גולש הציע "העיקר לעבוד על אחדות"

לעומק

Active member
במה הרבנות כיום שזורה בחיי האומה מעבר לנושאים שציינת?

לגבי כפיה, אני לא מהחסידים. ודאי לא כאשר מדובר באורח חיים, משהו שכל אחת ואחד צריך להיות רשאי לקבוע לעצמו ולמשפחתו. אז כן אפשר לדבר על תקציבים, אבל זה נושא שיצא מפרופורציות מזמן. בגלל שהתקציבים הללו לא מעוגנים בבסיס התקציב אלא מוגדרים תקציבים קואליציוניים, הם נכנסים לתודעה הציבורית כל שנה מחדש. זאת על אף שהם בטלים בשישים יחסית לתקציבים שמועברים לשלל עניינים אחרים במדינה שגם לגביהם תיתכן מחלוקת ציבורית על סדר העדיפויות וכו'.

בכל מקרה אכן, ככל שרוצים לשנות את אורח חייו של המגזר החרדי, זה משהו שצריך להיעשות בהידברות ובהסכמות/פשרות. שום דרך אחרת לא תעבוד. זה נכון לנושא גיוס החרדים כמו שזה נכון לכל נושא אחר. הבעיה שהמתלהמים רוצים לעשות הכל בכפיה וגם חולמים שזה יעבוד להם. ובכן, זה הרי לא יעבוד וכל מי שלא שטוף שנאה או ילדון מתלהם מבין זאת. מה גם שלגבי חלק מהתקציבים כלל לא שייך לדבר על ביטולם. זה פשוט לא נכון משפטית/חוקתית (קצבאות ילדים למשל).
טוב יש את הכשרות ותחבצ בשבת.
זה לא נושאים קריטים אבל מיצידי שלא תהיה כפיה של דת במרחב הציבורי בכלל. כמו שנראה לי פייגלין אומר.

הבעיה עם החרדים. זה שאם היינו מדינה ליברטריאנית וכל אחד משלם מכיסו על כל ההוצאות שלו זה סבבה לא אכפה על מישהו לעשות משהו שהוא לא מאמין בו.
אבל במצב של המדינה, חייבים כסף לביטחון ולרווחה. וחרדים משלמים פחות. ממה שהם לוקחים. וזו בעיה.

לעומק

Active member
זה לא נושאים קריטים אבל מיצידי שלא תהיה כפיה של דת במרחב הציבורי בכלל. כמו שנראה לי פייגלין אומר.

הבעיה עם החרדים. זה שאם היינו מדינה ליברטריאנית וכל אחד משלם מכיסו על כל ההוצאות שלו זה סבבה לא אכפה על מישהו לעשות משהו שהוא לא מאמין בו.
אבל במצב של המדינה, חייבים כסף לביטחון ולרווחה. וחרדים משלמים פחות. ממה שהם לוקחים. וזו בעיה.
זה סיכום מצאט GPT אולי הוא לא הכי מדויק. אבל זה הרעיון:

תקציב המדינה מגיע מ:

🔹 מס הכנסה (יחידים + חברות) – 40%
🔹 מע"מ – 30%
🔹 בלו על דלק, טבק ואלכוהול – 15%
🔹 מכס ומס קנייה – 5%
🔹 ביטוח לאומי – 10%
🔹 השקעות ורווחי מדינה – 5%

הכנסות:
משק בית חילוני: הכנסה חודשית ממוצעת נטו של 28,400 ש"ח.

משק בית דתי לא-חרדי: הכנסה חודשית ממוצעת נטו של 21,600 ש"ח.

משק בית מסורתי: הכנסה חודשית ממוצעת נטו של 21,000 ש"ח.

משק בית חרדי: הכנסה חודשית ממוצעת נטו של 17,000 ש"ח.

מס הכנסה ישיר:
משק בית יהודי לא-חרדי משלם בממוצע כ-2,440 ש"ח לחודש במס הכנסה, בעוד שמשק בית חרדי משלם כ-495 ש"ח בלבד.

תשלום מעמ

משק בית חרדי משלם בממוצע כ-2,600–2,750 ש"ח מע"מ בחודש.

משק בית יהודי לא-חרדי משלם בממוצע כ-3,370–3,570 ש"ח מע"מ בחודש.

תקציבים:
משקי בית חרדיים מקבלים בממוצע כ-13,000 ש"ח בחודש בשירותים והטבות ממשלתיות, בעוד שמשקי בית יהודיים לא-חרדיים מקבלים כ-8,000 ש"ח.

Harrington

Well-known member
מנהל
תחב"צ בשבת זה לא נושא שבתחום הרבנות או כפוף לה. כשרות אכן, אבל זה לא נופל תחת תחום החובה, הדברים שמי שלא מעונין בהם לא יכול להתחמק מהם (כמו למשל נישואין וקבורה).
אני כופר בכך ש"חרדים משלמים פחות" אבל גם אם זה נכון, אתחיל בלהציע להעלות את שכר של החרדים במקומות העבודה הלא-מגזריים, במקום להמשיך את האפליה הנוכחית. כך החרדים יוכלו לשלם יותר מס הכנסה והופ, הבעיה, ככל שקיימת בכלל, נפתרה לה :).
בכללי, כולם ללא יוצא מן הכלל משלמים עבור דברים שלדעתם בזבוז כסף. כך עובדת דמוקרטיה. יש המשלמים יותר, יש המשלמים פחות.

