בקשר לחובת שיעורי ספורט באת"א

Grand Master G

New member
בקשר לחובת שיעורי ספורט באת"א

אני מתחיל קורס מדריכי כושר של וינגייט שמתקיים באוניברסיטה. יש סיכוי שיוותרו לי על החובה לשיעורי ספורט שמחייבים את כלל הסטודנטים?
 
בבר אילן היתה חובה כזאת

והחל משנת תשס"ג היא בוטלה - עקב קיצוצים בתקציב אין יותר קורסים בחנ"ג בבר אילן עד להודעה חדשה.
 
מזל שבוטל

אם כי מלכתחילה לא ברור לי למה שיחייבו סטודנטים בחנ"ג - מה יעשו הפדלאות שביננו? לא מספיק סבלנו 12 שנים בביה"ס משיעורי ספורט מטופשים אז גם באוניברסיטה צריך את זה?
 

ailag

New member
בדיוק בגלל זה

כי ככה אנחנו נהיים יותר פדלאות. חנ"ג בבית הספר לא היה יעיל כי הוא לא היה ממוקד. שיעור כדורסל פה וריצה שם לא תבנה כושר. אבל את מסכימה שצריך שיהיה לנו כושר כלשהו? ואת מסכימה שהפדלאות בינינו לא ילכו לעשות כושר מעצמם? אז אני לא יודעת למה דוקא אקדמאי צריך שיהיה לו גם כושר, אבל זה הרגל בריא. מה שכן, צריך להיות פיקוח על אותם שיעורים, שהם לא מתאכזרים לפדלאות.. מה שממש חבל, זה שכבר לא לומדים קורסים מפקולטאות אחרות
אנחנו מפספסים את כל ההבדל בין אדם שיודע את המקצוע שלו טוב לבין אדם משכיל.
 

H20

New member
גם השעה וחצי בשבוע שהאוניברסיטה

(=הטכניון) מכריחה אותי לקחת לא בדיוק יבנו לי כושר. במיוחד שבהגדרה של קורסי ספורט נכללים קורסים כדוגמת רכיבה על סוסים, שחמט, באולינג ורובה אוויר. נראה שבסימסטר הבא אני הולכת לבחון את יכולות הריקוד שלי
 

ailag

New member
אז הם מפספסים את המטרה..

למרות שדי שכנעו אותי שרכיבה על סוסים זה הרבה מאמץ.
 

moran f

New member
ולמה בגילנו אנחנו צריכים שיחליטו

בשבילנו? לאדם מבוגר יש (לדעתי) את הזכות לבחור להיות פדלאה, על כל ההשלכות שיש או אין לזה.
 

Benjamin Turner

New member
ספורט זה כיף!

כשהספורט הוא שחמט, לפחות
(בקורס הזה הסלוגן "תן לאצבעות ללכת במקומך" מקבל משמעות חדשה
) אני לא רואה את חובת הספורט כתכתיב שולל זכויות. מגוון האפשרויות הוא כה נרחב (בסביבות ארבעים קרסים שונים) עד שדומני שכל אחד יכול למצוא לעצמו תחום הקרוב ללבו ולצלוח את "החובה האימתנית" הזו. אפילו אני, פדלאה שלא נראתה כדוגמתה, מצאתי לי כמה קורסים מעניינים (יריה ברובה אוויר, פינג-פונג וכאמור שחמט). הרי באותה מידה ניתן לטעון כנגד קורסי הבחירה שאינם ספורט אשר עלינו לקחת (למה אין לי, כאדם מבוגר, את הזכות לבחור לא ללמוד דרמה, ציור או שפות?
) אגב, לי אישית חובת הספורט פתחה עולם חדש ומרתק: אני ממשיכה לקחת שחמט הרבה אחרי שמילאתי את המכסה, אני לומדת ומשחקת שחמט ברשת להנאתי (כולל על חשבון לימודים, אבל זו כבר הדפיקות האישית שלי
) וזה ה-97 הקל ביותר שאי פעם השגתי
(ורק חבל לי שאין לי כשרון למשחק, אחרת התענוג היה מושלם)
 

moran f

New member
זה לא הענין

תשמעי, אם היו מציעים לי קורס שחמט, יכול מאוד להיות שהייתי מעוניינת. הנקודה שלי היא שלאוניברסיטה אין שום סיבה להחליט בשבילי שאני צריכה לעשות ספורט, גם אם הם כוללים קורס רביצה כחלק מה"ספורט". זה לא אותו דבר כמו קורסי בחירה. קובעים לך מכסת שעות לתואר, אבל לא ממלאים לך את כולה - כאן נכנסים קורסי הבחירה. מי שרוצה, שיקח קורסי ספורט על חשבון קורסי הבחירה שלו. הבעיה שלי היא לא עם האוניברסיטה באמת (הרי סיכמנו שממילא בעברית אין חובת ספורט) אלא עם עצם הרעיון שכאדם בוגר מישהו אחר צריך להחליט בשבילי אם אני כן או לא צריכה להיות פדלאה.
 

H20

New member
זהו, נראה שהחליטו לפרנס את כל

מדריכי הספורט באזור. וכי איך יכול אדם לקרוא לעצמו משכיל בלי שיידע פינג-פונג?
 

English1

New member
אוף...!!!

אין דבר יותר מעצבן מלעשות ספורט כשמכריחים אותך... אצלנו (בעברית) זה בוטל לפני שנים, אחרי שכבר לא ידעו איזה ספורט להמציא לפדלאות... נראה לי באיזשהו שלב הייתה קפיצה לעומק...
 

moran f

New member
כי בעברית זה בילט-אין

ריצות בין הרצאה להרצאה בגבעת רם, ניווט בהר הצופים, טיפוס הרים מהחניה בעין כרם (טוב, לרמאים יש אוטובוס). אני מתנצלת בפני הסטודנטים בקמפוס ברחובות - אף פעם לא הייתי שם, אבל אני בטוחה שגם שם יש משהו. אז צריך גם קורס ספורט בנוסף?
 

English1

New member
חחחח...נכון...

דרך אגב, הקמפוס ברחובות שווה יותר מכל הקמפוסים האחרים... יפה ומטופח (בכל זאת חקלאות), עם בריכה באמצע... הלוואי עלינו בירושלים... (פתאום שמתי לב שאני עושה מלא שלוש נקודות...)
 
למעלה