`` בשורות טובות...

• פותח הנושא N0
  • פורסם בתאריך

N0

New member
`` בשורות טובות...

נבואותיה הנחמדות של אגנס נאטר מכשפה `` של טרי פראצ`ט וניל גיימן הוא כמובן ספר מצויין למי שלא קרא, אותו עדיין. אבל זה בכלל לא מה שN0 רצה לכתוב. N0 רצה להודיע לכל הפורום שכן כן יש לו גרעין. היום אחרי שהוא יצא מהסרט המופע של טרומן (שכמובן היה גאוני והוא זועם על כל האנשים שלא רצו לראות אותו קודם, כן ג`ים קרי גאון! ) הוא ודנקי ישבו בתחנת אוטובוס ודיברו על הא ועל דא ועל הועידה הארצית של השמו``ץ ואיפה כדאי להיות. ואז דנקי באה ואמרה ``תגיד N0 איך זה שאין לנו גרעין ?`` , אז N0 אמר לה ``אני הצעתי לך להיות בגרעין איתי, ואת לא רצית`` (כן N0 מדבר עם אנשים בגוף ראשון...`` ) אחרי שעות של דיסקוסים על כמה יהיה מגניב להקים גרעין ביחד ועל כמה זה אפשרי, גנקי הסכימה לנסות ולהקים גרעין עם N0... אז החל מהיום הגרעין הירוק של פינקי והמח יוצא לדרך... (למרות שדנקי לא ממש מסכימה לשם, אולי אחרי מספיק שיכנועים היא תסכים לקרוא לו ``הגרעין של קפטן פלאנט`` ). בכל מקרה לN0 יש גרעין, עם אנשים שהוא אוהב שמאמין ברוב האידאולגיה שלו, נקווה שהוא יגדל. ודרך אגב למי ששאל על דברים שצריך לעשות לפני גיל 18 תוסיפו את לאכול לבד פיצה משפחתית לאחד מהם... N0

איזה אידיאולוגיה ?

סוציאליזם ואחוות עמים ? אךךך, כמה שאני מתגעגע לשמו``ץ ... אבל עם כל הכבוד, האידיאולוגיה הזאת על הזיין שלי. רגע ... אני עדיין לא הבנתי אותך, אתה בשמו``ץ ?

N0

New member
שכחת ציונות...

וכן N0 בשמו``צ (הוא חשב שהבנת את זה כשבפגישה איך שראית אותו אמרת שיש לו פרצוף של מישהו שנמצא בשמו``צ...) אבל הגרעין של N0 לא הולך לפעול רק לפי האידאולוגיה הזו, הוא רוצה להתמקד בדברים ירוקים (אולי לעבוד עם פעולה ירוקה ואנונימוס) ובסוציאליזם... ובכלל N0 קצת כועס עליך N0 עבר בכל הערוצים של ה``מחפשת עבד`` ו``רק שמנות`` והוא לא ממש מצא אותך בצ`ט הוא גם לא מצא אף אחד, למרות שהוא ראה שאנשים מהפורום היו מחוברים לפני כמה שניות. N0 מרגיש שאיך שהוא מתנתק אתם מתחילים מסיבות פרועות בצ`אטים... הנוער של ימינו ;-) N0

לא לא .. :)

אמרתי שאני מכיר אותך, ואני באמת מכיר אותך ... ואז אמרתי, שאם אני מכיר אותך, אז זה כנראה מהשמו``צ ... היית פעם בטיול לניצנים ? ו .. פעם הבאה אתה יכול לחפש בצאט את השם שלנו .. למטה יש ``חיפוש חברים`` .. ואז זה כותב לך איפה אנחנו או שיש לי רעיון יותר טוב ! תעשה איי סי קיו, אני לא מבין אותך ...

N0

New member
איכס...

די כבר להגיד לי לעשות ICQ זה מעצב זה מצפצף וזה משנה לך את הדף בית... בכלל N0 שיער שאם אתם לא בחדר תיכוניסטים אז אתם לא בצ`אט בכלל... N0

אפשר לשנות את הדף בית !

ואפשר להוריד את הצפצופים ... ואתה תמיד יכול להיות אינביזבל אם לא בא לך לדבר הרבה. ולא ענית לי, היית פעם בטיול לחוף לניצנים ?

