ברצלונה.....

ברצלונה.....

שלום שלום. ביום שישי אני והחברה נוסעים לברצלונה. תהיתי אם יש איזשהו משקה מקומי/איזורי/ספרדי ששווה לי לחזור איתו הביתה. חברים שהיו חזרו עם יין ספרדי שהם דיברו עליו רבות (שכמובן כרגע אני לא זוכר את השם שלו). האם יש יינות מיוחדים, אולי שרי ספציפי (יען מ jerez, לא מהדובדבנים
)?

Mrs Mis

New member
סנגריה

קודם כל ספרד היא המדינה השלישית בעולם בייצור יין כך שיש שם המון יקבים ויינות טובים (אזור La Rioja ידוע ביינות טובים). חוץ מזה יש משקה שנקרא סנגריה. מכינים אותו בעיקרון מיין אדום בתוספת סוכר ופירות שונים (תפוזים, תפוחים, לימונים אשכוליות וכד'). ניתן לקנות יין מיוחד לסנגריה (מצויין על התווית sangeria). סביר להניח שתתקל בזה במסעדות ובארים. טיול מהנה ושנה טובה

D r a m b u i e

New member
הריוחה זה יין מצויין

מאוד מאוד שווה. מוש בטח יוכל להמליץ לך על עוד.

marsala

New member
אלון ייות פנדס יינות נחמדים מאד

PENEDESויש גם CAVA HAVE FUN MOSH

Javelin

New member
בקשר לסנגריה,

הייתי בספרד לפני 3 שנים, ואכן הסנגריה שלהם מעולה, על אף שבכל מקום כנרקאה יכינו אותה בצורה שונה, (משחקים שם במינונים של היין,ברנדי והתפוזים), א ב ל לא הייתי ממליץ לך לקנות שם סנגריה וזה בגלל: 1. זה לא משקה שקשה להכין (מתכון יבוא בהתאם לדרישה). 2. וכמו שציינו כאן בעבר לגבי קניית קיאנטי ממקומים באיטליה, שאתה נמצא בספרד במסעדה נחמדה ובשוונג של הטיול הטעם יהיה שונה מאשר שתהיה בבית (מה שבעצם לא קורה הרבה אצלך :)). 3. ידידה שלי הביאה סנגריה מספרד, (לא זוכר איזה פירמה), וזה לא היה ממש אותו דבר כמו שזכרתי (ראה סעיף 2, (מכאן לולאה אינסופית) בדיחה של מחשביסטים :)).

Javelin

New member
ובכן הבט,

התפרסם כאן בפורום באחת מהכתבות של ואללה של מה שמו, (ואיי זה היה מאוד ספציפי) שניה אני אחפש לינק, זהו גיא גיסר לא מצאתי את הכתבה אבל המתכון הוא משהו כזה: בקבוק יין אדום יבש, כוס ברנדי, בקבוק מיץ תפוזים (עדיף סחוט כמובן), 2 תפוזים, 2 תפוחים 2 אגסים 10 מקלות קינמון. וסודה (לא זוכר בדיוק כמה) לקרעה שופכים את הברנדי מיץ תפוזים והיין, חותכים את הפירות לפרוסות דקות, וחותכים את הקינמון לחתיכות קטנות, ומשרים אותם בבלילה (כאן זה מאוד תלוי, ניסיתי לעשות השריה של יומיים וזה היה יותר מדי, מומלץ שעתיים (נראה לי). לפני ההגשה להוסיף את הסודה וגוש קרח (אם אין גוש אז קוביות). לערבב היטב ולחלק לכוסות עם חתיכות פרי (זהירות לא להחנק מהמקלות קינמון).

MidNight Flame

New member
לא אוהב ברנדי אבל אני חושב ש...

אני אנסה את המתכון עם היין הלבן והפירות היבשים בקערה. יודע על מה אני מדבר?

MidNight Flame

New member
אני לא סגור על מה שאני אומר אבל...

לפי מיטב זיכרוני - קערה רצינית או אפילו אגרטל גדול הרב פירות יבשים ובקבוק יין לבן, השריה של יום אחד במקרר ואז בון אפטיט! שותים את הנוזל ומי שלא נשפך מוזמן לאכול את הפירות

siete

New member
לדעתי מישהו בפורום ניסה את זה

וזה לא יצא כלכך מוצלח. נראה לי בקבוק שלם של תפוזים זה ממש אבל ממש מוגזם.

siete

New member
כמה המלצות

לצערי אין לי מה להגיד בנושא היין. בקשר לשרי, הבעיה שהוא מיוצר באנדלוסיה, ולא בקטלוניה. ובגלל זה הוא יהיה טיפה יותר יקר באזור של ברצלונה מאשר באזור jerez. אבל השרי בטח יהיה יותר זול מאשר מחוץ לספרד! בכל מקרה אני מאד אהבתי את השרי היבש שלהם fino. אבל אין לי מושג מה שתיתי... בברצלונה יש פאב אחד שמוכר המבורגרים ויין נתזים ורדרד מקומי (נדמה לי שקטלאני) בזיל הזול. דחוס שם מאד, אבל ממש טעים. לצערי אני לא זוכרת את שם המקום, זה באחת הסמטאות בין העיר העתיקה והים. אני מסכימה עם Javelin בקשר לסנגריה. תשתה את זה שם - אבל אין סיבה לקנות. לכל מקום מתכון שונה, אז זה כיף לחפש. אה... ותשתה הרבה שוקולטה. למרות שזה חסר אלכוהול.

Macallan

New member
אייי איי ברצלונה

אלון, יין נחמד ולא יקר Marquis de Caceres פאוסטינו מצויין אך מעט יקר יותר. חובה: טאפאס בכיכר קטלוניה על כוס בירה. השוק הצמוד לרחוב הראמלבס. טייל מעט צפונה לכוון אנדורה (כ 150 ק"מ מברצלונה) הדרך מדהימה הכפרים אותנטים, הכנס למסעדות הקטנות. בקש את יין הבית מחיר מצחיק תמורה מלאה. הכנס לאנדורה - חלום לחובבי ה DUTYFREE. לא תרצה לחזור. אצטרף אליך מיד לאחר ה-IPO.

MidNight Flame

New member
נצל"ש - הגעתי למסקנה

יינות לרוב זה לא עסק יקר - זה המסעדות שעושות אותו כזה! יין של 40 שקל ב100-120 שקל... קצת מוגזם אתם לא חושבים?

Javelin

New member
לגבי מסעדות בברצלונה

קוראים לה can cullters, באמצע הרמבלס יש כניסה ברחוב שאת שמו שכחתי ואז יש עוד סמטה והיא שם, אם אתה יודע איפה זה פלאפל מעוז, אז זה באזור שם. מצאתי תמונה של המקום שכמו שאתה רואה קיים כבר יותר מ200 שנה, ובהחלט מצדיק את קיומו.

למעלה