בקשר לשאלה על חינוך לחיי משפחה

moran f

New member
בקשר לשאלה על חינוך לחיי משפחה

לקויי שמיעה לומדים רק מה שמלמדים אותם ולא מסוגלים ללמוד לבד? מאיפה זה בא? זו בדיוק הגישה של "אנחנו פחות שווים" - הרי אנחנו צריכים שיאכילו אותנו בכפית ולא מסוגלים ללמוד לבד, לא? לא! לפחות לדעתי אין שום סיבה שלקוי שמיעה לא יוכל ללמוד לבד (במקרה הזה מהתבוננות והרבה עצות ממי שכבר עבר את זה). אולי מערכת החינוך ללקויי שמיעה כמו שהיא היום לא מעודדת את זה, אני לא יודעת ואני אשמח אם מישהו יספר לי, אבל אין שום סיבה שלקוי שמיעה לא יוכל ללמוד לבד (אלא אם יש לו בנוסף לבעיות השמיעה גם בעיות אחרות, אבל אז הוא לא יהיה מאוד שונה משומע עם אותן בעיות).

אז מה השאלה פה? לא ממש הבנתי...

אבל בהקשר למה שכתבת..., אני לקויות שמיעה אוזן אחת א=חירשת והשנייה כבד שמיעה, ואני מכיתה א' ועוד בגן למדתי בגן רגיל וביצפר רגיל לחלוטין!!! אצלי בביצפר יש רק אחת עוד כמוני שהיא לקויות שמיעה.. ולדעתי שתינו מיסתדרות מצוין, ולדעתי כל הקטע זה תלוי בגישה של ההורים, איך שההורים צעברים את המסר, העובדה שאם הם ישימו תלמידים לקוי שמיעה בביצפר מיוחד, כמו שיש באזור חיפה ועוד, זה כבר מייחד וכולם מיתייחסים אליהם כאל חריגים... אני שהייתי קטנה הייתי במיחכא ובשלווה ד', מה שיש בחיפה, אבל זה כי באמת הייתי צירכה אבל בגן הלכתי גם למיחא וגם לגן רגסיל, כי כבר רצו להרגיל אותי לשומעים, לדעתי בעצם כל מה שצריך לנסות לשלב את כל הלקוי שמיעה בתוך השומעים ואז תיראו שהמצב הרבה יותר טוב, כי אז השומעים יתייחסו אלינו כאל שווים. ולמה בידיוק היתכוונת מה שמלמדים אותם? כאילו בביצפר או במקומות אחרים פרטיים לא הבנתי... אם תסבירי לי אולי אבין יותר טוב...

moran f

New member
אני מסכימה איתך

וזה בדיוק מה שניסיתי להגיד - השאלה שלי היא למה מי ששאל את השאלה על חינוך לחיי משפחה (תוכלי למצוא אותה בשרשור השאלות לד"ר מילר) חושב שלקויי שמיעה לא מסוגלים ללמוד בעצמם. השאלה השניה שלי היתה בקשר למערכת החינוך ללקויי שמיעה. בזה התכוונתי לבתי ספר שמיוחדים רק ללקויי שמיעה ולא לשילוב לקויי שמיעה במערכת החינוך הרגילה (כמוך). בבית ספר אפשר לעודד את התלמידים לחשוב וללמו בעצמם (אני לא מבינה גדולה בחינוך, אבל אני מניחה שנתינת עבודה פתוחה, כלומר התלמיד בוחר נושא, מחפש חומר וכותב את העבודה בעצמו, תעודד חשיבה ולימוד עצמי בזמן שבקשה לסכם חומר על נושא מסויים שהמורה בוחרת מאנציקלופדיה, למשל, פחות מעודד לימוד עצמי). השאלה שלי היתה אם בבתי ספר ללקויי שמיעה מעודדים לימוד עצמי או לא. בקשר לשילוב לקויי שמיעה במערכת החינוך הרגילה - אני באמת לא מבינה מספיק בחינוך כדי להביע דיעה בנושא, למרות שהאינסטינקט שלי אומר ששילוב עד כמה שאפשר עדיף.

גם חיות פועלות לפי אינסטינקטים

אולי תסחרי במניות בבורסה לפי אינסטינקטים?

מה קרה שעברת משאלה לחיווי

השאלה היתה מכוונת אליו ולא אלייך. הוא צריך לענות ולא את. יש לך תעודה של פסיכולוגית הפורום? לא חושב. פרט לכך ש"ללמוד לבד" זה לא בדיוק "הרבה עצות ממי שכבר עבר את זה" - ומשום כך השאלה אכן הופנתה אליו ולא אלייך. אפשר לגלוש על גלי האוקיינוס ואפשר לעשות סערה באצבעון - מה שאת עושה כל הזמן. שורת המחץ: גם לשומעים אין חינוך לחיי משפחה.

moran f

New member
אני לא פסיכולוגית ולא עניתי

אני יודעת שנורא מפריע לך לראות הודעות שלי בפורום, אז אני מאשרת לך פשוט להתעלם מהן.

למעלה