בשדות העמק הפורה..

אורניהו

New member
בשדות העמק הפורה..

גידולי השומר והריח משגע..אוזו אז נכון,אני כבר מתרוצץ בשטחים הפתוחים עם הג'יפל'ה הקטן ההוא והבוץ כבר לא מטריד אותי ודרכי העפר הסלעיים יותר והקופצניים פחות מתחילים להיות מהנים,אולי זה ישחרר את כאבי הגב. הבוקר בין השומר לבין הכרוב והרוח המזרחית. שיתחיל לנו שבוע טוב מחר!
 

אורניהו

New member
תרשו לי להכניס גם את הכרוב..מתכון

קרש חיתוך+סכין חדה ולהתחיל לחתוך במיומנות דק דק מהכרוב עד שמתקבלת ערימה מרשימה. כעת תתחילו ללוש את הכרוב החתוך ככה למעוך אותו[בסלנג המטבחי זה נקרא לשבור אותו] להניח בקדרה. גזר אחד על פומפיה גסה פנימה לקדרה יחד.. לטפטף לימון.. קצת שמן רגיל[לא זית כי הוא מריר..] חומץ קצת קצת..ולפזר סוכר לא הרבה. זהו,לערבב היטב..ולאכול
 
הסגרת את הרומניות.. אבל מתכון

לסלט שומר ישלים את התמונה: 2 ראשי שומר יפים ועגולים ( השטוחים מתאימים לבישול ולא לסלט )- נקיים וקצוצים 2 צנוניות קטנות-קצוצות עלים ירוקים מבצל ירוק אחד-קצוצים חופן כוסברה טריה קצוצה מיץ מלימון קטן טרי 3-4 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס טרי מערבבים ומשהים לפחות 15 דקות. אוכלים בתיאבון. שבוע טוב
 

Rebeccan

New member
../images/Emo91.gif סלט שומר-גזר-תפוח

זה הסלט האולטימטיבי - עם פרוץ עונת השומר
קראנצ'י ונפלא - מתאים לנשנוש דיאטתי או כתוספת לארוחה
חומרים וכמויות
1 פקעת יפה של שומר 3-4 גזרים 1 תפוח חמצמץ (גרני סמיט) 1 בצל קטן מיץ לימון טרי - הרבה שמן זית - 3-4 כפות מלח גס - חצי כפית
אופן ההכנה
פורסים את הירקות דקדק, מתבלים וזהו
תפוח - רבעים, ואז לפרוס דקדק
שומר - רבעים ואז דקדק
גזר - לקלוף ולפרוס באלכסון
בצל - טבעות דקות מאוד אחרי שכל הירקות פרוסים - לסחוט הרבה לימון מעל להוסיף שמן זית לפזר מעט מלח גס (טעים יותר בסלטים) לערבב. להגיש לאחר חצי שעה, הטעמים מתמזגים והסלט יותר טעים. נשמר במקרר עד יומיים, אבל בטח ייעלם קודם. פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם
 
למעלה