ברית מילה - רק דעה או גם פגיעה?

אורית ג.

New member
אני רוצה להגיב להודעה שלך כבר

ולמרות שעכשיו זה כבר לא ´יקפיץ´ אותה - זה לא מוריד מחשיבות העניין בעיני. כל העניין שהיה בפורום הורים שהתחלק (בגדול) לשאלות: * האם מותר לענות למישהו ששואל על "מוהל או רופא" תשובה כמו "למה לעשות בכלל ברית" * האם נושא ברית מילה הוא "דעה" לעומת נושא "כרית אויר ברכב" שהוא בטיחות. ועל העניין השני אני רוצה לומר : חה חה חה. זה קצת בלעג וזה לא מכוון בכלל לכותבת אלא לעד כמה האנשים רוצים (ואני מאמינה שלפעמים בתת מודע) להשתיק את הדיון בנושא ברית מילה. לדעתי כרית האויר היא "רק דעה" כלומר : כולם יודעים את הסיכונים. או יכולים לברר אותם ללא הטעיה. יצרני הסלקלים מזהירים מפני כרית האויר . האגודות למלחמה בתאונות דרכים מדגישות את יתרונות הכרית (או אולי לא - לא קראתי כי לא נתקלתי בבעיה באופו אישי) וכמובן חברות הרכב מפרסמות את הנתונים שלהן : לאיזה משקל הכרית כן מצילה ואפקטיבית ולאיזה משקל היא עלולה (!!!) להיות קטלנית ועדיף בלעדיה. ומכאן ואילך זוהי שקילה של הסיכונים עם היתרונות - וזו "רק דעה" ברית מילה היא עניין של : מוסר, דת , חברה ולחץ חברתי, מומחיות המוהל והכשרתו (העלובה לפעמים) וכמובן : עניין של חיים ומות או מומים בלתי נתנים לתיקון (בנוסף לאובדן העורלה הנחשבת הן למום והן ליתרון - תלוי בעין המתבונן). ברית מילה היא נושא לדיון . הסיבה שהיא ענתה לך כך - לדעתי - היא נסיון ש"העניין הזה" לא יעלה שוב. כי זה מעצבן, כי זה מסעיר את הרוחות , כי זה פותח פצעים ישנים אצל מי שהילד שלו סבל , אצל מי שלא חשב בזמן, אצת מי ש"עלול" לשקול את העניין לפני התינוק הבא, אצל מי שכואב לו שיש אנשים החושבים אחרת ממנו או, כי זה עלול (שוב) להעכיר את האוירה הנהדרת בפורום (וזה דווקא לא קרה - והכל בזכות רותי שלא הלכה לקטוף תותים אלא שמרה שהדיון יהיה דיון ולא מלחמה) ושוב - אני לא טוענת את זה על הכותבת של ההודעה - רק מה שאני חושבת באופן כללי על "למה נבהלים"

למעלה