לעומק

Active member
תחב"צ בשבת זה לא נושא שבתחום הרבנות או כפוף לה. כשרות אכן, אבל זה לא נופל תחת תחום החובה, הדברים שמי שלא מעונין בהם לא יכול להתחמק מהם (כמו למשל נישואין וקבורה).

אני כופר בכך ש"חרדים משלמים פחות" אבל גם אם זה נכון, אתחיל בלהציע להעלות את שכר של החרדים במקומות העבודה הלא-מגזריים, במקום להמשיך את האפליה הנוכחית. כך החרדים יוכלו לשלם יותר מס הכנסה והופ, הבעיה, ככל שקיימת בכלל, נפתרה לה :).
בכללי, כולם ללא יוצא מן הכלל משלמים עבור דברים שלדעתם בזבוז כסף. כך עובדת דמוקרטיה. יש המשלמים יותר, יש המשלמים פחות.
חחחח

אוקיי אתה צודק. אז קבורה וכל התפקיד של הרבנים וכו צריך להיות יותר מצומצם.

אבל לגבי העלאת שכר לחרדים, זה לא כזה פשוט.
לחרדים יש פחות השכלה ולכן הם מרווחים פחות.
זאת הסיבה העיקרית

ומעניין מה תאמר על הנתונים שהצאטGPT הביא..

עכשיו, זה לא שהחרדים הם זבל, הם פשוט צריכים להיות יותר משכילים, אם זה חשוב להם מדינת רווחה וכו'
כי פתרון אפשרי זה להיות יותר ימין כלכלי, וכל אחד ידאג לרווחה שלו

Harrington

Well-known member
מנהל
לחרדים יש פחות השכלה ולכן הם מרווחים פחות.
או שאין שום קשר וסתם דופקים אותם כי אפשר.
עכשיו, זה לא שהחרדים הם זבל, הם פשוט צריכים להיות יותר משכילים
והחילונים צריכים להיות משכילים יותר אף הם, בתחום בו החרדים משכילים יותר מהם. אני לגמרי בעד. אלה ישתפרו בלימודי זה ואלה ישתפרו בלימודי זה. רוצה לנחש מה תהיה תגובת הצד החילוני להצעה :)?

לעומק

Active member
או שאין שום קשר וסתם דופקים אותם כי אפשר.

והחילונים צריכים להיות משכילים יותר אף הם, בתחום בו החרדים משכילים יותר מהם. אני לגמרי בעד. אלה ישתפרו בלימודי זה ואלה ישתפרו בלימודי זה. רוצה לנחש מה תהיה תגובת הצד החילוני להצעה :)?
הקטע שכל בוס רוצה לשלם כמה שפחות, ולקבל כמה שיותר.
אז אם מישהו משכיל(=למד מקוצע מבוקש) הוא יקבל יותר כסף. ככה השוק עובד (היצע וביקוש)

והחרדים, בהכללה, לומדים פחות מקצועות מבוקשים.
ולכן מרווחים פחות.

ריקי זו אני

Well-known member
החלטה, כל אחד יחליט אם הוא יהודי, או מחזיק בדת אחרת. ולכל דת יש הכללים של
אני מתפלאת... ממש
ומאחר ויש ביננו חוסר הבנה בסיסית איך ה'דבר' הזה עובד
אז אני אספר לך על קצה המזלג...
כי המדינה בנתה בעיר שהיא קבעה בספר החוקים שזו עיר הבירה...
ושם יבנה בנין הפרלמנט של המדינה...שיהיה משכנם של המחוקקים.
כך שעד לפני שנתיים וחצי היה די ברור מי מחוקק במדינה, ומי מבצע במדינה ומי שופט במדינה...
המערכות 'קצת ' השתנו וכיום לא ברור כ"כ מי עושה מה ולמה...
הויכוח בין בני אדם לגיטימי. לא רואה בזה שום בעיה...

לעומק

Active member
מה שאולי יהיה טוב בעתיד,
זה שלא יצטרכו הרבה עובדים כדי לתחזק מדינה. כי את הרוב יעשו רובוטים.

ואז שהחרדים ישבו וילמדו תורה כל היום.
ויש מצב שזה אחלה דרך לפתור את השיעמום שיהיה לאנשים

Harrington

Well-known member
מנהל
מה שאולי יהיה טוב בעתיד,
זה שלא יצטרכו הרבה עובדים כדי לתחזק מדינה. כי את הרוב יעשו רובוטים.

ואז שהחרדים ישבו וילמדו תורה כל היום.
ויש מצב שזה אחלה דרך לפתור את השיעמום שיהיה לאנשים
השעמום של האנשים (אם כי לא רק) הוא זה שגורם להם לתקוף את החרדים על כל צעד ושעל, כל אפצ'י וכל פיפס. אני מסופק אם זה ייפסק עם חדירה מוגברת של הרובוטיקה לחיינו (חדירה שאגב חוזים אותה כבר עשרות שנים) :).

למעלה