N0

New member
אז מה אם אפשר...

אפשר גם םשוט לא להתקין... באמת שN0 לא מוצא בא שום טעם. כידוע הINVISABLE ממש לא עובד, ואם N0 יוריד את הציפצופים אז הוא בכלל לא ישים לב להודעות גם לא לאלה שהוא רוצה לקבל. ועניתי לך בפגישה כבר שלא... בכלל זה נראה לי טיול אזורי לא יוצאים אליו בצפון. N0

leeloo

New member
אני הייתי שם!

חופש גדול, שנה שעברה, באו אלינו נוער קנדי להתארח אצלנו (ארחתי בת) ונסענו איתם ליומיים של טיול. ביום הראשון נסענו לחוף ניצנים ואז נסענו לאיזשהוא מאהל בדואי, ורכבנו שם על גמלים ונסענו בטקטורונים! היה פיצוץ! ואיזה חוץ יפה זה ניצנים! כל הקנדים החמודים היו רק עם מכנסיים... והשרירי בטן והשיזוף... אחחחחח.... אני מתה על זרים! לא שיש לי בעיה אם אלה שבארץ, אבל זרים זה משהו מיוחד- תודו!! חוץ מזה, הים משגע, החול, בקיצור , החוף הזה עשה עליי רושם רב! ניראה שגם הייתי בחוף הזה בטיול שנתי!

זה כל כך מוזר!!!!!

יש לי חברות שומריות, ושמעתי את זה מהן לא מזמן, אבל זה עדיין לא התעכל לי. אז אני רוצה לדעת- ממתי תנועת השומר הצעיר פועלת בערים?!?!!? מה קורה כאן דמיט?!?!!?!?!?! תראו, אין לי בעיה והכל...אני בכלל תק``מניקית (נושא רגיש וכאוב שאין לדבר עליו), אבל אני פשוט חייבת להבין- עם עקרונות כמו של השמו``צ, מה לתנועה הזאת ולישובים קפיטליסטיים??!?!?! תענו לי בבקשה! תודה.

*may*

New member
מוזר בהחלט. אבל נכון.

גם אני *לא* שמו``צניקית (מישהו שאל אותי את זה ולא עניתי לו אז עכשיו אני עונה לו בקול גדווול- אני לללללאאאאא שמו``צניקית !!) גם אני תק``מניקית (רגיש? כאוב? למה?) אז נכון שזה מוזר אבל ככה זה. יש להם גם תנועות כאלה, את יודעת.. מאיפה את חושבת באים כל העירניקים שפתאום יודעים מה זה קיבוץ וחולמים להקים מתישהו קיבוץ?? בדיוק. מהתנועות האלו. that the whole truth and nothing but the truth... מעיין.

``השאיפה לחיות בקיבוץ``

פאתטית במיוחד לפי דעתי. אני הייתי בשמו``צ .. מכיתה ה` .. עד כיתה יוד .. אני ממש נהנתי שם, אבל כל האידיאולוגיה הזאת פשוט על הזיין שלי. וכל מי שאני מכיר שהיה איתי שם .. אני לא מאמין שהוא מעוניין ``להקים קיבוץ`` כולם באו לשם רק בשביל החברים והטיולים. קן שיכון שולט ! פחחח, אני מרגיש טמבל.

*may*

New member
בהחלט.

:) גלעד.. לא אמרתי שזה לא פאתטי.. אבל פגשתי כמה אנשים כאלה .. שבאו מעיר וחולמים להקים קיבוץ.. הם בעצמם התפלאו כשאמרנו להם שהעקרונות האלה כבר לא שווים לכלום ולמרות שאין אצלנו הפרטה- האינדיבידואליזם שולט. אה ואגב, הם עוד יותר הזדעזעו כששאלו אותנו משהו על העבר של הקיבוץ (שלנו) ורק מישהו אחד ידע את התשובה. :) אידיאולוגיה? כבר לא מה שהייתה פעם.

בלה בלה

New member
הי, לא ללכלך!

