ב מ י ה

התבהרות

New member
ב מ י ה

מחפשת מתכון מנצח לבמיה ורצוי כפי שהבדואים בסיני מכינים. בנוסף, מדובר על במיה של סנפרוסט... ושאלה: באיזה אופן לא תהיה הבמיה לאחר הישול במצב "רירי"???
 

חולפת2

New member
מכיוון שאין לי שמץ של מושג איך

מכינים הבדואים,נחכה למוסטאפה שאולי יציץ פה
באשר לשאלתך השניה-פשוט לא לערבב את הבמיה תוך כדי בישול,ולא כאשא מוסיפים תבלינים,אלא לנענע את הסיר קלות.ברגע שמערבבים,זה גורם לה להתפרק,ולהיות רירית.
 

דורני

New member
../images/Emo92.gifמתכון משום, פלפל ושמן זית:

לחמם שמן, להוסיף במיה, שום ולטגן כ- 2 דקות. להוסיף עגבניות קצוצות, פלפל חריף אדום טרי (אם רוצים), וחצי כוס מים. לערבב, או לנענע את הסיר כפי שהומלץ - וזה באמת עדיף. להוסיף פפריקה מתוקה, כורכום, מעט כמון, מבשלים כ- 5 דקות ומוסיפים מיץ לימון ועלי נענע טריים קצוצים. להגיש עם אורז לבן. סוף הדרך. בהצלחה וספרי איך יצא.
 

אוצה

New member
הנה מתכון שקיבלתי בסיני (אבל בלי

סנפרוסט): את הבמיה הטריה משהים בשמש עד שהיא מתייבשת ומתכווצת. ממש יום. זה מונע את הריר. המהדרין חותכים להםן את הצופציק שמתחבר לעלה ואז מייבשים. לגבי סנפרוסט- אין לי מושג. לרוטב: מטגנים שני בצלים גדולים להזהבה. מוסיפים את הבמיה ומטגנים קלות. מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים בשום, מלח, פלפל, פפריקה וכמון (שאני מוותרת עליו). מבשלים בסיר מכוסה עד שהבמיה רכה (לא זוכרת זמנים). בתאבון.
 
למעלה