גגון לרכב

יוסיסקי

New member
גגון לרכב

מבקש המלצות לגגון לרכב המנשא האחורי מסוכן מפחיד ומתאים בקושי לזוג אחד (למרות שיש מקום לשלושה)כמעט נפלו לי שני זוגות לפני בית ליד ביום שישי האחרון הציעו לי טולה אבל המחירים בשמיים (יכול להגיע ל 5000 ש"ח עם מוטות אלומיניום ו3 מנשאי אופניים מהסוג שמתכוונן בחלקו התחתון) גלשתי בזאפ אך קשה למצוא מישהוא אמין ואני מחפש קשר ליבואן ללא הצלחה) המנשאים הזולים נראים רע ולא עמידים מי שרכש/משתמש בטולה - אודה על תגובות

cafeneto

New member
חיקוי לטולה...

אני רכשתי בשופ הרים מתקן לגגון ל- 2 זוגות אופניים - Top Bike Roof Rack ראה עלות באתר. התקנתי (על פוקוס חדשה) שני פסים מקובעים לרכב במקומות המתאימים בעלות של כ- 350 ש"ח, ברח סלמה ת"א. בעלות של כ- 700 ש"ח יש מתקן יציב ואמין שאני לא חושש שיפול בכביש 6 במהירות של XXX (מעל המותר בד"כ)

oren_hershco

New member
THULE

לא חייבים לקנות את הפסים היקרים. יש פסים (גם של THULE) פשוטים יותר, שעולים פחות מ 600 ש'. לי יש כאלה (דגם 530 נדמה לי, שבינתיים הוחלף במשהו טיפה יותר מעודכן). זה יושב על גג הרכב כבר 3.5 שנים. אין חלודה, אין קורוזיה, בלאי אפסי, אין שחרורים לא רצויים. בשתי הפעמים שהייתי צריך חלקי חילוף פלסטיים, היבואן נתן לי אותם מייד (כלומר, יש במלאי) ולא רצה לקבל תשלום עבורם (בטענה ש"כשקנית שילמת הרבה בדיוק בשביל שרות כזה"). בקצרה: מה זה משנה אם שילמתי 1800 או 3000, כל עוד קיבלתי מוצר נטול דאגות? החיסרון היחיד (בכל הגגונים): אם תחליף רכב, ה"רגליים" לא בהכרח יתאימו, וסט חדש עולה 800+ ש'. אורן

JacobLevin

New member
טולה

ממליץ לך לנסות לקבל הצעת מחיר בגרופי. לפחות בזמן שאני התעניינתי היה להם הצעות טובות לגגון+פסים. אין לך מה לחפש את היבואן, קניה ישירה ממנו לא מוזילה משמעותית. אם אתה מתעקש היבואן הוא "שר" יבואן של אביזרי רכב.

Daniel1970

New member
שילוב?

גגון, הפסים לרוחב הרכב אינו כל כך עקרוני, נראה לי שכולם כמעט אותו דבר. אבל, מתקן האופניים אכן חשוב שיהייה אמין, ללא חלודה, חזק ועם מנעול (לי יש טולה שהבאתי מחו"ל, אך לא הייתי קונה במחירים שמציעים פה בארץ אלא מחפש פתרון אחר, ע"פ שידוע ומנסיון שהטולה באמת מאוד ואיכותי) דגם 591 עולה בסביבות 90€ באירופה. מצ"ב קישור לכמה ספקים של גגונים וכו'.

ophir28

New member
פתגם סיני עתיק

שהמצאתי אתמול.... אומר: השרשרת החזקה בעולם נמדדת לפי החוליה החלשה שלה. מה יעזור לך פסי טולה, אם הגגון הזול שקנית יעקר מהרכב תוך כדי נסיעה?

IlanShacham

New member
פתגם סיני פחות עתיק - לא כל הנוצץ זהב

יש לי גגון פשוט (מאריה גגונים), ופסים פשוטים - כולל הכי פשוט שעולה פחות מ 200 מש"ח. בשלוש שנים והרבה נסיעות, גם על כביש 6 במהירות גבוהה וגם וסיבובים צפופים, לא עף שום דבר מהאוטו. הדבר היחיד שחייבים להקפיד עליו הוא שמנגנון הלפיתה של האופניים אוחז היטב את השלדה שלך (במקרה של שלדות רחבות/גבוהות במיוחד עלולה להיות בעיה)

cafeneto

New member
גם אריה גגונים והשני מסלמה

יתקינו לך פסים "פשוטים" אך מחוברים לשלדת הרכב, בד"כ ברכבים חדשים יותר שיש להם חיבור לפסים בשילדה. העלות נמוכה יותר מטולה אך לא פחות יציב וחזק.

