בשעה טובה פותח לו פילם נוסף...

rubin

New member
מאיפה הישגת ליים?

בזמנו היה דיון ארוך על ליים והמסקנה היתה שהוא כמעט לא בנמצע בארצנו. איך בכל זאת הצלחת להשיג?
 

שיגריס

New member
מאיפה השגתי ליים? אז ככה...

יש ירקן, על יד הבית שלי, שאצלו אני קונה כשאני רוצה להיות בטוחה שהסחורה טרייה ויפה. מצאתי אצלו לימונים ירקרקים והוא טען שאלה הם ה"ליים". אני נוטה להאמין לו מכיוון שהניחוח שלהם היה נפלא והיה להם המון מיץ (כך שלא היה מדובר בלימוני בוסר). בכל מקרה, לא יכולה לחתום שהוא צדק אבל אהבתי את מה שקניתי (וזה מה שחשוב, במקרה הזה
)
 

sjarjar

New member
שיגריס - בנוגע לליים

בישראל מגדלים לימון ירוק (שלפעמים קוראים לו לימון מתוק) והוא לא ליים, לכן שווה לבדוק היטב כשאומרים לך שזה ליים. מצד שני, עונת הלימון הירוק קצרה יותר משל הלימון הרגיל והיא בחורף, כך שיכול להיות שזה באמת ליים. איך מתגעגע לטעם של לימון מתוק ירוק.....
 

שיגריס

New member
טליה, לפי מה ששמעתי מיודעי דבר...../images/Emo36.gif

שאכלו ליים במזרח הרחוק - הליים הם בהחלט עסיסיים אבל פשוט חמוצים יותר והקליפה דקה יותר מזו של הלימון הרגיל. דרך אגב - קראתי פעם באינטרנט שגם קליפת הליים יכולה להפוך צהובה.
 

שיגריס

New member
חנה´לה, את השחרת הפרי מונעים ע"י../images/Emo36.gif

טיגון עם סוכר ומעט מיץ לימון. ברגע שפרוסות התפוחים מבושלות בסוכר ולימון - הן כבר לא משחירות.
 

בורקס

New member
../images/Emo26.gifשיגריס היי, נראה לי שהיא

התכוונה לתותים ולקווי... ישר כח על המאכלים מעוררי התאווה! את גדולה!!!
 

dan dan

New member
תראו מי שמדברת

אני הייתי בא מהדרום הרחוק בשביל זה .....
 

הרברונן

New member
אין מילים. כל פעם אני נדהם מחדש

על היצירתיות, הרעננות וחדוות העשייה. מתי נזכה גם לטעום??? כל טוב, רונן
 

ד ז י ר ה

New member
את ע-נ-ק-ית ! התרשמתי והתמוגגתי

כל הכבוד על היצירתיות- והתוצאות מדברות בעד עצמן !
 

שושkה

New member
שיגריס, יפיפה! תמיד נהנית לראות

את התמונות של יצירות כפייך.
 

beagle

New member
שיגריס, מדהים!!!../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני רוצה את המתכון לעוגת השוקולד והדובדבנים, כנראה פספסתיה...
 

שיגריס

New member
ביגל, לא פיספתיה...

פיספסתיה ? אחרי שכתבתי את המילה - היא פתאום נראתה לי מוזר... בכל אופן, לא הקלדתי אותה עדיין לתוכנה אבל כן הקלדתי בעבר את ה...פאדג´ בראוניס שממנה עשויה השכבה הראשונה (זוכרת שכבר המלצתי לך עליה?) מיד לאחר האפייה - כשהעוגה רכה - משקיעים בתוכה דובדבנים חמוצים מגולענים(כבר נגמרה העונה של הטריים אז אפשר בהחלט להשתמש באלה המשומרים בסירופ) ומעל יוצקים את העיסה שנותרה לא אפויה (ראי במתכון). מקררים ומכינים עוד שכבת פאדג´ (מחלב משומר, סוכר, שוקולד לבן ופיסטוקים) ויוצקים מעל. בקיצור, הנה מתכון הפאדג´ בראוניס הבסיסי: מתכון: עוגת פאדג´ בראוניס רכיבים: חומרים לתבנית אינגליש קייק (מלבנית מאורכת) 250 גרם שוקולד 200 גרם חמאה 100 גרם אבקת סוכר 3 ביצים 80 גרם אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס אפשרות גיוון: להוסיף תחתית של בצק פריך אפוי 20 דקות לפני שכבת השוקולד האפויה. אופן הכנה: פצצת שוקולד מרוכז - לאוהבי השוקולד ! למי שמעוניין - אפשר להוסיף בתחתית העוגה פס בצק פריך (אפוי 20 דקות) ולהמשיך כדלהלן: ממיסים את השוקולד, החמאה והסוכר מעל באן-מארי או במיקרו (מקסימום דקה וחצי). מערבבים לקרם חלק ואחיד. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים היטב אחרי כל הוספה (עדיף באמצעות מטרף ידני) מחממים תנור לחום בינוני. משמנים את תבנית האפייה ומרפדים בנייר אפייה. מפזרים את האגוזים בתבנית ויוצקים מעל 1/2 מהמסה בשכבה אחידה (במתכון המקורי יוצקים 1/5 מהמסה אבל זה מסובך יותר למדידה). אופים 20 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר. יוצקים את יתר המסה ומקררים מספר שעות (עד שמתקשה). חותכים לפרוסות או ריבועים. מגישים עם קצפת רכה לא ממותקת עם מעט ליקר תפוזים (מה שמכונה "קרם שנטילי") הערות: במתכון המקורי של הקונדיטור אורי שפט (מגליון השוקולד של "על השולחן") היו כמויות אדירות של שוקולד וחמאה ולכן קיצצתי בכמויות ועדיין יצאה תוצאה נהדרת של שוקולד מרוכז (לאכות במנות קטנות) מקור המתכון: שיגריס בהשראת עוגת פאדג´ בראוניס של אורי שפט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

beagle

New member
תודה! בטח יהיו עוד שאלות, אבל הן

ישאלו ממש כשאכין.
 

nochi

New member
שיגריס, סאחתיין-ממש אין מילים,../images/Emo127.gif../images/Emo39.gif

את משהו!!! עוגת הפאג´ עם הדובדבנים החמוצים כ"כ מגרה... האוכל לקבל את המתכון לכל מה שנמצא מעל פאדג´ השוקולד (לא כ,כ אוהבת פאדג´ וינסה להכין עם בסיס עוגת שוקולד.) רב תודות
 
למעלה