בשעה טובה פותח לו פילם נוסף...

שיגריס

New member
בשעה טובה פותח לו פילם נוסף...

עם עוד כמה דברים שהכנתי בשבועיים-שלושה האחרונים. אשתדל, כמו בעבר, לצרף מתכונים לתמונות - במידה והמתכונים כבר הוקלדו לתוכנת "מטעמים 2001".
 

שיגריס

New member
מתכון: עוגת שוקולד, קרם אילסרים ומו

ושוב, אני מודה לגליגל שהמליצה לי על העוגה לפני שבועיים וחסכה לי המון התלבטויות מיותרות לפני אירוח... יצא נפלא, גליגל !
מתכון: עוגת שוקולד, קרם אילסרים ומוס שוקולד רכיבים: לעוגה: 300 גר´ שוקולד מריר, שבור לקוביות 200 גר´ חמאה, חתוכה לקוביות 4 כפות ברנדי 6 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים 1/2 כוס סוכר 2 כפות פירורי לחם לקרם אילסרים: 200 גר´ אילסרים קלויים, טחונים גס 1 כוס חלב 1/2 כוס סוכר תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת למוס שוקולד ולקישוט: 2 מיכלים שמנת מתוקה לתלתלי שוקולד: 150 גר´ שוקולד מריר 100 גר´ שוקולד לבן אופן הכנה: 1. להכנת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בסיר קטן את השוקולד, החמאה והברנדי, וממיסים בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומצננים מעט. 2. שמים בקערה את החלמונים, מוסיפים כמה כפות מהשוקולד המומס, ומערבבים. מעבירים את יתרת תערובת החלמונים לסיר השוקולד, וטורפים היטב. 3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ומקפלים לשוקולד. מוסיפים את פירורי הלחם, ומערבבים. 4. יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית, ואופים 18 דקות בדיוק. מוציאים ומצננים. שומרים את הבלילה הנותרת במקרר. 5. להכנת הקרם: שמים בסיר קטן את כל החומרים, ומבשלים תוך בחישה לקבלת סמיכות של ריבה. מורחים את הקרם על העוגה שבתבנית. 6. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, ומקפלים אל בלילת השוקולד שנשמרה במקרר. יוצקים את התערובת על קרם האילסרים, ושומרים במקרר למשך לילה. 7. לפני ההגשה, מעטרים בתלתלים משוקולד מריר ומשוקולד לבן (בעזרת קולפן ירקות, מקלפים מהצד החלק של השוקולד "תלתלים" על העוגה). אפשר גם להמס בנפרד כל סוג שוקולד בסיר כפול על אדים, ולצקת בשכבה דקה על משטח שיש משומן. כשהשוקולד מתקשה, מגרדים בעזרת מרית מתכת תלתלי שוקולד, ומניחים על העוגה. אני הכנתי תלתלי שוקולד לבן ואת כולם הנחתי במרכזה של העוגה ומסביב פוזרו תלתלי שוקולד מריר. הערות: מקור המתכון: בני סיידא, רשמה: גליגל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
העוגה הנ"ל הוגשה...

בליווי רוטב דודבדבנים חמוצים וברקע נראה לו ליקר וישניאק ביתי (מדובדבנים חמוצים).
 

