לפני עשור לחם מלא היה יקר להחריד, ורובם היו מזויפים (קמח לבן עם צבע).
לפני עשור לא היו חלופות עם פחות מלח וסוכר, קטשופ למשל היה פשוט ממתק. עכשיו הורידו חצי מהמלח והסוכר והתוצאה טובה מהמקור.
לפני עשור לא היה ניתן למצוא "מלח מופחת נתרן" שמאפשר להנות ממליחות בלי לפגוע בבריאות. היום גם מכניסים אותו למאכלים כדי להיות וגם להישאר בריא.
לפני עשור שלל מוצרים בריאים כמו קינואה, אורז מלא, קמח כוסמין מלא, היה ניתן למצוא רק ב"חנויות בריאות" במחיר מזעזע.
הרבה מאכלים שלפני עשור היו מפוצצים בחומרי שימור היום ניתן לקנות בלי.
לפני עשור בשר בקר היה בעיקר קפוא בתוספת כימיקלים מזיקים, היום יש טרי ואפילו לא יקר.
מבחינת חלופות בשר לצמחונים (מגיל מסויים רבים נאלצים להפוך לצמחונים מסיבות בריאות), המצב היה פשוט רע. היום המבחר גדול, למרות שהמוצרים הכי חדשים ואיכותיים עדיין יקרים.