ברכות האוכל

מישהו 143

New member
ברכות האוכל

אני לא מבין, קראתי בספר שעל פרי אומרים ברוך... בורא פרי העץ, ועל האדמה אומרים אותו דבר רק מחליפים על האדמה. על בורקסים ומאפים אומרים מיני מזונות. ועל מיצים וממתקים אומרים שהכל נהיה בדברו (ושכחתי מה עוד). וכמובן על לחם אומרים המוציא לחם מן הארץ. אבל יש מלא דברים חסרים!! מה אומרים למשל על פיתה עם צ'יפס? מברכים על הלחם או על האדמה? מה מברכים על דברי בשר? שכחתי כבר. מה אומרים אם שותים חלב? מה אומרים אם אוכלים גלידה או קצפת?

asaf2000

New member
תשובה

כשאוכלים לחם אז ברכת "המוציא" פוטרת את שאר המאכלים בסעודה חוץ מהקינוח. לכן פיתה עם חומוסלטצ'יפס מברכים רק על הפיתה. על כל מה שהוא לא פרי ולא מחמשת מיני דגן מברכים "שהכל" (חוץ מאורז), כולל בשר או חלב או גלידה.

מישהו 143

New member
ואם אני תוהה מה הברכה?

אז אני מברך "שהכל". חוץ מזה כשדודי הדתיים אוכלים הם לא מברכים רק על המוציא אלא גם על העץ ועל האדמה. (כמובן לפני אכילת זית ופרי אדמה כלשהוא). תודה רבה, עזרת לי מאוד!

יפה אמרת

במקרה של ספק,"שהכל" פוטר הכל.בקשר לדודים שלך,אכן צריך לברך על פרי או עוגה בסעודה כיוון שהם לא כלולים בארוחה כמו צ`יפסלט וכדומה ואינם נפטרים ב"המוציא".

asaf2000

New member
אם אתה תוהה

אם אתה תוהה אז תשאל מישהו, או שתכנס לכאן או לפה. לגבי דודים שלך אם הם באמצע סעודה אז נוטלים ידיים ומברכים המוציא ויותר לא צריכים לברך על שום דבר חוץ מקינוח הסעודה.

למעלה