בטח שלשמו``צ יש קנים עירוניים, למה לא? מה מוזר בזה? כל תנועת נוער ע``מ להפיץ את האידיאולוגיה שלה צריכה להגיע לכמה שיותר מקומות.. אם השמו``צ היה נשאר רק בקיבוצים, העניין הזה היה נגמר יום אחד (גם ככה הוא בתהליכי התפוררות..) אתם גם שוכחים שהשמו``צ היא תנועה עולמית, בעלת קנים בכל העולם (ובעולם, כידוע, אין קיבוצים.. למרות שרוצים להקים אחד באנגליה) בלה בלה שמוצ``ניקית גאה! :) n0 איך היה בועידה בסוף?

אידאולוגיה קיבוצית באחוריים שלי!!

אני לא יודעת למה, אבל מתחיל לבוא לי הסעיף. מעיין- הקטע של נושא כאוב, תק``מ והכל- זה בגלל הנוער העובד והלומד. לא יותר מזה. לפני חצי שנה בערך פירסמתי מונולוג די זועם על התנועה הזו בעיתון בית הספר, ועצבנתי בערך כל פיסת אדמה שעברה סדרכיץ אני לא מגזימה. את השומר הצעיר אני גם מכירה די טוב- כי אני גם כותבת בעיתון של המוסדניקים (נציגת התק``מ גבירותיי ורבותיי!), ואני יודעת- שהם עוד מחזיקים מעמד. ויש להם פעולות עם ערכים מוספים והם בהחלט מחנכים את החניכים לאהבת הסוציאליזם. שמעו- אני לא אתחיל לפרט, אבל זה מקסים לראות את זה! סוף סוף תנועת נוער ציונית ששומרת על עצמה! אבל אתה רואה גלעד- אתה אמרת: ``אני הלכתי לשם רק בגלל הטיולים והחברים והכל``. תשמע, אני לא אומרת שלאצריך להנות- אבל לא בשביל זה התנועה קיימת!!! לא יצאת משם עם איזה ערך מוסף??? כי אם לא- אז כנראה שזה באמת עובד רק בקיבוצים! וכן- גם אם זה היה עובד בערים, למה שמישהו באמת יקנה את זה שאפשר עוד להקים בקיבוצים?? שתדעו לכם- שאפילו ה``קיבוץ`` הזה שרוצים להתחיל באנגליה, זהלא קיבוץ במלוא מובן המילה! זה קיבוץ שמתחיל מנקודת המוצא בה הקיבוץ שלי, למשל, נמצא כרגע- אחריי 54 שנים. 54 שנים, ותראו לאן הגענו!! כן, כן- גיל העמבר, אבל נראהלי שיהיה לנו התקף לב עוד מעט (סימפטום, או משהו..) והקיבוץ שלי מנוחתו תהיה עדן. וזה עצוב, אבל זה עדיין לא עונה לי על התשובה- על איזה עקרונות מבססים אתכם בימים אלו, בקנים העירוניים?!?!?! זה כה מוזר..

לונה

New member
``ילדים!

הבאת סוף העולם על ראשנו עלולה להיות מסוכנת. אל תנסו את זה בבית.`` ספר אדיר. המורה שלי לספרות לא מרשה לי לעשות עליו בוק ריפורט. ידעת שהיא נקראת ע``ש שתי מתמטיקאיות מלפני בערך מאתיים שנה? (מריה אגנסי, שזכתה לכינוי ``המכשפה של אגנסי``, ואמי נאטר) (לא, אין שום הכרזה דרמטית בהודעה הזאת. זה שווה הודעה ראשית.)

