מתכון: עוגת שוקולד, קרם אילסרים ומו
ושוב, אני מודה לגליגל שהמליצה לי על העוגה לפני שבועיים וחסכה לי המון התלבטויות מיותרות לפני אירוח... יצא נפלא, גליגל !
מתכון: עוגת שוקולד, קרם אילסרים ומוס שוקולד רכיבים: לעוגה: 300 גר´ שוקולד מריר, שבור לקוביות 200 גר´ חמאה, חתוכה לקוביות 4 כפות ברנדי 6 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים 1/2 כוס סוכר 2 כפות פירורי לחם לקרם אילסרים: 200 גר´ אילסרים קלויים, טחונים גס 1 כוס חלב 1/2 כוס סוכר תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת למוס שוקולד ולקישוט: 2 מיכלים שמנת מתוקה לתלתלי שוקולד: 150 גר´ שוקולד מריר 100 גר´ שוקולד לבן אופן הכנה: 1. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בסיר קטן את השוקולד, החמאה והברנדי, וממיסים בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומצננים מעט. 2. שמים בקערה את החלמונים, מוסיפים כמה כפות מהשוקולד המומס, ומערבבים. מעבירים את יתרת תערובת החלמונים לסיר השוקולד, וטורפים היטב. 3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ומקפלים לשוקולד. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים. 4. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית, ואופים 18 דקות בדיוק. מוציאים ומצננים. שומרים את הבלילה הנותרת במקרר. 5. להכנת הקרם: שמים בסיר קטן את כל החומרים, ומבשלים תוך בחישה לקבלת סמיכות של ריבה. מורחים את הקרם על העוגה שבתבנית. 6. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ומקפלים אל בלילת השוקולד שנשמרה במקרר. יוצקים את התערובת על קרם האילסרים, ושומרים במקרר למשך לילה. 7. לפני ההגשה, מעטרים בתלתלים משוקולד מריר ומשוקולד לבן (בעזרת קולפן ירקות, מקלפים מהצד החלק של השוקולד "תלתלים" על העוגה). אפשר גם להמס בנפרד כל סוג שוקולד בסיר כפול על אדים, ולצקת בשכבה דקה על משטח שיש משומן. כשהשוקולד מתקשה, מגרדים בעזרת מרית מתכת תלתלי שוקולד, ומניחים על העוגה. אני הכנתי תלתלי שוקולד לבן ואת כולם הנחתי במרכזה של העוגה ומסביב פוזרו תלתלי שוקולד מריר. הערות: מקור המתכון: בני סיידא, רשמה: גליגל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2