גבינה לבנה

תמי ב

New member
גבינה לבנה ../images/Emo7.gif

מה יהיה? אנחנו כאן כבר כמעט חודש, ועוד לא מצאתי גבינה לבנה, פושטית, רגילה, כזאת שאפשר לאכול, להוסיף לסלט, לרוץ אתה, לקפוץ אתה.. כל מה שחשבתי שזו גבינה לבנה, התגלה כגבינה מותכת, או גבינה קשה (מה זה עושה בגביע?) או מטבלים בטעמים שונים ומשונים. יש בכלל דבר כזה בניו זילנד? לא צריך קרמבו (לי גם לא כדאי...) לא במבה ולא כלום. וירקות התחלנו להחמיץ לבד. רק הגבינה הלבנה, בחיי, אפילו חצי אחוז, תתקבל בשמחה!

Yaniv212

New member
אנחנו מכינים גבינה לבנה מיוגורט

קונים יוגורת שמים אותו בתוך חיתול או פיסת בד ותןלים מעל קערה או שמים במסננת מעל לקערה ומשאירים ללילה במקרר. בבוקר יש גבינה לבנה. רק צריך למצוא את היוגורת הנכון כדי שהטעם היה בדיוק כמו הגבינה שלנו.

gozala

New member
../images/Emo45.gif כך גם אנחנו עשינו...../images/Emo168.gif

בשלוש השנים שהיינו בניגריה, שם גם לבן (או שמנת לעניין זה) לא היו, אז גם החמצנו את החלב ויצרנו לבן ואח"כ היינו מסננים אותו בתוך חיתול! בכלל את כל ההליך היינו עושים עם אבקת חלב.

לדעתי אין כאן גבינה לבנה פושטית

כמו שאנחנו רגילים
(היו שמועות על משפחה ישראלית שמגיעה הנה כדי לפתוח מחלבה שתייצר גבינות לבנות ולבן. הם הגיעו? הם כאן אולי?)

nya

New member
פשוט,תמי

פשוט ,תמי אין בנ"ז גבינה לבנה כמו שאנו אוהבים ו רגילים וזה חבל !!
גם הקוטג לא מי יודע מה (לטעמי) , אבל מתרגלים דרך הגב אין את השפע של הארץ לגבי מוצרים דיאטטים

תמי ב

New member
תודה לכולם!

לא היה לי זמן לנסות היום את היוגורט - אנסה מחר. ולגבי המוצרים הדיאטטיים, אי שם בירכתי מוחי שוכנת ההרגשה שאולי דווקא קצת בריא יותר כך. רוב המוצרים הדיאטטיים שהכרתי ואהבתי בארץ מכילים המון אספרטיים, ועד כמה שידוע לי זה נורא לא בריא. גבינות דלות שומן דווקא ראיתי כאן.

whitebook

New member
אכן אין דבר כזה

הצדק איתך, אם יש כזו גבינה פה אז קשה להשיג. עם כל הצאן והפרות פה הם עדין לא למדו איך חהכין מוצרי חלב כמו שיש בישראל...שלא נדבר על מוצרי חלב וגבינות עם תוספות. תנסו את "פילדלפיה"...או "פטה" שזה הכי קרוב ל"בולגרית" הצברית.....בתאבון

משהו מאד מאד דומה לבולגרית

קשה כזאת כמו שבארץ (ומלוחה כמו שצריך) אפשר להשיג בחנויות של לבנונים.

billy milligan

New member
פילדלפיה זה לא גבינה לבנה

כמו בארץ ואני לא מצליח לאפות עוגת גבינה כמו בארץ
פשוט לא אותו הדבר. אבל מה לעשות גבינות כמו בארץ יש רק בארץ. וגבינה בולגרית או מלוחה מצאתי פה דברים מאוד קרובים בממה שופ באוטהוהו. בעצם אמרו לי שהם עברו לגלן אינס ליד הפאק אנד סייב, ושבכלל בעל החנות הוא ישראלי. אז אם אתה במקרה, בטעות קורא מה שכתוב פה רציתי רק להגיד ישר כוח ושגם אני וגם השכנים שלי נשמח ליצור איך קשר.

