בקשר לפסיכומטרי ביא

תותית16

New member
בקשר לפסיכומטרי ביא

שלום אנשים! אני עכשיו ביא,זה בדיוק ברישומים לקורס קידום דרך הביצפר רציתי לדעת מכאלה שהתנסו בעניין,קצת מידע,איך זה ?האם כדאי ושווה? האם יש מספיק זמן בתקופה כה מצומצמת של קורס ? והאם אצליח לעשות את מיטבי ומיטבי הוא מספיק טוב גם לעוד כמה שנים או שרוב הסיכויים שעוד כמה שנים אצליח יותר? חוות דעת בנושא יעזרו לי בשיקוליי...תודה

5שש

New member
לתותית שלום רב!

תותית תישמעי לא שווה לך לעשות קורס פסיכו' בקידום, מדברת אחת מוכת ניסיון, החומר היה דל הספרים שיקפו מציאות של תרגילים שלא ניתנו מעולם והיו אף המון שגיאות, המרצה היה סטודנט{כמוני היום} כך שהשקעתו בנו בקבוצת הלומדים היתה כזו.!!! תיראי אני לא רוצה להסית אותך מיכך, אם זו הדרך שבה בחרת שיהיה לך בהצלחה אבל תיזכרי שלכל דבר בחיים יש את הזמן המתאים לו , וגם לקורס ובחינת פסיכו' את כרגע בלימודים של תיכון ולמטרה מסויימת אחת- הצלחה בהם אז למה לך לערבב בשר וחלב, וזה ממישהי שאכן ניכוותה. אני בטוחה שיש לך המון פוטנציאל אם ביכלל את עוסקת בנושא, אז עשי את השיקולים שלך!, ואם בפסיכו עסקינן ישנם מכונים טובים בהרבה מקידום שאם כבר משקיעים כסף אנרגיה והמון מאמצים שווה כבר ליפנות אליהם !

net17

New member
קידום תיכון

היי אני עשיתי את הקורס של קידום תיכון. אני אישית לא הצלחתי כי לא היה לי כח להשקיע, לא למדתי מילים ולא עשיתי שעורים אבל כאלה שהשקיעו ועשו את כל מה שהמרצה אמר למדו את המילים תרגלו ברצינות בכיתה ובבית הצליחו יפה מאוד... חברות שלי שהשקיעו ככה הוציאו גם מעל 700 אז הכל תלוי בך... עד כמה יש לך כח להשקיע בשלב הזה של החיים שלך כשהאוניברסיטה היא שלב יחסית רחוק כרגע

h i l a d i

New member
בדיוק!!!! אני רוצה גם להוסיף...

לדעתי - לעשות בתיכון פסיכומטרי כשלא מתכננים ללכת לעתודה זו שטות... אני ע צמי לא עשיתי את זה אבל אני מכירה כל כך הרבה שעשו ואז ניגשו שוב באפריל של אותה שנה ופשוט דפקו לעצמם את כל הבגרויות... אם את רוצה עתודה - אין לך ברירה! את חייבת לעשות פסיכומטרי. אבל עדיין אני ממליצה לך לעשות את הקורס המלא ולא את הקורס המקוצר. ככה או ככה את תצטרכי להשקיע המוווווון!!! בקורס המלא עוד יותר... אם את לא רוצה עתודה אני ממליצה בחום לעשות את הפסיכומטרי בתקופה שבין סיום התיכון לגיוס לצבא (אם יש אחת כזו) - זה מה שאני עשיתי וזה היה פשוט שווה! אין לך לחץ שאם את לא מקבלת את הציון את לא תתקבלי ללימודים באונ' השנה ויש לך זמן בשפע, וכמובן שכל מה שלמדת בתיכון עוזר מאוד בפסיכומטרי (אם את טובה במתמטיקה הכמותי יהיה בשבילך פיס אוף קייק). מי שאמרה לך לא לעשות את זה כי אצלהם הקורס היה דפוק, כמו שאמר אופסי - זה מקרה פרטי!!! המדריכים גם בקורס רגיל הם סטודנטים!!! עוד לא שמעתי על מדריך פסיכומטרי שהוא לא סטודנט! והמדריכים משקיעים את הנשמה!!! באמת!!! במידה ותחליטי כן לעשות את הקורס תזכרי דבר מאוד חשוב - שום קורס לא יתן לך את הציון שאת רוצה בלי שאת תשקיעי את כל כולך. גם לא קורס מלא וגם לא קורס תיכון. תתכונני להשקיע המון! במיוחד כשתצטרכי לתמרן בין לימודים בתיכון לבין פסיכומטרי. בהצלחה.

