גודש? סתימה? מלאות?

סקורפי

New member
../images/Emo101.gif דחוף

אני מניקה כבר 3 חודשים, והכל הלך בסדר גמור. לפני מספר ימים הייתה לי סתימה בשד שהשתחררה תוך כיומיים - שלושה. מאז שורף לי בפטמה בעת ההנקה, ובתי יונקת מספר מציצות ומשחררת וחוזר חלילה רק בשד הזה. מה לעשות?

1תוליק

New member
טוב, אז בסוף נתתי בבקבוק.

אתמול נתתי לאיתי פעם אחת רמדיה - בערב. האמת שזה היה בלב כבד מאוד אבל חשבתי שטוב אמא מאושרת וישנה עוד 3 שעות בלילה מאמא עייפה ועצבנית. ואל תעשו לי פרצוף... ובכן מאחר שהחלטתי לתת בקבוק אחד (מבטיחה !) ביום רציתי לדעת האם הגודש שנהייה שהוא לא חמור אלא סתם קצת מנפח ומורגש אמור להעלם ולהסתדר עם הזמן ? כלומר האם הגוף מאזן עצמו עם הזמן או שבקבוק אחד ליום "מפריע" לגוף ומבלבל אותו. איתי אגב היה ממש ממש מבסוט מהעניין ואב את הבקבוק בלי בעיה בכלל למרות מסע ההפחדות שעברנו בסטייל "תראי שהוא לא יסכים לבקבוק" וכו'. ובכן הוא הסכים ועוד איך... ואגב עוד משהו - הנקה הרבה יותר פשוטה מבקבוק (צריך לסטרל, למדוד, לחמם וכו') אבל זה כבר דיון אחר.

דפנה מי

New member
מה ההבדל בין גודש למלאות../images/Emo35.gif../images/Emo163.gif

ואיך מאבחנים שיש סתימה
דלקת
וכל שאר הבעיות והתופעות שמדוברות כאן... תסלחו לי, אבל בתור "טריה" - אני רוצה להבין

זוכרות אותי? זה בסדר הייתי כאנ ממש

מעט.. ילדתי לפני חודשיים וקצת ובהתחלה היה לי ממש קשה להניק ממש ממש קשה ואפילו כמעט הפסקתי ולא לקחתי יועצת הנקה כי היה לי חבל על הכספ ולאחר התמדה זה הסתדר ואני נהנית להניק והכל טוב.. בעיה חדשה...חזרתי ללמוד לפני כשבועיים ככה שאני נעדרת יום צשבוע למשך כ 8 שעות...ב 9 בערב אני חוזרת והילד כבר ישן....(זה היום היחיד שהוא מקבל בו תמ"ל)והציצים מתפקעים להם...יהחלד שהתחיל לישון יפה לא משחרר את ההתפקעות......מה עושים? אגב...שאיבה לא באה בחשבון מסיבות שונות. חש דרך להרגיל את הגופ?

niritcat

New member
אין לי בכלל נסיון עם סתימות, אבל

נשמע שיכול להיות שיש לך פטריה. כשיש פטריה על הציצי באמת יש תחושה שזה שורף, ומלבד זאת, אם הפטריה עברה לפה של היונקת, לא נוח לה לינוק אז היא מנסה ומשחררת. יש כאן תמונות המתארות פטריה, תראי אם זה נראה לך. מלבד זאת, את יכולה גם להיכנס לפורום שבו נמצאות התמונות, פורום ייעוץ הנקה, שם נמצאת אסתר גרוניס, יועצת הנקה מוסמכת. ועם קצת מזל, תיכף יענו בנות נוספות... תרגישי טוב
,

אותנו את לא צריכה לשכנע ../images/Emo8.gif

ואל תדאגי - אף אחת כאן לא תעשה לך פרצוף! לשאלותיך: אם וכאשר את מרגישה תחושת מלאות בשעות שאת לא מניקה, כדאי מאוד לסחוט מעט מעל הכיור, אפילו אם זה אומר שבלילות הראשונים תצטרכי לקום בשביל זה לדקה או שתיים. לא כדאי שיתפתח גודש ועוד יותר לא כדאי שתתפתח סתימה שעלולה להוביל לדלקת. אחרי מספר ימים זה מתאזן מעצמו.