אתי@

New member
בתפריט של האקספלורר (בהנחה

שאת עובדת עם אקספלורר): View >> Text size >> Medium
 

שיגריס

New member
מרק דובדבנים חמוצים עם סורבה לימון

מתכון: מרק דובדבנים חמוצים בליווי סורבה לימון רכיבים: למרק 1 ק"ג דובדבנים חמוצים טריים, מגולענים 1/2-3/4 כוס סוכר (או יותר, לפי הטעם, כי הדובדבנים מאד מאד חמוצים) 1/2 2 כוסות יין אדום (מרלו) 1/4 כוס ברנדי 2 מקלות קינמון לסורבה לימון: 2 כוסות מים 1/4 1 כוס סוכר 3/4 כוס מיץ מלימונים 1/4 כוס מיץ ליים (לימון ירקרק) קליפה מגוררת מלימון אחד וליים אחד 2 גבעולי לימונית=לואיזה 6 כפות ליקר לימונצ´לו 1 חלבון (לא חובה) אופן הכנה: למרק: מבשלים בסיר את הדובדבנים עם הסוכר, מקלות הקינמון והיין האדום במשך כ-10-15 ולא יותר כי אז הדובדנים מאבדים את צבעם העז. מורידים מהאש ומוסיפים ברנדי. לסורבה: לבשל את המים והסוכר עם הלואיזה מרגע הרתיחה - 5 דקות. לקרר לטמפרטורת החדר מספר שעות. להוסיף מיץ לימון וליים וקליפות לימונים ולערבב. לקרר מספר שעות במקרר ולסנן. אני אוהבת להשאיר קצת קליפה מגוררת בסורבה כך שאני לא מסננת את הכל. להוסיף ליקר לימונצ´לו ולהקפיא כשעה-שעה וחצי. לעבד כמה דקות במעבד מזון ולהקפיא שוב לשעתיים. לעבד שוב במעבד מזון ובשלב זה - להוסיף את החלבון ולעבד מספר דקות עד שהוא נטמע בין המרכיבים. הערות: מגישים מרק בקעריות ומעטרים בכדור סורבה ועלי נענע או מנתה. מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
עוגת שני סוגי שוקולד פאדג´ עם דובדב

עוגת שני סוגי שוקולד פאדג´ עם דובדבנים חמוצים - את המתכון במלואו עדיין לא הקלדתי לתוכנה אבל רק הסבר קצר: מדובר בשכבת עוגת פאדג´ שוקולד מריר בתוספת דובדבנים חמוצים, שכבת פאדג´ שוקולד לבן עם פיסטוקים, שכבת דובדבנים חמוצים ומעליהם קצפת בטעם מוקה.
 

שיגריס

New member
מתכון: טורט שכבות עם קרם וניל, תותי

מתכון: טורט שכבות עם קרם וניל, תותים וקיווי רכיבים: לתבנית קפיצית עגולה, מס´ 26 לעוגת הספוג: 8 ביצים שלמות, מס´ 1 1 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל קליפה מגוררת מלימון שלם 3 כפות שמן 2 כוסות קמח רגיל (עדיף שטיבל מס´ 5 לעוגות)+ 2 כפיות אבקת אפייה למילוי: 2 שמנת לקצפת (ריצ´ - אם רוצים פרווה) 1 חבילה פודינג אינסטנט בטעם וניל סלסלת תותים שטופים וחצויים לאורכם או פרוסים לרוחב 4-5 קיווי, מקולפים ופרוסים להרטבת העוגה: 1/2 כוס ליקר תפוזים מעורבב עם ליקר דה קסיס (מאוכמניות) - אבל אם אין ליקר אוכמניות אז ליקר תפוזים בלבד או ברנדי אופן הכנה: מקציפים את הביצים והסוכר 10 דקות !!! במיקסר (ברור שעדיף, במקרה זה, מיקסר נייח ולא ידני). מתקבלת תערובת מאד אוורירית ותפוחה (פי 3 בערך מהמצב ההתחלתי). מוסיפים את הוניל, השמן וגרידת הלימון ומערבלים עוד דקה. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומנפים מעט בכל פעם לתערובת הביצים. מקפלים בעדינות אחרי כל הוספה עד שהתערובת אחידה, חלקה ובלי גושי קמח. יוצקים לתבנית משומנת ומרופדת כל כולה (תחתית ודפנות) בנייר אפייה. מנערים קלות ואופים בחום בינוני (180 מעלות) 45-50 דקות. מניחים לעוגה להתקרר מחוץ לתנור. חוצים את העוגה לרוחבה ומרטיבים כל חצי ב-1/4 כוס ליקר (ועדיף להבריש עם מברשת מיוחדת - לפיזור אחיד). מקציפים את השמנת עם הפודינג לקצפת נוקשה. מורחים חצי מהכמות על שכבת טורט אחת, מסדרים פרוסות תות וקיווי לסירוגין. מכסים בשכבת טורט שנייה, מעליה מזליפים קצפת (או מורחים בשכבה אחידה) ומסדרים מעל את התותים והקיווי. מברישים את הפירות בריבה מדוללת במעט מים או ליקר (ומחוממת מעט). הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
מתכון: עוגיות שוקולד עם 3 סוגי שוקו

