בתאילנד מיסתובבים אנשים עם כלובים

tiger

New member
בתאילנד מיסתובבים אנשים עם כלובים

קטנים ובהם מלא מלא מלא ציפורים קטנות.כאשר העוברים והשבים מידי פעם "רוכשים" ציפור רק כדי לשחרר אותה,זה נחשב למעשה שטוב לקרמה שלך...טוב או לא טוב זה בטוח טוב לציפורים.אני שמעתי על תיירים שפשוט קנו ושיחררו את כל הציפורים שהיו לאותו סוחר,לי לא היה כל כך הרבה כסף אז בימקום לשחרר ציפור אחת וליראות את כל אלה שנישארו העדפתי פשוט להיסתכל לצד השני ולקוות שיהיו עוד הרבה אנשים שיעשו כמוני כדי שהתופעה תעלם...כן,ממשששששששששששש t

לילךLilach

New member
הסבר קטן על כללי הסחר בחיות:

הכלל הגדול והחשוב: ביקוש גורר היצע כלומר: כל עוד יש ביקוש - כלומר כל עוד אנשים קונים מוצר - במקרה שתיארת: את הציפורים בכלוב ,יהיה היצע - כלומר סוחרים ממולחים יסתובבו ברחובות ויציעו לאנשים לפדות את הציפורים השבויות ולשחרר אותן לחופשי. המניעה היחידה של תופעה כזאת היא לשבור את הכללים ואת המצופה כלומר להפסיק את הביקוש : כלומר להימנע מקניה של הציפורים או המוצר- במקרה כזה לא יהיה ביקוש למוצר (ציפורים) ולכן הסוחרים יפסיקו ללכוד ולהסתובב עם ציפורים כאלה בכלובים. אני מודה ,שהנטייה הראשונית של אוהבי חיות היא לפדות את החיה המסכנה והחמודה ,שנמצאת אצל הסוחרים בכלובים, אבל זאת התנהגות שגויה שגורמת לתופעה הפוכה ולא רצויה - היא גורמת לגידול במכירת חיות בחנויות,משום שהסוחרים יודעים שהם מצאו את השיטה הנכונה לעודד ולהגביר את הקניה של החיות: ניצול הרחמנות והחמלה של אוהבי החיות, כלומר ככל שהם יחזיקו את החיות בתנאים גרועים יותר ומעוררי רחמים - יהיה להם יותר קונים. אם תזכרו את כללי הזהב של מסחר בחיות: כלומר שקניה שלהם מעודדת הבאת עוד ועוד חיות לחנויות ודווקא התעלמות גורמת לכך ,שהסוחרים יפסיקו להחזיק חיות בחנויות ולטווח ארוך יפסיקו את המסחר בבעלי חיים ---> אולי תתאפקו בפעם הבאה שאתם "פודים" חיה מחנות שמחזיקה חיות מחמד. עדיף לאמץ חתולים וכלבים עזובים וללכוד שתי ציפורים במכה: מצד אחד עוזרים לחיה מסכנה ואומללה ופודים אותה מחיי הסבל והסיכוי שתועבר לניסויים או תומת או סתם תחיה "בזבל" ומצד שני לא מעודדים סחר בחיות מחמד. טיפול נוסף ורצוי בתופעה הוא: במידה והחיות מוחזקות בתנאים שנחשבים התעללות לפי חוק צער בעלי חיים או שזה מסחר בחיות שנראה לכם לכאורה לא חוקי: לפנות לגורמים שמטפלים בנושא: פרטים ברשימת הטלפונים של הפורום (כניסה מדף קישורי הפורום- בשורה האפורה למעלה).

למעלה