קודם כל

אני מפנה אותך לשאלות הנפוצות שלנו. יש שם את כל התשובות (כמעט) לכל השאלות האלו. ומקשרת לך תשובה ספציפית לעניין ההבדל בין גודש ומלאות. ואת יכולה לשאול שאלות חופשי
, בשביל זה אנחנו כאן...

לאה_מ

New member
כן.

פשוט כשאת בלימודים ומרגישה מלאות, לכי לשרותים ותסחטי ידנית קצת חלב לכיור. רק עד להקלה. תתפלאי כמה מהר הגוף שלנו לומד את הצרכים שלהם.

../images/Emo26.gif משהו לא ברור קורה לי בשד

מהתחלה היה לי שד בעייתי שהיתה בו דלקת ואח"כ פטריה. כשהוא מלא הוא לא משחרר חלב, ולא מתחיל לטפטף אלא מתחיל לכאוב. בחודש אחרון שאבתי המון (פעמיים-שלוש ביום - כ 250 מ"ל), ובגלל שאני (עדיין) לא זקוקה לכל הכמויות שהצטברו, צמצמתי את השאיבות לשאיבת לילה אחת (כ-120 מ"ל). מה עוד שעברנו לפני 3 ימים קפיצת גדילה, ככה שלא נוצר לי גודש. אבל היום אני מרגישה שוב "עודף חלב" ואני מתאפקת שלא לשאוב. עידן יונק במרץ לעיתים תכופות, אבל מעדיף את השד השני. לפעמים הוא לוקח גם את הבעייתי, אבל לא יונק הרבה, מתעצבן ומתחיל לילל. לקראת סוף היום השד התחיל להציק. מחוסר ברירה ניסיתי לשאוב, אבל להפתעתי לא יצא אלא רק 20 מ"ל. בסחיטה לא יצאה אפילו טיפה, ואני נשארתי עם שד מציק. מה זה יכול להיות?

עמית@

New member
סתימה?

תנסי לעסות תחת מים חמים, בתנועות סחיטה לכיוון הפטמה, ורצוי מאוד לא"להתאפק" עם שדיים מלאים- משום שזה בדיוק מה שיוצר סתימות..

justmom

New member
אולי...

את יכולה לנסות "לעבוד" עליו ולהיניק אותו בתנוחת הפוטבול? אני יודעת שהוא כבר גדול, אבל ניסית להחזיק אותו באותה תנוחה של השד ה"טוב", אבל "שד אחד הצידה"? נניח, אם הימני הוא הטוב, לערסל אותו כאילו שהוא יונק משד ימין, אבל להביא אותו לשד שמאל כשרוב הגוף שלו מתחת למרפק יד שמאל שלך? (עם תינוק גדול זה יותר נוח על ספה או כורסה רחבה). שווה ניסוי, ךדעתי, כי אם הוא ישתכנע, הוא ירוקן לך את השד הרבה יותר טוב ממשאבה. תרגישי טוב.

1תוליק

New member
תודה יעל אבל את יודעת זה הריגשי...

בכל אופן הבוקר התעוררתי בשלולית וחשבתי שלאיתי יצא פיפי מהטיטול (...לא זוכרת איך העוגייה הגיע למיטה שלי) אבל הסתבר שזה היה ממני. בכל מקרה האם הסחיטה לא מביאה לזה שהגוף יאותת ליצר עוד חלב ? הרי זה כאילו ינקו קצת , לא ? ואז זה "מחדש מלאי". האם אני טועה ? איך מגודש נוצרת סתימה? כפי שציינתי המצב לא חמור , סתם מורגש הציצ ואני מקפידה להניק משני הצדדים במיוחד היום אחרי שאתמול נתתי בקבוק. הקפדתי על 2 הצדדים גם בלילה.