מתכון: עוגיות שוקולד עם 3 סוגי שוקולד צ´יפס ופקאן רכיבים: 175 גרם שוקולד מריר קצוץ 115 גרם חמאה 2 ביצים 1/2 כוס סוכר לבן 1/3 כוס סוכר חום בהיר (דמררה) 6 כפות גדושות קמח רגיל 1/4 כוס (1/2 2 כפות) אבקת קקאו איכותית 1 כפית אבקת אפייה קורט מלח (חייבים כשמשתמשים בשוקולד) 2 כפיות תמצית וניל 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס 1 כוס שוקולד צ´יפס מריר (רצוי של "קליבו") 115 גרם שוקולד צ´יפס לבן (רצוי של "קליבו") 115 גרם שוקולד צ´יפס חלב (רצוי של "קליבו") אופן הכנה: מרפדים שתי תבניות תנור גדולות בנייר אפייה ("מדביקים אותן" לתבנית עם מים). מחממים תנור לחום בינוני-נמוך של 160 מעלות (אני חיממתי ל180 ויצא מצויין). ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקרם חלק. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים ושני סוגי הסוכר עד שצבעם הופך בהיר. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבול איטי את השוקולד המומס. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ווניל. מערבבים באופן ידני את שאר המרכיבים: פקאנים ושוקולדים, ומנטפים בכף עוגיות על נייר האפייה, עם רווחים ביניהן - כי העוגיות מתפשטות בזמן האפייה. בהוראות המקוריות רשום לאפות 10 דקות אבל אני אפיתי 15 דקות, רק עד שהן התייצבו למגע, ואז מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות מעט ומניחים להתקרר בחוץ, מבלי לגעת בהן (כי הן מתפרקות). מאפסנים בצנצנת אטומה (אם נשאר…) הערות: מומלץ בחום ע"י שיגריס (סכנת נפשות לדיאטה אבל שווה להכין את זה לפני שמגיעים אורחים…כדי שיעזרו בחיסול) מקור המתכון: Chocolate- Cooking with the World´s best Ingrediet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
טארטלטים במלית קרם-פטיסייר-קוקוס

קרם הפטיסייר עשוי מחלב קוקוס ומעליו פרח מפרוסות תפוחי-עץ ושסק.
 

