בת מצוה?!איך חוגגים משאירים חוויה

בת מצוה?!איך חוגגים משאירים חוויה

ונשארים עם כסף בכיס?! רעיונות יתקבלו בברכה!!! בני הבכור היום בן 15 היה בראש שלנו,אין חגיגות ענק,לא מתאים לנו ולא רוצים,,,היה טקס עלייה לתורה,ארוחה במסעדה למשפחה הקרובה+(אשכנזים יש פלוס אנחנו מעטים) ושנה אחרי נסיעה משפחתית בתרוץ של שנת בר מצווה. לעומתו בתי אוטוטו 12 בהתחלה רצתה כמו כולם,אירוע רבתי ענק באולם +++ ,הורדתי אותה מזה,לא מתאים לי,לאופי,לאישיות .....מוכנה לעשות לה מסיבה במועדון עם חברה(יש גם את העניין הכספי) וכמובן בשל הצלחת הנסיעה הקודמת נסיעה משפחתית בקייץ בסימן בת המצווה. לצערי אין לה שותפה למסיבה,לבד נראה לי קצת גדול.... לא מבינה את כל חגיגות ה"חתונה" האלה לבר/בת מצווה,הון עתק,לחץ ושגעון מה יהיה בחתונה האמיתית שלהם?! מה דעתכם? איך אתם חגגתם? רעיונות? מקוריים ושונים !? היא כבר העלתה אופציה(כיוון שתמיד התנגדתי)בכל זאת בת מצווה למסיבת פיג'מות עם שינה ואז מה עושים עם 10-12 תרנגולות ? איזה תעסוקה? והכי חשוב איזה ביה"ח פיסיאטרי פנוי לאשפוז? בשבילי כמובן!! הצילו,אולי נמצא רעיון שיהיה מקובל על כולנו,

mykal

New member
לפני כחודש חגגנו בת מצוה לנכדה,

יצאנו בבוקר לטיול במקום שהיא בחרה והיה נוח לכולם, כמובן לקראת בחרה לה בגדים חדשים שהא אוהבת, משם יצאנו למסעדה חמודה לא מחירים בשמים, המשפחה הראשונית, הורים אחים סבים וסבתות, וגם כמה חברות מאוד קרובות.(ורק דודה אחת שהיא ממש בקשה), היו דקלומים ושירים וברכות ואוירה מדהימה--והמתנות, שהכי רגשה היתה של הסבא רבא. וחזרנו מאושרים כולם, ולילדה היה יום רק סביבה והיא היתה מאושרת.

ButtercupA

New member
האם יש אפשרות שבתאריך הנכון

תעשו ארוחה במסעדה למשפחה הקצת יותר מורחבת (לא משהו גדול מדי), כדי שבכל זאת ירגיש כמו יום הולדת אחר, ושאת המסיבה לחברים תעשה עם שותפה בתאריך שיתאים לשתיהן? (זה בהנחה שהסיבה שאין שותפה היא בגלל התאריך) מסיבת פיג'מות היא בעייתית לא רק בגלל הצפי לאשפוז (
), אלא בגלל אורך הזמן והשהות יחד, שמעלה את הסיכוי שתהיה מריבה/אינטריגות, ואז זה ישאיר לה טעם לא טוב בפה. אפשרות אחרת- לשאול אם יש אפשרות להעזר בכיתה בבית הספר ולעשות מסיבה לכיתה שם. וכמובן מזל טוב

יעלעל

New member
בת מצווה

קודם כל מזל טוב וברכות רבות. אנחנו חגגנו בת מצווה בעליה לתורה של הילדה בבית כנסת קונסרבטיבי בישוב סמוך. הנערה למדה כחצי שנה לפני הארוע על יהדות, על משמעות בת המצווה ועוד, הכינה את השיעור שנתנה בפני באי בית הכנסת, למדה את ההפטרה שלה, הייתה שליח הציבור בתפילות שיש בערב ובשבת בבוקר. הארוע עצמו היה ביום חמישי בבוקר הנחת תפילין (שבדיעבד היה הכי מרגש בכלל אישיות הרבה שהייתה מדהימה ועשתה את זה מקסים), תפילת שישי בערב עם קידוש ושבת בבוקר עם קידוש. לאחר מכן נסענו אלינו הביתה ושם הייתה ארוחה למשפחה ולמוזמנים שלנו. כל האורחים שלנו הרגישו שהיה ארוע מאוד יפה ומרגש. הנערה עצמה הייתה מאוד מרוצה, התהליך הזה שהיה ארוך ומשמעותי, היה מאוד מרגש, מיוחד, מענג ומלמד. הבת שלי מאוד מאוד נהנתה וגם אנחנו. זה כמובן לא מתאים לכל אחד. בבת מצווה של חברים טובים שלנו הם הזמינו אוטובוס, לקחו משפחה קרובה וחברים טובים לטיול באזור שהילדה אוהבת, בבוקר הייתה ארוחת בוקר נחמדה, היה ליווי, בסוף גם היה סנפלינג קצר. אז נסענו לביתם ושם ערכנו סעודה. הארוע היה יום שלם, היה מקסים. אפשר לארגן טיול מאורגן בעיר או בטבע. אפשר רכיבת סוסים. משחק לחפש את המטמון משפחתי. אפשר לבנות ביחד עץ משפחתי. אפשר לבנות משימות לנערה, חלקן לטובת המשפחה, לטובת עצמה, לטובת החברה, לטובת הקהילה. יש כאלה דברים מובנים, אפשר לראות את זה למשל כאן. http://www.shorashim-teud.co.il/default/Articles/Article2.aspx וגם באתר עתים http://www.itim.org.il/?CategoryID=205&ArticleID=438 ועוד סיפור פרטי של מישהו http://www.mnews.co.il/article_focus.asp?article_id=3079 מקווה שעזרתי ושוב מזל טוב יעל

אנחנו לקחנו אותה לטיסה. היא הטיסה מטוס

קל למשך חצי שעה וירדה כולה מתרגשת - אני רוצה עוד פעם. זה יותר טוב מלטוס לטורקיה, יותר טוב מאילת. מתי עוד פעם?

תודה לכולכן,נתתן לי חומר למחשבה......

זה אולי ישמע נורא,,,אבל אין לי ממש את הכוחות להתארגנות.....אבל לא תהיה לי ברירה אחרת זכרון בת המצווה יהיה כלום!!!

ButtercupA

New member
בכלל לא נשמע נורא...

זה דורש לא מעט כוחות במיוחד למי שלא קל לו עם נושא הארגון.

למעלה