AshkA_

New member
אנטימה דיוואיס (גיבורה) ושאר ירקות

אח אח איזה יופי של ספר. אתם יודעים שבמשך זמן רק, למען האמת רק עד לאחרונה, הייתי בטוחה שטרי פראצ`אט הוא אישה? אל תשאלו למה. לא מסיבות פמיניסטיות שכזה ספר נהדר חייב להיות כתוב בידי אישה או שאר שטויות פשוט האסוציאציה הראשונית שהשם מעלה בי היא מישהי עם שמלה פרחונית כזו ושיער אדום חזק. כמובן שזה עבר לי כשמישהו שלח לי תמונה עם השפם הענקי שלו.... נדמה לי שכבר נאמר דבר מה על ספר נהדר זה, אי שם בדפים הגנוזים בארכיון, אבל הוא אחד מהדברים שלעולם לא ימאס לי מהם. אני לא אוהבת בד``כ לקנות ספרים, אבל בשבוע הספר הקרוב, בהחלט אני הולכת לקנותו. כל הרעיון הבנאלי הזה של המאבק בין הטוב לרע, מקבל תפנית שונה לגמרי כשאתה מתחיל להזדהות עם אזירפאל ואפילו עם השד הרע קרולי (תהרגו אותי איך אני זוכרת את השמות עדיין). כלכך התרשמתי מהספר הזה, עד שהחלטתי שהוא יהיה בין הספרים היחידים שעשיתי להם בוק ריפורט לעצמי. כן, כן, אני בטח זן נדיר, אבל אל תרגישו רע עם עצמכם שאתם מעתיקים. באמת ובאמת שלא צריך את זה רק עכשיו בסוף יב, אתה מגלה את העניין העצוב הזה, אבל אני לא מצערת האחרים שקיבלו את הכבוד היו The bicentinal man. קרוב לוודאי טעות באיות... ואם זה נשמע מוכר אז זה בגלל שעשו מזה סרט לפני שנה - איש המאתיים. הפכו את הספר החמוד הזה לסרט דביק לכל המשפחה חבל. רובין ויליאמס יכל לעשות הרבה יותר. השני היה העמדה של סטיפן קינג. ואם מישהו שאל, אני כן(!) קראתי אותו באנגלית, בשביל האתגר. ארוך מידי לעזאזל, לא יחזור שוב. אם אנחנו כבר בעניין של ספרים, כשהייתי קטנה, אמא שלי קנתה לי ספר של דבורה עומר = ריקוד באור אדום. מין רומן כזה על גרמניה שמתחתנת עם גרמני אחד, אבל היא מגלה שהוא מרגל של הישראלים ומוצב במצרים, בשנות השישים. כל מה שקורה לה ולו, איך שהם נתפסים, מה קורה בכלא ואחרי שהיא משתחררת. ספר חביב אבל סתמי. עשיתי פעם חיפוש של ספרים בבית, ופתאום מצאתי ספר שקוראים לו שליחות מקהיר מאת וולפגאנג לוץ השם נראה לי מוכר, אך לא קישרתי. ספר ישן משנות השבעים המוקדמות, אז לא היה שום תקציר. התחלתי לקרוא בלי הכנה מוקדמת ופתאום קלטתי שאני קוראת את אותו סיפור של דבורה עומר, רק מנקודת המבט הגברית - לא של האישה, ששכחתי כרגע את שמה, אלא של בעלה - וולפגאנג. בדקתי את העניין, ובאמת היו זוג מרגלים גרמניים בשרות ישראל באותן שנים - בסביבות מלחמת ששת הימים ראו בספר את תהליך ההדרדרות שם במצריים, מתעמולות ברדיו על ניצחונות המצרים, ועד לשקט גמור וכעס ענק ורצון להתנקם בכל עוזרים לישראל, ובכללם הזוג לוץ הספר של לוץ היה יותר מעניין לפי דעתי, כי הוא היה כתוב בצורה מיוחדת - פרק ראשון מתחיל עם המשפט שלו על ריגול, עובר אחר כך לחיים שלו במצריים, חוזר לחיים בכלא, וחוזר חלילה, כשכל פרק מעלילת החיים בחוץ, מקרב את מאסר שלהם, עד שהפרק האחרון הוא הקודם לראשון. מכירים עוד ספרים עם צורת כתיבה יפה, מיוחדת או שונה? גם המאהב של א.ב יהושוע נכנס לעסק, עם הסיפור מכל הזויות שלו.

_snufkin_

New member
מה קרה לסתמרוח?

אני אהבתי את סתמרוח. באמת, אפילו היו לי פעם שני פוסטרים של דיסק וורלד בחדר ( שאמא שלי, פרימיטיבית שכמותה, חשדה עד יומם האחרון שהם לקוחים מאיזה עיתון פורנו לילדים). יומו האחרון של הראשון היה כאשר קיבלתי חתול שאהב למחזר נייר בחזרה לצורתו הטבעית במעגל החיים, ויומו האחרון של השני היה בעצם שבוע אחרון, רווי עינויים, שבמהלכו צבעתי את החדר שלי (וחלקים נרחבים מאיבריה האינטימיים של תיבת המסע ) בצבע תורכיז. בכל מקרה, קראתי רק שלושה ספרים עם גיבורי אהוב לבי, כאשר לפתע פתאום טרי שחרר איזו הצהרה בנוסח ``ימי סתמרוח היו הימים היותר גרועים שלי`` ועבר לכתוב על מפקדים במשמר האזרחי, קוסמים (אמיתיים) ומכשפות. יוחזר סתמוש לאלתר! (וכן, אני יודעת שבאנגלית זה נשמע יותר טוב. אבל באנגלית אני לא מבינה חצי מהבדיחות. ) הומור אנגלי נשמע הכי טוב בעברית. תודו.

