בשר בעגבניות

yaron1

New member
בשר בעגבניות

לפני כמה זמן רשם מישהו (שאני לא זוכר את שמו) בפורום למה אנחנו לא רושמים את המתכונים מבית אמא, אותו בישול פשוט לא מתוחכם עם מרכיבים מועטים ופשוטים. ללא צירים שמתבשלים שעות ופטריות מיוחדות נתחים אקזוטים וכיו"ב. אבל עם הטעם המשגע שמזכיר את בית ולא מסעדה. לפיכך נזכרתי במתכון שאימי (ספרדיה ירושלמית) היתה מבשלת בילדותי של בשר ברוטב עגבניות שהיה נפלא לאכול עם אורז לבן ליד לספיגת הרוטב או עם לחם שחור טרי מאוד. יש להקפיד על איכות הבשר מאחר ותבשיל זה אינו מכיל הרבה מרכיבים טעמו נקבע מטעם הבשר. אגב אצלם קוראים לזה "סופאדיקו". מצרכים: 750 גרם בשר צוואר או חזה טרי חתוך לקוביות של 3 ס"מ על 3 ס"מ. 1 בצל גדול חצוי ופרוס לפרוסות. 5 עגבניות בנוניות קלופות ללא גרעינים וקצוצות גס. 1 כף רסק עגבניות 1/2 כפית סוכר פלפל שחור מלח אופן ההכנה: ב 4 כפות שמן לטגן את קוביות הבשר עד שהם משנות את צבעם ונסגרות (מומלץ לטגן חלק מהכמות בכל פעם), להעביר לצלחת נפרדת. באותו שמן (אם חסר להוסיף עוד כף או שניים) לטגן את רצועות הבצל לאט עד שמזהיבות בצבע בהיר). מוסיפים את רסק העגבניות לסיר ומטגנים מעט, מוסיפים את הבשר עם הנוזלים שהצטברו בצלחת, מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי עד שהבשר מתרכך והרוטב מתעבה מעט.
 
למעלה