ברוכים הבאים לעידן ה- 50 מ"פ..

Pumi

New member
ולניקון יש עדשות שמפרידות רזולוציה של 36MP? ולסוני?

e zi

New member
ה- Otus 55 מפרידה 33 מ"פ.

נראה שיש כיסוי ל- 36 מ"פ של ה- D800E.

Pumi

New member
זה עדיין לא 36MP

יש עדשות של קנון שמוציאות 20MP או 21MP מה 5D3. מי אומר שאותן עדשות לא יתנו אולי 40MP מגוף של 50MP? או 45MP?
אפילו 36MP מחיישן של 50MP זה יהיה יותר מ 30MP.
&nbsp
וזה גם יהיה תלוי האם יהיה או לא יהיה פילטר AA (אחת הסיבות מדוע מקבלים 30MP).

אילן די

New member
רק שזה לא אולי.

DXO כבר הראו שגם עדשות ותיקות יותר נותנות יותר פיקסלים עם גופים כאלה. רק פה אנשים ממשיכים לחשוב שעדשות זה צוואר בקבוק

נכון

כושר ההפרדה התיאורטי המירבי של זכוכית על חיישן 36X24 מ"מ הוא בערך 50 מגה-פיקסלים. זה לא אומר שהעדשות הקיימות יתקרבו לכך, אבל רזולוציית חיישן כזאת איננה מצוצה מהאצבע. בכל אופן זה קצת יותר ריאליסטי מחיישן APS-C בעל 24 (או 28) מיליון פיקסלים.

השאלות שצריך לשאול הן אלה:
1. מהם היתרונות המעשיים של תצלומים כל כך מפורטים?
2. האם ניתן להפיק מהחיישן הזה את המירב (או אפילו קרוב לכך) באמצעות העדשות הקיימות במערכת?
3. האם ה"מחיר" במונחים של גודל הקבצים, כושר העיבוד ואמצעי הייצוב סביר?
4. מהן האלטרנטיבות (פורמט בינוני)?

Pumi

New member
כמה תשובות אם אפשר

1. זה מאוד מאוד תלוי בצלם עצמו. יהיו צלמים שאני בטוח שינסו להפיק את המירב מזה בין אם זה מלא או לנצל יכולת crop תיאורתית גבוה. ויהיו כאלו שיקנו אותה, יצלמו יומיים ואז חודשים היא תשב בבית. בוא נגיד שכן יהיו שימושים. רק לא לכולם.
&nbsp
2. אני לא בטוח שניתן לנצל כלל את כל החיישן במצב הנוכחי. אבל אני מאמין שללא פילטר AA, לפחות על פי ה"ציונים" של dxo, כנראה שזה יהיה שיפור משמעותי לעומת המצב הנוכחי ברמת MP נטו. רק תסתכל על עדשות ה high end שלהם בהשוואה בין ה 5D2 ל 5D3. בסה"כ עוד 1MP? אבל עדשות פתאום נותנות 20MP במקום 14MP. כלומר עדשות ה high end אולי יגיעו לתוצאות משמעותית גבוהות יותר. אבל זה מאוד מאוד תיאורתי. גם אמרו זאת על ה D800 עד שיצאה ה D800E.
אבל ניצול מירבי? אולי בדור הבא. גם ככה 36MP דורש עדשות של 4000$ ומעלה. אז 50MP?
&nbsp
3. למי שצריך, אני חושב שגודל קבצים ועיבוד פחות יהיה רלוונטי. מה זה כבר 50MB של קובץ כשיש לך כרטיסי SD או CF בגדלים של 128GB+ ודיסקים קשיחים של 8TB?
&nbsp
4. המצלמה הזאת מכוונת ישירות אל מול ה 36MP ואל הפורמטר הבינוני שהניקון נגסה בהם. צלמים שצילמו ב 40MP בפורמט בינוני בעלות של עשרות אלפי דולרים, קיבלו מערכת אולי פחות טובה אבל שעולה עשירית המחיר. ויש לזה השפעה על השוק הזה.

