New member
מאובן במירפסת - לאורניהו

שתי הערות: א. אצלך במרפסת אין שייש . מאחר ובאטרץ אין שייש אמיתי. הכול עשוי מגיר ששוייף היטב - ואז " החליטו" שהוא שייש. השייש האמיתי שנמצא בארץ הוא - מתוצרת תורכיה או איטליה !!!! (פרט, אולי" לשייש השחור של ערד !!- כמות זעירה , יחסית). ב. הגיר ממנו בנויה המרפסת שלך הינו מגיל הטורון (מתצורת "בינה"). כמוהו אפשר לחצוב, למעשה, כמעט בכל הארץ !!!! המאובן אופייני לטורון, אולם כדי לזהות במדוייק - שלח צילום מקרוב מאד. מצרף קישור לתצורת "בינה"

dubaf

New member
אז אני מוכרח להשוויץ !!!!

המיטבח שלי , אולי היחידי בארץ, שעשוי כולו מגראניט, כולל הקירות !!!!! פשוט - כגיאולוג הייתי מוכרח לעשות זאת....גם השולחנן בסלון ועוד כמה שולחנות הם עם פלטות של גראניט או גנייז (סוג של גרניא עם "זרימה".)

dubaf

New member
למיכה - המסיב

כל סלע הוא חלק מהמסיב . או סלע מקורי מהמסיב (כמו הגראניטים) או מהבלייה של הסלע המקורי (כמו כל סלעי המישקע). אז תן כבוד לסלעים !!! כל אבן גראניט הכי קטנה שתמצא באזור אילת עברה כבר את גיל ה 600 מיליון שנים !!!!!- ותשווה לגיל שלך !!!!אפילו המאובן במירפסת של אורניהו עבר כבר את יום ההולדת ה 70 מיליון שלו !!!!(או 25550000000 ימים !!!!!(מתי יום הולדת?)

השאלה היא

למה לקחת אותו, לחצוב בו, לעשות לו מטמורפוזה מזוייפת, ללוש אותו להגלות אותו ולהפוך אתו לבית (או לשיש מגרניט...אבל גם גאניט משיש). הגיע הזמן למצוא דרכים קצת יותר רציניות לפגוע פחות בשטח ולהרוס כל מה שזז (או לא זז). אם אנחנו לא בטבע, אז לא בטבע! למה על חשבונו??

dubaf

New member
והתשובה היא

אם לא תשתמש באבן (בהכרח - חצובה) תהייה מוכרח להשתמש בחומרים שפגיעתם בטבע גרועה הרבה יותר. תאר לעצמך שכל הבתים היו עשויים מעץ (לא היה נשאר עץ אחד בעולם!!!, שלא לדבר על העובדה שלא היתה אפשרות לבנות בתים בעלי קומות רבות, וכל שטח כדור הארץ היה מלא בתים מעץ!!), או מפלסטיק שגם הוא ממוצא אורגני (והתוצאה - כמו שימוש בעץ) , או ממתכת ( ואז היו צריכים לחצוב כמויות הרבה יותר גדולות של חומר גלם כדי להפיק מהם את המתכת. הפתרון היחידי של מניעת פגיעה בטבע - להתחיל לגור במערות - אבל אז כל קליפת כדור הארץ תהייה חלולים חלולים (מערות מגורים ל 7 מיליארד בני אדם !!!). הפיתרון המוחלט - מישלוח ומגורים מחוץ לכדור הארץ - אבל גם כאן ההכנות של הטילים והדלק עבור כמות אנשים גדולה - תביא לפגיעה חמורה מאד באקולוגיה של הנשארים.(אני נשאר !!!).

עייט זהוב, מה היינו עושים בלעדיך../images/Emo35.gif

נדמה לי תמיד כאשר אני בשטח, שהטבע אינו זז, אלא רק למשמע שמך!

שש וחצי, מחר יום הולדת ../images/Emo6.gif

לא דובה, ממש לא, אינני מזלזל בסלעים, נהפוך הוא, אני מאד אוהב טלביזינטים אדומים, טורקיז וירוקים סתאאאאאאאאאאאאאאם. פעם גיאולוג, תמיד גיאולוג!

בנגב גונבים את השלטים

מאלומיניום. פעם גנבו גם את חוטי החשמל מנחושת, כנראה שהבינו שהם בועטים לעצמם "גול עצמי", הפסיקו עם חוטי הנחושת ועברו לאלומיניום.

אורניהו

New member
הוונדליסטים חוגגים ברחבי הקריות..

ואוכלוסיית נוסעי התחבורה הציבורית ממשיכים כל חורף לחכות כך בתחנה. בכלל אני חושב שהמדינה כולה זקוקה בדחיפות לאיש תחזוקה רציני! צילמתי באיזה בוקר כעשרים תחנות כאלו במרחב שלנו

למעלה