Daniel1970

New member
מזל שהכל אצלי טולה...

אבל בכל זאת קניתי בזול כי הבאתי את הכל מחו"ל....

ranperagmin

New member
עצה אישית

לגבי הגגון, יש הרבה אפשרויות טובות. לגבי פסים... אם האופניים שלך יקרים לך.. תשקיע בפסים הכי טובים (של טולה). אמנם כמה מאות שקלים יותר, אבל אתה תברך כל שקל אחרי זה, ותשכח את הכסף הרבה אחרי שתמשיך להינות מהנוחות, והביטחון במה שמחזיק את האופניים היקרים שלך על הגג.. אלוהים נמצא בפרטים הקטנים (והם בפסים היקרים..)

קלוזו

New member
../images/Emo207.gif האם השיטה שבה נועלים את הגלגל הקדמי...

לפס עם QR כלומר מורידים את הגלגל הקדמי ואז מחברים את האופניים לפס בנוסף לזרוע שלופטת יותר בטוחה מהפס הרגיל? למשהוא יש נסיון במנשא גג כזה?

ranperagmin

New member
זה מוציא את כל העוקץ מהמינימום עשיה ומינימום

ליכלוך באוטו. אם אתה כבר מפרק גלגל קדמי, פרק את שניהם ושים מאחור.

קלוזו

New member
אני מתכוון לסוג כזה של מנשא שהוא עדיין פירוק

מינימלי ומשאיר את הבוץ והליכלוך בחוץ - האם חיבור כזה למשל בטוח ויציב יותר מהחיבור עם הזרוע? אגב, יש אפשרות לנעול את החיבור של המזלג למניעת גניבה. קישור לאתר של THULE

bikingstudent

New member
זה מה שרן אמר, זה מה שרן אמר

אם אתה מפרק גלגל קדמי......... אז פרק גם ת'אחורי ות'כניס ת'אופניים לאוטו המטרה של מנשא גג היא לשים את כל האופניים על הגג אצלי יש זוג מסילות מהום סנטר ב200 שקל על זה פס של פרוצו(ככה קוראים לחברה?) ב500 שקל ממוטו אופן ביינתים זה מחזיק את הI-DRIVE 5 שלי בכל הנסיעות כבר מעל שנה אגב כל גגון הזה עם האופניים מורכב על פיאט אונו
, אם אתה מפרק גלגל קדמי......... אז פרק גם ת'אחורי ות'כניס ת'אופניים לאוטו המטרה של מנשא גג היא לשים את כל האופניים על הגג אצלי יש זוג מסילות מהום סנטר ב200 שקל על זה פס של פרוצו(ככה קוראים לחברה?) ב500 שקל ממוטו אופן ביינתים זה מחזיק את הI-DRIVE 5 שלי בכל הנסיעות כבר מעל שנה אגב כל גגון הזה עם האופניים מורכב על פיאט אונו
ועד שאני יארגן ספויילר לגגון אני מפרק ומרכיב לפני ואחרי כל נסיעה סיפור של 20 דקות

קלוזו

New member
אבל זאת לא השאלה - השאלה אם זה יציב יותר?

כן לפרק לא לפרק....יותר חשוב לי שיהיה יציב מאשר חצי הדקה שלוקח לפרק את הגלגל.

Nadav 7

New member
אין כמו THULE

לי יש ארבעה פסים מדגם 559 על גגון (גם של THULE) שניים מהם אצלי בשימוש משנת 1998. מדובר על דגם המהדק את האופניים בשילדה עם מנעול. מרגע התקנת האופניים יש שקט נפשי בכל הקשור ליציבות האופניים גם במהירות ואפילו בנסיעת שטח קשה (מדובר בג'יפ). גם אני הגעתי ליבואן שר באזור התעשייה בבת ים עם כמה בקשות לחלקי חילוף. האיש שם הלך וחזר עם ערמה של חלקים (כולל מנעולים), חלקם בכמות כפולה מזו שביקשתי ולא הסכים לקבל תשלום (כן, לא להאמין אבל יש כזה שרות בארץ). בכל אופן כמה חסרונות: כשמדובר ברכב גבוהה כמו ג'יפ, העמסת האופניים הינה משימה לא פשוטה וקלה (בהשוואה לתלייה מאחור). פעם כשהכנסתי את הרכב לשטיפה אוטמטית זו עיקמה לי את אחד הפסים, יש לקחת זאת בשיקול. חלקי הפלסטיק המהדקים את הגלגלים לפס, נוטים ללכת לאיבוד, אם לא מחזקים אותם מייד לאחר הורדת האופניים (בדגם המיושן יחסית שלי).

למעלה