אגב הרכבת לראשונים - דעתכם על שאטל?
לא, הרכבת מראשון ממשיכה לכפר סבא.
אגב הרכבת לראשונים - דעתכם על שאטל?
כבר הוזכרה העובדה המצערת שתהיה רכבת רק פעם בשעה, ומנגד העובדה שהמערך שמגיע לראשונים ב-42:X, מחכה שם בנחת עד-X:27, אז היוא יוצא חזרה לכ"ס. שאלתי היא, למה לא להפעיל עוד נסיעה של אותו מערך במתכונת של שאטל עד לוד, שם יוכלו הנוסעים לעלות על הרכבת הפרברית מאשדוד לבנימינה. השאטל תוכל לחזור לראשונים לאחר כמה דקות, הגעת הרכבת הפרברית מבנימינה ללוד, כך שהנוסעים יוכלו לעבור מהפרברית שהגיעה מבנימינה לשאטל לראשונים. דוגמא אפשרית ללו"ז בין 07:30 ל-08:30: 1) כ"ס - ראשונים - כ"ס:
כמתוכנן על ידי רכבת-ישראל: 07:32 יוצאת מלוד לאחר הגעה מכ"ס 07:42 מגיעה לראשונים
תוספת מוצעת שלי (אפשרות א'): 07:50 יוצאת מראשונים 07:57 מגיעה ללוד נוסעי השאטל עוברים לרכבת 2 לכיוון צפון או רכבת 3 לכיוון דרום נוסעים מרכבת 2 מדרום או רכבת 3 מצפון עוברים לשאטל 08:07 יוצאת מלוד 08:17 מגיעה לראשונים
תוספת מוצעת שלי (אפשרות ב'): 07:55 יוצאת מראשונים 08:02 מגיעה ללוד נוסעי השאטל עוברים לרכבת 2 לכיוון צפון בלבד נוסעים מרכבת 3 מצפון בלבד עוברים לשאטל 08:03 יוצאת מלוד 08:13 מגיעה לראשונים
המשך כמתוכנן על ידי רכבת-ישראל: 08:27 יוצאת מראשונים 08:35 מגיעה ללוד וממשיכה לכ"ס לאפשרות א' יש את היתרון שיש החלפה לצפון ודרום בלוד, אך מנגד זמן ההחלפה לנוסעים שרוצים לנסוע מראשונים לכיוון ת"א (וההיפך) יותר ארוך. לאפשרות ב' ההחלפה לכיוון ת"א מהירה יותר, אך אין החלפה לכיוון אשדוד. כמו כן השאטל צריך לחייג ולצאת לדרך חזרה לראשונים באופן מיידי. 2) אשדוד - בנימינה: 08:05 יוצאת מלוד לבנימינה 3) בנימינה - אשדוד: 07:59 יוצאת מלוד לאשדוד בלוד יש ארבעה רציפים, ונראה לי שזה יכול לעבוד לא רע. הבעיה היחידה (והיא לא קטנה) היא העומס שיש ממילא ברכבות בקטע לוד-ת"א. לנוסעים האלה היו מתווספים נוסעים נוספים מהשאטל. הערות?