ברוכים הנמצאים

alasry

New member
ברוכים הנמצאים

טוב אז אני בעצם (כמו שהזכרתי הרבה פעמים) אביעד.1 מהצ´אט, ורציתי לשתף אתכם במשהו שקרה לי לא מזמן... אשמח אם תעזרו. אז ככה, אניי אדם ממשפחה דתית, גר בישוב שהנוער שלו נהיה חילוני (כולל אחותי הגדולה), והנה הגעתי לגיל ה´נוער´ (אצלינו זה 14-19). ומה שקרה לי ולעוד הרבה חברים, זה שפשוט התקלקלנו לגמרי, ואני אישית כבר לא כל כך דתי, בזה שאני בקושי מתפלל, בעובדה שאני מסתובב לעיתים בלי כיפה, ובבגדים שלא מתאימים כל כך לאדם דתי. אני לומד בישיבה בבית אל, "בני בנימין", וגם שם יש מתקלקלים. וגם שם קורה משהו מוזר (לא בדיוק מוזר)- אני מצתיין רק במקצועות החול! אם למישהו/י קרה מקרה דומה לשלי, והצליח לעבור אותו, או שעדיין תקוע בו, ואם גם סתם בא לכם להגיב, באיזה דעות שבא לכם- תגיבו. מקווה לשיפור, אביעד.

דפננה.

New member
טוב מצטערת אני לא יכולה לעזור לך

כי גם אני תקועה כמוך. ועדיין לא יצאתי מזה. וחוץ מזה ד"ש לאחותך. לפי הכרטיס האישי שלך נראה לי שלמדנו ביחד.

alasry

New member
את בטח לא היחידה...

שקרה לה ככה, אני מאמין שיש פה לפחות עוד 5 או 10 כאלה... אני מת להכיר מישהו שחווה את זה וחזר להיות דתי.

חמודיםםםםםםם...

ב"ה דבר ראשון-שבוע טוף וחג שמייח! דבר שני-אתם לא מתכוונים לנסות לעזור לבחורצ´יק? וגם דפננוש ביקשה עזרה שם למטה... אם הייתי יכולה הייתי עוזרת אבל האמת היא שאו שאנ´לא יודעת מה לענות וגם כרגע המיטה די קוראת לי...ומחר קמים מוקדםםםםםםםםם... בכל אופן אני מאחלת לךךךךךךךךךךךךךך בהצלחה חמוד,ואני בטוחה שתמצא את הדרך חזרה כי רואים שאתה רוצה...זה הכי חשוב...

ב מ ב י

New member
יש תשובה

עצם זה שאתה שואל ומחפש ומסתובב סביב עצמך זה הסימן הטוב ביותר שאתה בדרך הישרה כאשר תפסיק לשאול תדע שבאמת התקלקלת תמשיך לשאול ושים בהשם מבטחך והוא יעזרך מועדים לשמחה

אמיתי 21

New member
אחי יקר מכיר את זה מקרוב מאוד מאוד

עמ"י עש"ו וגם אני חוזר בתשובה חדש , ואחי שמע יש פורום חוזרים בתשובה לפי דעתי שם תקבל את התשובה . ממש מצער לישמוע מה שהולך היום אצל הנוער הדתי/ חרדי איזה דרדורים ממש

אכפת לך מזה שהתקלקלת,

וזה הצעד הראשון, תמשיך ותברור לך את דרכך, תבחר במה שנראה לך טוב, תיוועץ באנשים גדולים ממך, וכשתבחר בטוב(סומך עליך, אחי) אז תעשה את זה לאט לאט, במדרגות, שלב שלב. בהצלחה לך.

יוSי

New member
גייבר...

א.! אהלן איש!!! מכיר אותך מהצ´אט! WELCOME (רושמים ככה?? אין לי מושג!!!! אמרתי לכם שאני גרוע באנגלית...
) תהנה! (ואל תעצבן את אריאלה!!!! זה מסוכן!!!!!!!!!!!
[אריאלה... אל תקחי קשה אני פשוט רועד שאני רושם הודעה פה...]) ב.ולשאלתך... לא שאני המבין הגדול... אבל- בטוח שלא כל היישוב שלך הפך לחילוני, נשארו כמה דתיים!! תתחבר איתם! כבר ישפיע לטובה! למה לך ללכת עם האנשים הלא נכונים?! לגבי התפילה תנסה יותר להקפיד לך למינין ותראה שלא כ"כ קשה 10 דק´ מנחה 10 דק´ ערבית, ואם קשה לך לקום מוקדם אז בהתחלה אל תלך למינין, העיקר שתניח תפילין ותגיד משהו! ולאט לאט תחזור! חוץ מזה שיש את חב"ד עם תפילת שחרית ב-5 אחרי הצהריים... תנסה
את הישיבה שלך אני לא ממש מכיר, אבל מנסיון שיש לי בישיבה שלי- ברור שאנשים מתקלקלים וכבר עכשיו הם חצי חילונים (ואפילו יותר...) זה לא אומר שאתה צריך לזרום איתם... תנסה אפילו לדחוף הפוך... מקווה שתחזור! ולא תאבד... יום טוב איש