themeandi83

New member
כן צודקים

כל כך נכון, טרי פראצ`ט פשוט גאון, שזה נפלא! קראתי את רוב הספרים שהוא כתב על דיסק וורלד, ועוד כמה ששלא היו קשורים אבל מצחיקים לא פחות. והספרים באנגלית פשוט מצחיקים הרבה יותר מאשר בעברית, עזבו אותכם מהתרגום הגרוע, הם שינו את השמות מ``שמעון הברברי`` לסתם ברברי... ממש גרוע. פראצ`ט באנגלית!!!!

נעל

New member
תגובתה של זו שלא קראה פראצ`ט

(עדיין לא, בכל אופן, אבל היא רוצה לקחת את ``בשורות טובות`` כבר הרבה זמן מהספריה) המקרה עם דבורה עומר דווקא הזכיר לנעל שני סרטים שהיא ראתה. הראשון, ``הגנרל`` והשני - ``פושע הגון``. את הראשון היא ראתה במקרה, יום אחד, כמעט ממש מתחילתו, כשזיפזפה ונעצרה במקרה על ערוץ הסרטים. את השני היא לקחה מאוחר יותר בוידאו. בדעבד הסתבר ששני הסרטים דיברו בעצם על אותו בנאדם, כנראה, משום שהם היו דומים מאוד בהרבה מאוד מהפרטים. הסתבר גם שהם מבוססים על סיפורו של פושע אירי אמיתי שהיה מפורסם. מה שהיה מוזר במיוחד היה שלכל אחד מהם היה סוף שונה (ולנעל יש הרגשה שדווקא ``פושע הגון`` היה פחות מבוסס על המציאות מאשר ``הגנרל`` (שאגב, שודר לפני שבוע בטלויזיה שוב)). ולגבי ``איש המאתיים`` - זה לא היה ספר *עד-כדי-כך* טוב, אם הכוונה לגירסה ``באורך מלא`` - ``האדם הפוזיטרוני``, שנכתבה בשיתוף עם רוברט סילברברג (שהוא סופר לא רע כשלעצמו). היא שמעה שהסיפור הקצר היה הרבה יותר מוצלח (בהשוואה לאורך שלו. הוא כלל את כל הפרטים שיש בספר הארוך, לפי דו``ח שהיא קיבלה מאיזה חבר). בכל מקרה, לאסימוב יש ספרים יותר נחמדים. אגב (ראשון), כשיצא הסרט נעל עשתה מאמצים גדולים מאוד לגלות עד כמה הוא מבוסס על הספר (בסוף היא לא ראתה את הסרט), אבל לא היה מוזכר בשום מקום שמו של אסימוב, אפילו לא באתר הרשמי של הסרט שדאג להציג את כל הדמויות (ששמרו על השמות המקוריים) ולספר את הקווים הכלליים של העלילה (הרקע, ליתר דיוק, כלומר תחילתה של העלילה - שגם היא הייתה זהה ל``איש המאתיים`` של אסימוב). זה נראה לה כמעט כמו גניבה. מעניין אם הזכירו אותו איפשהו בסרט (script based on a book by...). אגב (שני), נעל החליטה לקרוא שוב את סדרת ``המוסד`` של אסימוב. היא מצאה את הספרים במבצע ממש טוב (אין סיכוי שבשבוע הספר ישתוו לו - 30 ש``ח לספר), והיא הלכה על זה (למרות שבד``כ היא לא קונה ספרים, אבל הפעם חרגה ממנהגה). היה ממש ממש כיף. זו סדרה ממש טובה. לצערה של נעל, לא הרבה מהחברים שלה שותפים לדעה הזו. נעל ;-)

למעלה