Gefen

New member
בילי לא להאשים את הגבינות

יוצאות לי אחלה עוגות גבינה!! פשוט מערבבים ה- sour cream עם ריקוטה או פילדלפיה, ואפשר גם להוסיף קצת שמנת מתוקה וזה יוצא מצוייןןןןןן.... והנה לפניכם המתכון המנצח לעוגת גבינה אפויה שיוצאת ממש כמו בקונדיטוריות השוות של הארץ. חוצמזה יש לי מתכונים גם לעוגות גבינה קרות אם מישהו מאוד רוצה.. בקיצור המסר הוא כזה: עם קצת רצון וטיפה תקווה, יכול גם בילי לאפות עוגה
עם מעט עזרה ומתכון לעניין, גם עוגת גבינה פה תצא מצויין
גפן

Gefen

New member
הדבר הכי קרוב לגבינה לבנה..

זה השמנת החמוצה, מה שנקרא פה sour cream אני משתמשת בזה ממש כתחליף לגבינה - לפנקייק, למילוי בורקס, לפשטידות ועוגות גבינה- תחליף לסקי של הארץ. הבעיה היא שפה באוסטרליה עוד לא המציאו sour cream דל שומן (זה מינימום 18% שומן!! והם עוד קוראים לזה "light") . בארה"ב למשל, יש sour cream דל שומן ממש (0% שומן) ויש לו טעם די דומה לגבינה הלבנה שלנו. אז תמי, אני מציעה לך לנסות את זה, אולי בנ"ז יותר מתקדמים ויש sour cream פחות שמן.... ואגב להכין לבד בבית, אין אין כמו להכין לבד לבנה... בעיקר בחו"ל! אז אם תרצו מתכון רק תבקשו.. שבת שלום לכולנו
גפן

Gefen

New member
תמי הנה המתכון ללבנה ../images/Emo91.gif

מצרכים דרושים יוגורט ו- sour cream בערך ביחס של 4:1 (רבע כמות שמנת חמוצה ו-3/4 כמות יוגורט)
אופן ההכנה בקערה גדולה לערבב את היוגורט עם ה- sour cream להוסיף כף מלח (אפשר בשלב זה להוסיף לימון, אני שמה רק מלח..) לפתוח בתוך קערה נוספת ציפה של כרית, כך שהמשולש בקצה יהיה בתוך הקערה, לשפוך למשולש את כל התערובת, לקשור ולתלות מעל לקערה או באמבטיה במשך 24 שעות .. בשלב זה התערובת מתקשה (ואם מחכים יותר שעות זה הולך ומתקשה יותר..) אפשר לגלגל מזה כדורים..לצפות אותם בזעתר או סומסום או גרגירי פלפל שחור ולשים בתוך צנצנת עם שמן זית. מתאים גם לתת כ-
זה גם נראה יפה וגם טעים... ובתיאבון
גפן

gozala

New member
יש לי מתכון מניגריה../images/Emo70.gif../images/Emo168.gif

לא עוגת גבינה אלא בלינצ'ס, ואחרי יותר מעשרים שנה אני עדיין זוכרת בעל-פה וכשאני מתעצלת להכין עוגת גבינה אבל בא לי משהו שמזכיר... בצ'יק אני מכינה את הדבר הנפלא הזה (בניגריה היינו מכינים עם הגבינה תוצרת-בית שלנו) 2+2+2 זה המתכון: לבלנדר: 2 כוסות קמח, 2 כוסות מים, 2 ביצים, 2 כפות שמן ואני מוסיפה כפית מחוקה מאוד של מלח. זה בסיס הבלילה. עם מחבת מיוחד (שיש לי מארה"ב כישראלים חוזרים) אני מכינה ערימה. מגלגלת עם גבינה מומתקת ועל המחבת עם מרגרינה עד שנעשה פריך! רק אמש הכנתי לי שני מחזורים. (ואז זה נמאס ... לכמה חודשים טובים עד הפעם הבאה!)

../images/Emo26.gif שימו ../images/Emo23.gif

עלה היום לאתר של אחל'ה: "שמחה ואילן טור-שלום חנכו לאחרונה את מחלבת "גבינות כנען"! במחלבת "גבינות כנען" מייצרים גבינות בטעם ובסיגנון ישראלי, גבינות על בסיס טבעי בלבד, מופחתות שומן וללא חומרים משמרים. בין המוצרים: גבינה לבנה, צפתית, מלוחה, קוטג', לבנה, שמנת חמוצה, לבן ויוגורט. הגבינות כשרות בהשגחת הרב לורנס. מכירה ליחידים במחלבה בימי א' בין השעות: 12:30-15:00 כתובת המחלבה: 149 Stoddard rd., Mt. Roskill, Auckland טלפון: 620-9424 (09) נייד: 0090 021-236 " אמרתי לכם?!

למעלה