ל י מ ו ן

New member
אז ככה:

(ועל תתיחס לזה שאתה מכיר אותי מממממממממ....חצי שנה? טוב?אגב אהבתי תניסוח
) אז ככה: לישוב שלך קוראים"ישוב לנוער מתקלקל"? אם כן אז סבבה אבל לא קוראים לו ככה נכון? מהדברים שלך משתמע(עלק משתמע...
שאתה חייבלהתקלקל ותסכים איתי שזה נראה ככה אז איך לצאת מזה אני לא יודעת להגיד לך אבל עם תלך בגישה שאתה לא חייב אולי זה יעזור אגב,אולי אתה הושפעת מלחץ חברתי?סתם שאלה...

alasry

New member
וואו כמה תגובות...

תודה רבה! אז ככה: דבר ראשון, זה התחיל אומנם ביישוב, אבל זה המשיך בישיבה- ככה שבכל מקום יש קבוצה של "חוזרים בשאלה". דבר שני, כבר התחברתי לחברים האלה, אני כבר מכיר כל אחד מהם כמו כף היד שלי, (לא בדיוק... אני לא מכיר כל כך את כף היד שלי...
), ואני לא אוכל פתאום להפסיק לדבר איתם או לא להיות קשור אליהם. ג´- במבי זה לא שאני רוצה להיות דתי, זה שאני רוצה לדעת מה זה יתן לי שאני אחזור להיות דתי. תביני-- יש שלוש עולמות של דת- ולי טוב יותר בעולם החילוני. אם אני אפגוש באדם שקרה לו כמוני והוא חזר בתשובה- הוא יוכל לשכנע אותי- (הרי הוא כבר עבר את זה). ד´- יוסי, לא בטוח שאני הולך להשתקע בפורום הזה, אני חוזר רק בימי חמישי ובחופשות... אה ושכחתי לספר לכם עוד משהו- אני די רוצה לעבור ישיבה בגלל סיבה אחת: היא כבר לא מתאימה לי מבחינת דת, וגם כי אם אני נשאר שם, סביר להניח שאני גורר איתי עוד חברים, שהם לא רוצים בזה.

יוSי

New member
גמני חוזר ממש מעט לבית...

אבל בחופש אני פה
לא ביקשנו שתעזוב ת´חברה... אתה יכול להצטרף גם לטובים ולהיות מושפע מהם... ולהשאר מעט עם האחרים ולהשפיע עליהם... רק שתדע... שאני מכיר משהו שזרקו מהישיבה שלי, שרק בגלל שהוא נגרר אחרי חברה רעה... והוא אחלה בנאדם וחבללללל!!!! (ואתה לא יודע איזה כרימינל צריך בשביל לעוף מאצלנו...
) תחשוב על זה... החילוניות לא טובה בשבילך... חבל...! תתחזק קצת! ותעבור ת´גיל הזה...

אריאל1

New member
לחזור להיות דתי יתן לך מליון דולר

וקו טלפון ישיר לקב"ה אם זה מה שאתה מחפש אתה לא תמצא, אני לא יכול להצביע לך על משהו שתקבל. אני יכול רק להצביע על מה תפסיד ואת זה אתה לא רוצה לשמוע...

alasry

New member
לא השתכנעתי מזה...

לא בטוח שזה מה שאני רוצה. ו...אריאל- תן לי מליון דולר ואני מבטיח להיות דתי
וחוץ מזה, כשהייתי דתי, לא היה לי בדיוק קו טלפון ישיר לה´...

יוSי

New member
ברור כאילו!!!!

אביעד!!!!!!! חחחחחח הקו טלפון היה בקטע שאין לאף אחד... כמו המיליון דולר!!!!! תקרא שוב... תבין

alasry

New member
הבנתי שזה היה בצחוק...

גם אני צחקתי... נ.ב- בקשר לנושא- יש מישהי שדי שיכנעה אותי לחזור להיות דתי... (והמבינה תבין...)

יוSי

New member
אההההההה

OK לא הבנתי!
ואני שמח בקשר לנ.ב. שאמרת... מי שעזרה פה- ח"ח

ש י ר ה2

New member
אני חייבת להתערב...

אביעד שלום...- בעיות כאלה עוברות על כמעט כל אחד....אני חושבת שאחת מהגרמים זה חוסר אמונה... והפתרון...? ספרים,שיחות והרצאות....והכי חשוב רצון,כוח עצמי!!{ המון בהצלחה תמיד בשבילך...

דפננה.

New member
מצטערת שאני מתערבת אבל שירה2

לצערי את טועה. בתור אחת שהלכה להרצאות, קראת ספרים. זה לא עוזר. להפך היו לי מקרים שבאמצע ההרצאה שאלתי את עצמי מה לעזעזאל אני מחפשת פה. אמונה זה לא דבר שמגיע ככה סתם. איך רצון, וכוח עצמי יכולים לעזור? אני רוצה להאמין כן אני רוצה להאמין אני מתה להאמין אני מוכנה לעשות כמעט הכל כדי להאמין. מה לעשות?

למעלה