בר-מצווה בכותל

BenBrit

New member
להתמודד עם הסביבה ולהרוויח חוויה

יצא לי להיות, אני חושב, בארבע "בר-מצוות" בכותל, אחת של אחי לפני, אחת שלי, ופעמיים בחיי הבוגרים יותר אצל קרובי משפחה. במקרה הפרטי שלי אני חוויתי שני טקסי בר-מצוה. אחד עם הנחת תפילין ביום חמישי בבוקר בכותל וטקס נוסף בבית הכנסת בשבת שלאחר כך. אכן חוויית בר המצוה בכותל היא חוויה שונה וחזקה - למי שזה מרגיש לו לערוך אותה שם אך צודקת רינה כשהיא מתארת כיצד החוויה, יכולה להפוך למטרד, במיוחד לבנות המגדר הנשי. . להלן סיכום קצר כיצד "להתמודד עם הסביבה ולהרוויח חוויה" משפחות מודרניות, שוויוניות שרוצות לערוך טקס בכותל צריכות לקחת בחשבון כמה דברים. 1. ימי הקריאה בתורה באמצע השבוע הם שני וחמישי, בחרו מתי יהיה לכם נוח לקיים את הטקס והייתי ממליץ לנסוע לטיול מקדים לירושלים באחד מהימים האלה. ככה תוכלו לצפות את העומס ואת השעות הפחות עמוסות (בהמשך תבינו מדוע) 2. ביום המיועד להגיע מספיק מוקדם כדי "לתפוס מקום" טוב. לתפוס מקום - כוונתי לגרור ולסדר את אחד השולחנות לקריאת התורה העומדים לרשותכם באזור הגברים, ולהעמידו במקום שיאפשר לנשים במשפחה כמעט להשתתף בחגיגה. 3. המיקום הטוב ביותר - הפינה הכי דרום מערבית של אזור הגברים. (סימנתי אותה "א" בתמונה שצירפתי. זו אמנם הפינה הרחוקה מהקיר עצמו, אך הנשים יכולות להשקיף מהחלק המוגבה – כלומר ממערב לשטחים המופרדים וכמובן מעזרת הנשים. נקודה "ג" אמנם הכי קרובה לקיר – אבל מספר נשות המשפחה שיכולות לצפות ולהשתתף ממש מועט. כי מן הסתם יש גם עומס של נשים מאמינות ליד הקיר. 4. כפי שכתבה אמאוהבתR, ניתן היום לערוך את הטקס בתיאום מראש עם מנהלת הכותל – ואז גם מקבלים תעודה יפה לכבוד המעמד! אך ניתן כמובן גם באופן עצמאי כפי שעשינו אנחנו לפני כמעט 20 שנה ואחייני לפני שנתיים. 5. כדאי לתכנן משהו משמעותי גם לאחר הטקס. לחלק תתאים ארוחת צהריים משותפת ולחלק אולי טיול בירושלים, יש אפשרות לתאם ביקור במנהרות הכותל – חווייתי ומרשים במיוחד לקטנים במשפחה להבין את העוצמות את "הקיר" הזה. אך גם למבוגרים. כפי שקראתם – אני הייתי ממליץ את החגיגה באולם – לדחות לערב אחר – אחרת היום הזה שגם ככה מלא ריגושים עלול בקלות להפוך למותח ומורט עצבים. כל עוד, לצערנו, לא ניתן עדיין לערוך בכותל טקסי בת-מצוה (ואולי זה עוד יבוא לפני המשיח) אז זה נשאר עניין לבנים שבמשפחה, אך החוויה - צריכה להיות של כולם.

אמאiהבתR

New member
ברכות לפורום החדש

בני חגג לםני כחודשיים,בר-מצווה אשמח לתרום מסיוני.

רות333

New member
גם אנחנו חגגנו בכותל

אנחנו לא דתיים ונתנו לבנינו לבחור אם הוא רוצה לעלות לתורה בבית הכנסת או בכותל, הבחירה נפלה על הכותל הזמנו די הרבה חודשים מראש, את הברכות ומה שצריך לקרא הוא למד מהאינטרנט, הזמנו רק משפחה לכותל, נפגשנו כולם באבו גוש (אנחנו תל אביב) בשעה 8 בבוקר בערך, חנינו בחניון של מסעדה ושם חיכה לנו אוטובוס שהזמנו ונסענו יחד לכותל. בכותל חיכה לנו לחור נחמד שהדריך אותנו ועזר לבני להניח תפילין ולקרא בתורה ולהוציא ספר תורה. מה שהפריע לי מאוד זה שהנשים עומדות מאחורי חומה וכדי לראות את בר המצוה צריך לטפס על כסאות פלסטיק מצוקמקים, ממש סכנה. אחר כך ערכנו סיור מודרך מערות הכותל,(את הסיור הזמנו הרבה חודשים מראש!!!!!!) היה מדהיםםםםםםםםםםםםםם. אחר כך האוטובוס חיכה לנו בכניסה לכותל, ומשם נסענו יחד כולם למסעדה באבו גוש, היה טעים היה נעים, החויה של כל היום היתה נהדרת וגל שלנו היה מאוד מרוצה. אשמח לתת פרטים למי שרוצה.

אמאiהבתR

New member
בר-מצווה בכותל

בני הניח תפילין בכותל המערבי. הצטרפנו לפרויקט בר-מצווה בכותל. ביום המיוחד והנפלא המתין לנו בכותל רב מטעם מנהלת הכותל שליווה,תמך והדריך. היתה חוויה מדהימה. הילד התרגש זכה להוציא ספר תורה ולקבל תעודה מטעם רב הכותל שעלה לתורה אצל הכותל המערבי. יש אפשרות לערוך גם סיור במנהרות הכותל שעליו נאלצנו לצערי לוותר כיוון שמסיבת בר-המצווה באולם נערכה באותו יום בערב. מיותר לציין שהנחת התפילין בכותל היתה גולת הכותרת של הארוע ,הרבה יותר מרגש מהמסיבה באולם.

יוסף ב1

New member
בר מצווה בכותל

באמת מומלץ מאד.. חוויה בלתי רגילה. אמנם אני עליתי לתורה בשבת, ולכן בבית הכנסת שלי, אבל את ההנחת התפילין עשיתי חודש לפני הבר מצווה בכותל והיה באמת מדהים ומרגש.

איך הגיב חתן השמחה?

האם גם הבן התרגש יותר מהעליה לתורה והנחת התפילין מאשר מהמסיבה באולם? איך חגגתם באולם? אם ברצונך לספר, נשמח לקרוא.

למעלה