בשעה טובה אפשר להכנס לפורום..

הדסהש1

New member
בשעה טובה אפשר להכנס לפורום..

מקווה שעכשיו לא יהיו בעיות כניסה.נכדי סיים טירונות גולני .הטקס היה ללא הורים.חוץ מכמה שהגיעו עד לגדר הבסיס.לנו לא היה סיכוי להגיע כי שנינו מוגבלים ברגליים ולטפס על דיונה כדי לראות את הטקס.היום שוב חזר לבסיסי כדי להתכונן לקורס מכים.מהיום 32 שבועות אין יציאות הביתה.בגלל שיש 550 חיילים שנדבקו בקורונה ולא רוצים שהם יסתובבו חופשי ...מקווה שיהיו זמנים טובים יותר ומהר.
 

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש!!

אכן הפורום נפתח שוב!! מישהי היתה בהפגנה אמש?? איך הם אספו נקודות זכות והפסידו אותם בגלל כמה חוליגנים!!!
 

שרון א77

New member
הדסה יקרה,

זה שאמרו לנכד שלך החייל, שהם לא יוצאים לחופשה 32 שבועות ,זו הערכה בלבד, הרי דברים משתנים פה משבוע לשבוע, בכול הקשור לנושא הדבקה מהקורונה. &nbsp כעת יש הקפדה על עטיית -מסכות ושמירת מרחק בין אנשים . בעקבות ההשגחה ייתכן מאוד שבעוד שבועיים נראה נסיגה במצב ההדבקה מהקורונה -ואלה שכבר חלו ונמצאים כעת בבידוד הרי בעוד שבועיים גם הם יבריאו , ואז שוב החיילים ושאר האזרחים יחזרו לשגרה, ולחיילים יאפשרו יציאה הבייתה. הדסה יקרה, נחשוב חיובי- ולכולנו יהיה רק טוב.
 

שרון א77

New member
ביום חם ,משהו מהיר וקליל :

אוהבים קציצות דגים ? במשלוח האחרון מהסופר הביאו 4 קרטונים בכול קרטון 3 קופסאות טונה ,בכול קרטון .(כך שיש לי במזווה 12 קופסאות טונה,) והיום החלטתי להכין מהם קציצות דייאטתיות ללא קמח . הכנסתי למעבד המזון 4 כפות שקדים עם חופן שמיר וחופן פטרוזילה,ותבלינים. (מעט מלח ופלפל,כפית תבלין חוואייג'-למרק,מעט פפריקה-חריפה ) לאחר עירבול קצר במעבד עם להב הפלדה ,הכול נטחן במהירות, הוספתי לתערובת השקדים 2 קופסאות טונה וביצה אחת ,ושוב ערבול נוסף וקצר במעבד מזון, ,והתקבלה תערובת ליצירת קציצות. את הקציצות הנחתי בתבנית עם ניר- אפיה משומן , והכנסתי לתנור 180 מעלות חום כ-15 דקות מכול צד. בדרך כלל מכינה רטב עגבניות טעים ,ומכניסה לתוכו את הקציצות, אבל בחום הזה ,העדפתי לטפטף על הקציצות מעט מיץ -לימון , ולהניח 2 קציצות על פרוסת לחם -שיפון המרוחה בכף טחינה מעליהם פרוסות עגבניה דקות ומלפפון חמוץ. מהיר ,קליל, וטעים.
 

יוליקה

Member
מנהל
יופי של יוזמה!!

בעלי מאד אוהב טונה, אני לא נוגעת... אבל הרעיון של אפיה במקום טיגון נשמע לי מעולה.
 

שרון א77

New member
המלצה: למי שחשקה נפשו בפשטידת ירקות מעולה:

הנכד שלנו בן השלוש מאוד אוהב קישואים,ובכול מפגש שואל על פשטידת-קישואים. מכינה פעם בשבוע ,ושומרת לו במקרר .(מחממת לו כמה דקות בתנור,והוא מאושר.) גם היום הכנתי וזה ממש טעים וממש ממליצה להכין : &nbsp המצרכים הדרושים: 4 קישואים, בצל אחד גדול גזר אחד, כרוב בינוני פטרוזילה /שמיר. אופצייה : 4 כפות גבינה מלוחה .(טעימה מאוד גם ללא גבינה.) &nbsp להכין מראש :תבנית אפיה מס' 26,עם ניר -אפייה משומן. (או 2 תבניות קטנות.) &nbsp אופן ההכנה: 1) את קישואים מגוררים על החורים -הגדולים של הפומפייה,או במגרת מעבד- המזון. לאחר מכן יש לסחוט היטב מהנוזלים,ממלאים אגרוף ולוחצים היטב לסחיטת נוזלים,ומניחים במסננת לרבע שעה. &nbsp 2) גזר אחד בינוני, לגורר,ולסחוט מהנוזלים ולהוסיפו למסננת הקישואים &nbsp 3) בצל גדול לפרוס ולקצוץ , &nbsp 4) לחמם במחבת 3- כפות שמן ,ולטגן את הבצל הקצוץ עד נעשה שקוף, וטיפונת מזהיב. &nbsp 5) כרוב בינוני ,לחתוך את העלים הירוקים -לרצועות דקות. &nbsp 1/2 כוס עלי - פטרוזיליה -לשטוף היטב ולקצוץ. 2 כפות שמיר קצוץ. כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור &nbsp להוסיף רק בסוף: 4 ביצים 5 כפות קמח &nbsp פרט לביצים והקמח את כול היתר לערבב יחדיו בקערה גדולה ולטעום , ואם חסר תיבול, זה הזמן להוסיף.ולאחר שהתיבול מושלם,להוסיף לתערובת הירקות: 4 ביצים , ולערבב היטב. 5 כפות קמח, ו-1/3 כפית אבקת -אפיה . (אפשר במקום הקמח להשתמש ב- 5 כפות שיבולת שועל.) &nbsp לבסוף, מעבירים את התערובת לתבנית- שהוכנה מראש ,עם ניר אפיה משומן, אופים 180 מעלות כ- חצי שעה, עד שהפשטידה בגוון זהוב-שחום. בסיום האפייה לכבות את התנור, ולצנן עד לטמפרטורת החדר, (בזהירות, המאפה לוהט!) &nbsp &nbsp אפשר גם לאפות בתבנית חד -פעמית של אינגליש קייק ,ואת שאר התערובת שנותרה לצקת לתבנית קטנה מרובעת, עם ניר- אפיה משומן. &nbsp לגיוון : 1. אפשר להכין גם ללא הגזר, (למרות שהוא מוסיף צבעוניות.) 2. אפשר לפורר לתוך התערובת 4 כפות גבינה מלוחה, במליחות מעודנת. &nbsp רק מלהקליד את המתכון מתעורר תיאבון לפשטידה הנהדרת הזו שמחכה לי בתנור. יום נפלא וטעים לכולכם.
 

שרון א77

New member
להדסה ,נקווה לטוב:

הרי ישנו סיכוי גדול שהחולים הנמצאים בבידוד ישתחררו מהבידוד בעוד שבועיים, ואז, כאשר עקומת החולים תרד, בצה"ל ישחררו את החיילים לחופשה, יהיה בסדר ה', לכן כדאי לחשוב חשיבה חיובית ולהיות אופטימים. &nbsp
 

נימה3

New member
אני הצלחתי להכנס לפורום דרך המייל אחרת קשה

בדיוק היום חיפשתי מתכון לקציצות טונה תודה על הרעיונות
 

שרון א77

New member
מתכון לחילבה מעולה להכנה בבית:

החילבה ידועה כיעילה לבריאות הגוף ולאיזון רמות הגלוקוז בדם . אני מכינה לתיבול דגים ולקציצות בשר. את החילבה =הטחונה יש להשיג בחנויות התבלינים. &nbsp המצרכים להכנת חילבה: 3 כפות חילבה חופן נדיבה כוסברה חופן עלי-פטרוזיליה ללא הגבעול פלפלון חריף קטן ירוק. 4 שיני שום כתושות מיץ לימון טרי . &nbsp ההכנה: מכניסים לקערה 3 כפות חילבה -טחונה , מוסיפים 2 כוסות מים,מערבבים היטב, מוסיפים 1/2 כפית מלח ,4 שיני -שום הכתושות , מיץ לימון .(מחצי לימון סחוט) מכסים את הקערה בניילון נצמד,מכניסים למקרר ל 3-4 שעות ,עד שתערובת מסמיכה ורוב המים נספגים . מוציאים מהמקרר ומכניסים את החילבה למעבד -המזון (או לבלנדר) ןמוסיפים חופן - פטרוזליה וחופן עלי-כוסברה, וחצי פלפלון ירוק-חריף. (למי שלא רגיל שיוסיף 1/4 פלפלון ירוק חריף.) יוצקים עוד חצי כוס מים ו- 1/3 כוס מיץ -לימון ,ומערבלים הכול ביחד לתערובת חלקה- במשך 2 - 3 דקות עירבול בבלנדר,עד שהתערובת נעשית קלילה ואוורירית. טועמים , ובמידת הצורך אפשר להוסיף עוד קצת מלח. &nbsp מעבירים לקערת הגשה ושומרים במקרר עד הארוחה.(זה נשמר במקרר עד 4 ימים.) נפלא להוספה לקציצות דגים ובשר מכול הסוגים. &nbsp למי שצמחוני,אפשר,למרוח שכבה נדיבה על על פרוסת -לחם , ולהניח מעל פרוסות עגבניה רצועות גמבה וזיתים. בריא וטעים. &nbsp &nbsp
 
למעלה