כפי שרוני כתבה - סחיטה עד לתחושת

הקלה, לא מעבר לכך. לגבי השאלה "איך מגודש נוצרת סתימה" - המומחיות יוכלו לענות לך עליה מבחינה פיזיולוגית.

תוליקי!!! ../images/Emo24.gif

קודם כל, פה לא עושים פרצופים! כולנו יודעות איך ההרגשה של לא לישון בלילה... האם הבקבוק עזר? הוא ישן טוב יותר? המלאות הזו היא טבעית והיא אמורה להתאזן באופן טבעי לבד. אם תשאבי השד יקבל מסר שהוא צריך לייצר עוד חלב בשעות האלה, מה שאת לא רוצה שיקרה. הגוף שלך יתרגל למספר ההנקות החדש תוך שבוע בערך. לא הייתי ממליצה לנקוט באמצעים כמו כרוב וכד' כי זה יכול לייבש לך יותר ממה שאת רוצה. אם המלאות מאוד כואבת ומציקה, את יכולה לסחוט מעט כדי להקל, אבל לא לרוקן את השד. אצלנו, מאיה התחילה לישון יותר שעות בשבועיים האחרונים (6-7 רצופות) וכשהיא קמה מהן השד מאוד מלא ונוקשה, אבל היא יונקת את זה וזה לא הפך עד כה לגודש של ממש. בימים האחרונים הגוף שלי התחיל לאזן את הכמות שהוא מייצר ובאמת יש לי פחות מלאות כשמאיה קמה לאכול אחרי השינה הארוכה. רק שימי לב אם זה מתחיל לכאוב והגודש לא עובר, כי זה יכול להוביל לדלקת בשד.

1תוליק

New member
אויש רוני שתדעי שהיו לי מלא

התלבטויות בקשר לבקבוק וחשבתי בהתחלה לשאוב אבל ירדתי מזה כי לא שווה בשביל פעם ביום (לדעתי האישית). אתמול אחרי הבקבוק רחצנו אותו ואח"כ המשך הבקבוק והוא היה מאוד רגוע וישן בסך הכל 3 שעות לפני הלילה וזה היה סימן קצת מעודד כי עד כה הוא ישן לפני הלילה מעט בכל פעם ולפעמים בלילות פתח פער של 3 שעות עד 4 בבוקר ומאז כל שעתיים מתעורר. בינתיים זה בגדר נסיונות וטוב שכך , כי במקסימום אני תמיד יכולה לחזור להנקה מלאה מלאה מלאה. ושוב, עניין הבקבוק היה החלטה לא פשוטה בכלל כי מנטלית זה קשה לתת משהו אחר חוץ מציצי אבל אתמול אחרי שהואנ לקח אותו ועברנו את זה הרגשתי טיפה הקלה וגם חיבקתי אותו המון והנקתי אותו אחר כך עם הרבה מאוד צומי.

סקורפי

New member
איך רואים פטריה

הי נירית קודם כל
איך רואים פטריה על הציצי? גם אני וגם בעלי לא רואים שום דבר מיוחד או שונה מהרגיל... מה עושים עם פטריה בהנקה?

niritcat

New member
אם תיכנסי שוב לתשובה

שכתבתי, תראי שהמילה "כאן" כתובה בכחול. תקישי עליו וזה מייד יעביר אותך לתמונות של ציצי עם פטריה. הטיפול הוא למרוח דקטרין על הציצי, ודקטרין אוראל ג'ל בפה של הילדה. אגב, אם לא רואים, אז כנראה שזה לא זה. אולי זה באמת קשור לסתימה שהיתה לך. אבל בזה, אני מצטערת, באמת שאין לי נסיון.

למעלה