שיגריס

New member
שני סוגי סורבה: שוקולד ולימון

בליווי רטבי פירות: רוטב אחד מדובדבנים חמוצים והשני ממחית פסיפלורה והמתכונים: מתכון: סורבה לימון וליים עם לימונצ´לו רכיבים: 2 כוסות מים 1/4 1 כוס סוכר 3/4 כוס מיץ מלימונים 1/4 כוס מיץ ליים (לימון ירקרק) קליפה מגוררת מלימון אחד וליים אחד 2 גבעולי לימונית=לואיזה 6 כפות ליקר לימונצ´לו 1 חלבון (לא חובה) אופן הכנה: לבשל את המים והסוכר עם הלואיזה מרגע הרתיחה - 5 דקות. לקרר לטמפרטורת החדר מספר שעות. להוסיף מיץ לימון וליים וקליפות לימונים ולערבב. לקרר מספר שעות במקרר ולסנן. אני אוהבת להשאיר קצת קליפה מגוררת בסורבה כך שאני לא מסננת את הכל. להוסיף ליקר לימונצ´לו ולהקפיא כשעה-שעה וחצי. לעבד כמה דקות במעבד מזון ולהקפיא שוב לשעתיים. לעבד שוב במעבד מזון ובשלב זה - להוסיף את החלבון ולעבד מספר דקות עד שהוא נטמע בין המרכיבים. הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 ************************ מתכון: סורבה שוקולד-רום רכיבים: 500 מ"ל מים (2 כוסות של 250 מ"ל) 3/4 כוס סוכר 1/2 4 כפות אבקת קקאו מאיכות טובה (עדיף הולנדית) 100 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ 6 כפות רום (לא תמצית אלא אלכוהול) אופן הכנה: מחממים בסיר את המים והסוכר עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד 5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת נוזל חום-כהה חזק. מקררים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הליקר ומערבבים. מקפיאים כשעה וחצי ומעבירים למעבד מזון. מעבדים מספר דקות ומחזירים לכלי פלסטיק אטום ולפריזר. אחרי שעה-שעתיים חוזרים שוב על פעולת העיבוד במעבד מזון. הערות: מקור המתכון: שיגריס בהשראת Le Cordon Bleu הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
ולסיום: הכנת פסטה ביתית

ומיותר לציין שאני מצלמת...או, במילים אחרות: הידיים השעירות הן לא שלי...
 
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif You killed me now

Well done for all the gorgeous pictures and food They all look delidious- how on earth did you make the apple flower???
 

שיגריס

New member
טליה,as far as the apple flower

כבר הקלדתי את ההסבר הזה בעבר, אבל הנה הוא שוב: מתכון: פרח מפרוסות תפוחים רכיבים: אופן הכנה: מגלענים תפוח-עץ באמצעות מכשיר ידני מיוחד (שמחדירים לתוך התפוח ובאמצעותו מרוקנים אותו מהגלעינים). פורסים את התפוח לפרוסות די-דקות (מבלי לקלפו). מחממים במחבת מעט חמאה, מטגנים על אש קטנה את פרוסות התפוחים ובוזקים מעל מעט סוכר וכף מיץ לימון טרי. מטגנים כך, על אש קטנה, מספר דקות - עד שפרוסות התפוחים מתרככות (ואם רוצים להאיץ את הקצב - מכסים את המחבת). נזהרים שלא לרכך את הפרוסות יותר מדי (מקסימום 10 דקות). מניחים להתקרר ומתחילים ליצור את הפרח: רצוי להשיג תבניות קטנות ממתכת המצויות בכל סופר- בעלות דפנות גליים (מיועדות להכנת בריוש). מניחים פרוסת תפוח אחת ולידה (עם חפיפה מסויימת) פרוסת נוספת וכך הלאה. אחרי שמניחים 3 פרוסות שלמות, תצטרכו לחצות את הפרוסות לשתיים כדי שתוכלו לעגל אותן טוב יותר כי הקוטר קטן ככל שממשיכים לעצב את הפרח ולהתקרב למרכזו. אפשר לשלב גם פרוסות דקות של אפרסק משומר. כשהפרח מעוצב - מקררים מעט במקרר, הופכים את התבנית האישית בעדינות על כף היד ומניחים על הצלחת או על עלי פילו אפויים או בצק עלים (עם מילוי קרם פטיסייר או כל קרם וניל אחר). מברישים בריבה כתומה מדוללת במים ומחוממת ו...זהו
הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
Shigris.....

could you do me a favor- next time you are making it, could you take pictures of step by step, I`m sorry, but I didnt understand how to make it, and it looks so good and imressive!
 

שיגריס

New member
טליה, עד שאצלם את השלבים -נסי לבד

ותיווכחי שזה ממש לא מסובך. ההוראות יותר מסובכות מההכנה עצמה.
 
למעלה