בר אילן

victorr2

New member
בר אילן

היי לכולם שמעתי שמועה מפחידה מאוד שבאוניברסיטת בר אילן מכריחים ללמוד תנך או מקצוע הומני אחר אפילו אם אתה מתקבל למדעי מחשב שם. זה אמת? ויקטור

galando

New member
אממממ..כן

אני לומד שם מדעי המחשב אז אני יודע... אתה צריך לקחת 14 שעות שנתיות של לימודי יסוד בתנ"ך,תלמוד,פילוסופיה ומורשת ישראל. אבל אתה מפצל את ה-14 שעות האלה לאורך כל התואר. בנוסף אתה צריך לקחת קורס כללי אחד של שעתיים.

bodas18

New member
בר אילן

היא אונ´ שחרטה על דגלה את המורשת היהודית וכחלק מהלימודים שם מחוייבים הסטודנטים בחשיפה מינימינימינימלית למורשת הזו... אני לא חושב שזה כזה נורא... אני אישית לא אדם דתי ו/או מאמין... אבל לא אכפת לי ללמוד, להתעניין, להרחיב אופקים...

victorr2

New member
../images/Emo4.gif

יופי לך, אבל אני סבלתי מספיק בבית ספר מהתנך והסטוריה...

bodas18

New member
טוב תראה

אני יכול להבין... לא כולם אוהבים ללמוד את זה... ובגלל זה אינך מחוייב ללמוד בבר-אילן... מי שיכול ו/או רוצה להתמודד עם זה יתמודד ומי שלא ילמד באונ´ אחרת... בהצלחה בכל מקרה..

victorr2

New member
../images/Emo92.gif המלצות לגבי מדעי מחשב

היי מתוך כל מוסדות החינוך בחוברת העתודה, לאן תמליצו לי להירשם חוץ מאוניברסיטת תל אביב? אם אתם יכולים, תתייחסו גם לדמי לימודים שאצטרך לשלם.. עדיפות ראשונה היא לאזור תל אביב. תודה מראש ויקטור

ramil

New member
ומה מפחיד בזה?

במקרה הכי גרוע תהיה יותר משכיל. במקרה הטוב גם תצליח לשאוב מזה הנאה ואתגר אינלקטואלי. במקרה הממש ממש טוב תהיה מחובר יותר לשורשים שלך.

yossi alef

New member
להיפך

אני חושב שלימודי היהדות בבר אילן קלים בהרבה מהלימודים הכלליים שחייבים במקומות אחרים, בד"כ מדובר במבחנים אמריקאים לא מסובכים ורמת קורס קלה עד בינונית-לפעמים זה גם מעניין. מה שחשוב בקורסים האלה זה הציון ותמיד צריך לזכור שאת המקצוע הזה לא באת ללמוד באוניברסיטה לכן גם ההשקעה בו כמעט ולא קיימת.

mickeym

New member
למדתי שנה בבר-אילן בזמן התיכון...

וגן אני הייתי ציך לגשת לקורס ביהדות. ואני רוצה להגיד לך שזה היה מרתק וחוויה באמת מצויינת. אני ממש לא מהטיפוסים הדתיים, יותר כמו הטיפוסים אוכלי הטרפה
, אבל ללמוד יהדות ברפואה הייתה באמת חויה... אני נורא נהנתי, מה גם שקיבלתי 100 על הקורס, למרות שהיה מבחן נורא קשה וממש לא אמריקאי אלא פתוח, בניגוד למה שיוסי כתב כאן.... אז זהו, אל תתן לזה להשפיע עליך. אני חושב שבר-אילן היא אוניברסיטה לא כל כך טובה מ-100 סיבות אבל לימודי היהדות אינם חלק מזה...

mickeym

New member
מכמה סיבות...

הראשונה שבהן, והחשובה ביותר היא שבבר אילן שולטת תרבות החפיף. מה שאומר שאפשר לקבל פטורים על קורסים בטענות מגוחכות ואח"כ לצאת עם התואר ולא לדעת כלום. (לא שבמקום אחר יודעים משהו אחרי התואר הראשון). גם השם שלה באופן כללי הוא שם לא הכי טוב, בהשוואה לשאר האוניברסיטאות ובמו אוזניי שמעתי מנהל של חברת היי-טק אומר למישהו שהוא מעדיף לקחת אנשים שסיימו בת"א/טכניון/עברית.... זהו בערך...

אלון פ

New member
ויקטור, רק שתדע

שיש איתי בבר-אילן כמה חבר´ה שלמדו בת"א ועברו לבר-אילן, ואומרים שהם הרבה יותר מרוצים מכל האווירה והיחס שהם מקבלים בבר-אילן... וגם מהעובדה שהמדשאות נגמרות באיזשהו שלב... (בדיחה פרטית...)

rodsh

New member
ומה לגביי תואר שני?

איך לימודי תואר שני בבר אילן? קל להתקבל? (יש בנות יפות?
)

אלון פ

New member
ישנן בנות ישנן בנות...

לא חסר כוסיות בבר-אילן... רק אל תגידו לחברה שלי שאמרתי את זה ...
חנצ´וק, מת עלייך!!!
(לא שהיא קוראת פה משהו, היא בצבא בכלל...) ובקשר לתואר שני - אין לי שמץ...

למעלה