תותית16

New member
תודה רבה ו...

החלטתי שאני רוצה להשקיע בזה ורוצה להרשם! אחרי שיקולים רבים שעשיתי בזמן כה קצר וגם דעותיכם האישיות אך,מה הכווהנ א כולי? כמה אצטרך להשקיע בזה על מנת להצליח הכי שאפשר? הרי גם עכשיו יש לי מלא בגרויות ואני לא לומדת כזה הרבה אני הרבה מבזבזת את הזמן? אצטרך ממש יותר מ5 שעות ביום להשקיע או שיש כמות מסויימת? ובנוסף,זה ממש עתיד לפגוע לי בבגרויות של יב אם ארצה להצליח בשני התחומים?(בגרויות ובפסיכומרי?) בבקשה תנו לי כל מה שאתם יכולים לתת לי בקשר למידע אני ממש רוצה לעשותץאת הבחירה הנכונה תודה רבה רבה אוהבת המונים תותי:)

dana810

New member
אין מספר שעות

מדויק שמישהו פה יכול לתת לך יש כאלה שלקח להם שעתיים לסיים את הש"ב ויש כאלה שלקח להם 5 שעות.. מה שכן את תצטרכי הרבה זמן.. את אף פעם לא יודעת כמה זה עד שאת מתחילה ללמוד. הדבר הכיייי חשוב זה שתעשי באמת וברצינות את כללל השיעורים ותלמדי את כל המילים.. לדעתי אם תעשי את מועד אוקטובר אין סיבה שזה יפגע לך בבגרויות.. זה לא אידיאלי וזה אולי יפריע קצת אבל זו תחילת שנה ממילא.. אם את לא ממש בקטע של לעשות פסיכומטרי ולהשקיע המון אז הייתי מציעה לך לוותר על זה.. <אני עשיתי בתיכון, אבל לא השקעתי בכלל>

SLEEPING MICKEY

New member
יש רק דרך אחת להצליח ../images/Emo8.gif

"את מתחילה הכי מהר שלך ולאט לאט אתה מגבירה"

תותית16

New member
היום אני באה להרשם ו...

המחיר כי אני תלמידת תיכון הוא 1100 כביכול ובביצפר אמרו לי שזה כולל את התשלום למבחן ולפתע אומרים לי שצריך עוד 480 ש"ח!! למבחן עצמו שזה כמעט בחמישים אחוז יותר יוצא (1600 שח") כעת אני לא יודעת מה לעשות האם זה תמיד כך וזה בכל זאת משתלם לי ? פתאום זה הפל ךנורא יקר יחסית למה שמקבלים..

h i l a d i

New member
תמיד זה ככה

יכול להיות שלא הבנת נכון - תמיד מבהירים שהמבחן עולה עוד 485 ש"ח - זה משהו שאסור למכון לעשות בשבילך...

את צריכה להבדיל בין 2 דברים

1100 שאת משלמת על הקורס, הכסף הזה מגיע למכון שאת לומדת בו. 480 ש"ח (+50 ש"ח ערכת הרשמה) זה על הבחינה עצמה. הכסף הזה מגיע למרכז הארצי.

תותית16

New member
כן אבל זה פתאום ממש יקר

כאילו אם אני רוצה לגשת שוב,עוד 500 שקל אם לא הלך לי זה ממש בושה חח יקר נוראא

זאת רק ההתחלה

כדי להירשם לאוניברסיטה את צריכה לקנות ערכת הרשמה שעולה בין 60 ל-80 ש"ח. אח"כ את שולחת את טפסי ההרשמה שלך, זה עולה עוד בערך 300 ש"ח. זה רק לאוניברסיטה אחת, כשרוב האנשים נרשמים ליותר מאחת. וזה כמובן לפני שבכלל אמרו לך אם את מתקבלת או לא... כמובן שאף אחד לא מחזיר לך את הכסף אם את לא מתקבלת. ואם את מתקבלת - שכר לימוד, כמעט 10,000 לשנה + הוצאות נלוות....... זה לא נגמר

תותית16

New member
באמת?