לגבי נקודה 4

מצלמות ה-36 לא ממש מתחרות בפורמט הבינוני. הן מקשות על חיי המשתמש מבלי לתת לו תמורה פרקטית משמעותית. אני מניח שהמצלמה של קנון תהיה "36 מ"פ על סטרואידים" ולכן, לדעתי, זה רעיון רע. מי שירוויח ממצלמה כזאת תהיה בעיקר קנון. פחות המשתמשים.

Pumi

New member
אני מניח שלא טרחת לקרוא את ההודעה שלי? ודרך אגב, 21MP עם.

slarti

New member
פחות או יותר.... לפחות במרכז

50מפ על פולפריים שווה בצפיפות פיקסלים לבערך 20 מפ על קרופ. אני מנחש שמדובר בחיישן שדומה מאוד בצפיפות ובטכנולוגיה שלו לזה שיש ב-7DII, רק פשוט גדול יותר...
&nbsp
אני רואה שני קהלי יעד למצלמה בכזו צפיפות פיקסלים:
- צלמי נוף שצריכים פירוט מקסימלי (בעיקר אם מדפיםי בגדול)
- צלמי טבע וספורט שרוצים מצלמת FF שאפשר לעשות לה הרבה קרופ. יהיה מעניין לראות אם קנון תאפשר למצלמה לעבוד ב"קרופ מוד" עם עדשות EF-S (או עם סתם עדשות) בצורה טבעית. כי אם כן - אז אנחנו מקבלים פה מצלמה שהיא גם FF, אבל גם מאפשרת להנות מיתרונות הקרופ ("הגדלת" אורך מוקד) - על בסיס אותו ציוד.
&nbsp
&nbsp

Pumi

New member
אני בספק אם תהיה תמיכה ב EF-S

הם יהיו צריכים לשנות את אופן מיקום חיבור העדשה, ואם אני לא טועה זה ישפיע על היטל התמונה של עדשות ה FF.
אולי תהיה אפשרות לעבוד במצב crop כמו ניקון.
&nbsp
אבל נהיה צריכים גם לראות האם המעבד החדש שהם יביאו למצלמה כזאת יהיה מספיק מהיר להתמודד עם עיבוד תמונה שכזה בשביל להיות מהירה מספיק בשביל ספורט. לטבע יחסית דומם זה פחות ישפיע, אבל לספורט עדיין תהיה דרישה ל FPS גבוה (ועקב כך ל 1DX).

sagiKor

New member
קהל היעד...

הוא כל אותם קנוניסטים שהעיזו לצייץ שהם חושבים לעבור לניקון בגלל הרזולוציה, אז עכשיו קנון יוכלו לומר "שלי יותר גדול". ואולי גם לנסות להחזיר את מי שכבר נטש....

הניקון D800 קראה תיגר על הפורמט הבינוני כשיצאה, אבל משתמשי הפורמט הבינוני או אלו שרצו להכנס אל הפורמט לא נגסו... כי זה לא רק רזולוציה, זה גם טווח דינמי ועוד. נושאים שנכון להיום דיי חלשים אצל קנון בכל מקרה...

לצלמי נוף לא יעזור מניין הפיקסלים אם אין עדשות שיכולות לבצע את ההפרדה.
אם אין לך הפרדה גבוהה יותר ולא יהיו יותר פרטים בתמונה אז לא יהיה יתרון ממשי בהדפסות גדולות.

לגבי קרופ, אם אין לך יכולת הפרדה אז קרופ ישאיר אותך עם תמונה שלא נראית חדה, לא תוכל לבצע קרופ גדול יותר ממה שתוכל לבצע עם חיישן 30MP אם לא תוכל לקבל הפרדה גדולה יותר.
קרופ זה לא דרך לצלם, צריך אורך מוקד גדול יותר? קנה עדשה מתאימה!

המצלמה הזאת היא בעיקר לומר "לי יש יותר" בלי באמת להציע יותר... אבל אני בטוח שהיא תמכור היטב.

Pumi

New member
כבר קבעת שלא יהיה לה מה להציע יותר?

אני מניח שהחזקת אותה בידיים שלך, צילמת עשרות תמונות, בחנת, חרשת, ערכת, והגעת למסקנה המלומדת והמדעית שזה רק MP וכל השאר יהיה בדיוק אותו הדבר?

Pumi

New member
היא היתה גם מכינה לך קפה, עושה מסאז' ומעלה תמונות לבד ל face

למעלה