ממשמפחיד יעני אין לי סיכוי שווה כמו לכל אחד לנסות אם בכלל אני אתקבל? כלומר יש סיכוןי אבל תמיד צריך מלא כסף כדי לבדוק האם התקבלתי או לא? פחד.. ומה אם אני בעתודה?לא משלמים עליי בנוגע לנושאים אלה?

אני לא יודעת לגביי עתודה

אבל כן, זה המצב. תראי, למרות כל הכסף שאת משלמת לאוניברסיטה עוד לפני שאת מתקבלת - אח"כ כשצריך לשלם שכר לימוד יש כל מיני מלגות שמפחיתות באופן משמעותי את השכ"ל.

יש מלגות יותר נפוצות

למשל מלגה של פר"ח - את חונכת ילד למשך ארבע שעות בשבוע, ובתמורה מקבלת 50% מהשכר לימוד. ואם את באה ממשפחה עם בעיות כלכליות, או עיירת פיתוח, או משפחה חד הורית... וכו', יש יותר סיכויים שתקבלי מילגה. כשזה יהיה רלוונטי, תבדקי. בינתיים אני מציעה שפשוט תזרמי עם זה. אל תתני למשהו כמו חוסר כסף להפריע לך ללמוד. כשתגיעי לאוניברסיטה תוכלי לבקש חוברת מילגות ולנסות את מזלך עם כל מיני מלגות.

ginni

New member
בקשר לעתודה

אם את נרשמת לעתודה והצבא מאשר לך את המקצועות שביקשת את הערכות הרשמה ודמי ההרשמה בסך 335 ש"ח (זה לפחות השנה..
) את צריכה לשלם מכיסך שלך ואת לא מקבלת על זה החזר... אם וכאשר את מתקבלת ללימודים הצבא נותן לך "מענק עתודה" שנכון לעכשיו הוא כ-8,500 ש"ח לשנה.. כאשר את ההפרש לשכר הלימוד (שהוא משהוא בסביבות 10,000 לשנה..) את משלמת מכיסך.

h i l a d i

New member
אוקיי אז...

פסיכומטרי זה לא כמו ללמוד לבגרות... גם אני לא למדתי לבגרויות (בעצם כן - שעתיים הכי הרבה...) ולפסיכומטרי כן חרשתי (בהתחלה..) אני חייבת לומר בתור אחת שיש לה שדה קוצים בתחת שזה היה ממש קשה לעשות את זה ובשבועיים האחרונים אפסו כוחותיי ופשוט לא עשיתי כלום!!! למזלי היו לנו סימולציות בקורס כך שלא נשארתי בלי מעש אבל אם את באמת אחת שלא ממש מסוגלת להשקיע - רדי מזה!!! אני מכירה מישהי שעשתה במועד אפריל והיא חרשנית לא קטנה (היא ביב' עכשיו) וכל פעם שראיתי אותה היא היתה עם כרטיסיות ביד/עם ספר קידום או דיברה על הפסיכומטרי - היא עלתה לכל המורים על העצבים כי היא השקיעה בפסיכומטרי ולא בביצפר... בכל אופן - לפי מה שהיא מספרת זה הלך ככה: בוקר - הולכת לביצפר עד הצהריים. חוזרת הביתה - אוכלת ארוחת צהריים עם כרטיסיות ביד אח"כ - מתיישבת בחדר ומתחילה ללמוד לפסיכומטרי עד השעות הקטנות של הלילה (1-2 בלילה) הולכת לישון וחוזר חלילה... פעם בשבוע היא היתה הולכת לקורס. אני מניחה שהעצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא - אל תעשי את זההההה! השאלה הגדולה שיש כאן היא - האם את רוצה עתודה? כן - אין לך ברירה - תרשמי! לא - תברחי כל עוד נפשך בך!!! אני ממש נהניתי מהפסיכומטרי (חוץ מהקטע של המבחן בסוף) ואני חושבת שזה היה ככה כי עשיתי את זה בכיף! בלי לחשוב שאני לומדת במקום ללמוד למבחן בפיסיקה שאני אמורה להבחן בו השבוע... כשנהנים הרבה יותר קל להתיישב ללמוד, הרבה יותר קל להיות מרוכזים...

למעלה