בקשר לאמריקאים...

MDנועה21

New member
בקשר לאמריקאים...../images/Emo153.gif

האמריקאים מניאקים. הם מתייחסים לכל זר וזר כאילו הוא טרוריסט פוטנציאלי, ואין, פשוט אין מה לעשות בקשר לזה. צריך תמיד לחייך בנימוס ולשתוק. זה מתחיל בראיון בשגרירות, וממשיך בשדות התעופה בארה"ב, בהם צריך להתנהג למופת לאורך כל תהליך הכניסה, שהולך ככה: בירידה מהמטוס ישר יש כמובן חלוקה לאזרחים וזרים. הפקידים שם ת-מ-י-ד לא נחמדים (שלי היה מגעיל במיוחד). הכי נורא זה אם אתה פעם 1 בארה"ב. הוא שואל אותך כל מיני שאלות (מרגישים כאילו כל הזמן אתה במין מבחן ויכולים לזרוק אותך בבעיטה חזרה למטוס) הוא שם את כל הדברים שלך (דרכון, כרטיסים וכו') בתיק נייר כזה ושולח אותך לחדר מיוחד עם עוד פקידי הגירה מגעילים כמוהו. שם הם שואלים אותך (שוב!!!) עוד שאלות מעצבנות, אתה מחכה ומחכה שבוז ומפוחד אחרי טיסה ארוכה ודי מגעילה, ורק בסוף הם מואילים בטובם לקחת ממך פרינטס (טביעות אצבעות) וצילום רשתיות (של העין), ושוב אתה מרגיש כמו איזה טרוריסט. וכדאי מאוד להתנהג למופת לכל אורך התהליך המשפיל ולא להתחכם, כי אותו פקיד מסריח, בהחלט יכול להיות הסמכות האחרונה שתעיף אותך בבעיטה חזרה לישראל.(על חשבונך!) זה הכל. נ.ב- בסוף אמריקה שווה את זה... בהצלחה.

Boston Guy

New member
מה למשל גרם להם לעשות לך את זה?

ירדו איתך מהמטוס 400 בני אדם, ומהם רק מתי מעט נשלחו לחדר הנ"ל. 99% מהאנשים גומרים את הפרוצדורה בדלפק תוך 5 דקות. את יכולה לספר מה היה לא בסדר? ויזה שפגה? טפסים שמילאת לא נכון?

Boston Guy

New member
זה קשור אולי לזה שאת פחדת מהם?

לפי ההודעות האחרות שלך את באת לארהב לעבוד בצורה לא חוקית כאו-פר אצל קרובי משפחה... יכול להיות שאת פלטת משהו מחשיד אצל הפקיד בדלפק?

גוגו31

New member
בקשה

אני רוצה לראיין אותך לצורך מחקר. האם תהיה מעוניין? תוכל להשאיר לי אי מייל?

sirisyos

New member
מה שאת מתארת לדעתי.......

קצת מוגזם כי לא כולם נשלחים לחדר הצדדי אלא אם כן אתה מצליח לעורר חשד ממשי. וכמו שבוסטון אמר יכול להיות שזה קשור לעבודה בארה"ב. כי אם כל אדם שנוחת בארה"ב יעשה את כל התהליך וזה יקח כמה שעות יווצרו פקקי ענק.......

MDנועה21

New member
תקשיבו

א. בכל שדה תעופה זה משהו אחר. ב. יש המון שדות תעופה, ופקקים זה לא מה שמטריד אותם, תעשה לי טובה. ג. זה לא קשור לכלום, הם עושים את זה למי שנכנס פעם ראשונה לארהב. ד. היו איתי עוד אנשים כמו למשל בריטים.

Boston Guy

New member
לא - תקשיבי את לשם שינוי

זה פשוט לא נכון להגיד שהם עושים את זה לכל אחד שנכנס פעם ראשונה לארה"ב. על סמך מה את אומרת את זה - על סמך הפעם היחידה שנכנסת בחיים שלך לארצות הברית? אני יכול להגיד לך מנסיון הרבה יותר עשיר בכניסות לארה"ב - אני נכנס ויוצא יותר מ 10 פעמים בשנה בעשור האחרון - שזה לא כך. מעטים מאוד נלקחים לחדר (שנקרא, דרך אגב, חדר "A") - וזה רק אם יש סיבה ספציפית. במקרה שלך - עם ויזת תייר חדשה יחסית - הסיבה היחידה שיכולה לעלות על הדעת היא שהם חשדו בך בגלל משהו שאמרת או שכתבת בטפסים שלך. למשל - אם כתבת שאת הולכת לשהות בכתובת של הקרובים שלך ולא במלון, ואחר כך גמגמת קצת כששאלו אותך על זה. ולידיעתך - גם בריטים (יותר נכון - אירים) נחשדים אוטומטית בכך שהם באים לעבוד לא חוקית. בוסטון למשל היא מרכז גדול של הקהילה האירית בארה"ב, והמוני צעירים אירים באים לבוסטון לעבוד בצורה לא חוקית. עד היום כל SNOW REMOVAL SERVICE שעבד אצלי ב DRIVEWAY בחורף היה מאוייש בצעירים עם מבטא אירי כבד... בשדה התעופה של בוסטון כמעט כל צעיר אירי שמגיע זוכה לחקירה מעמיקה, בלי קשר אם הוא בא בפעם הראשונה או בפעם העשירית.

Oded TLV

New member
אם כבר בסטטיסטיקה עסקינן ..

אז גם אתה (כמו כולנו) נכנסת פעם ראשונה רק פעם אחת (אי אפשר יותר ...) - הניסיון שלך דומה לשלה 1\1 ... בלי שום קשר - אני מסכים איתך : היא בטח גרמה להם (ובצדק) לחשוד בה. אני נכנס ויוצא המון לתקופות קצרות וארוכות ואף פעם לא הרגשתי לא נוח מול פקיד ההגירה ... צריך לבוא עם בטחון ולספר בדיוק מה שאתה הולך לעשות - HONESTY IS THE BEST POLICY בהצלחה לכל המסתננים .. עודד

iris mom of two

New member
האמריקאיים באמת מאנייקים

כולם, ללא הבדלה. השכן, שבא לעזור לי לפנות את השלג, בלי שביקשתי, ואפילו לא מוכן לשבת איתי לקפה אחר כך, בגלל שיש עוד שכן שאוטוט יחזור מהעבודה והוא רוצה לעזור גם לו. השכנה שהביאה לי עוגה כדי שארגיש ברוכה הבאה לשכונה החדשה. מזכירת בית הספר שהרגיעה את הבת שלי מהפחדים ביום הראשון בבית הספר ואמרה לה שיש לה את המורה הכי טוב בשיכבה. מה לעשות כולם מאנייקים. מה זו ההכללה הזו? להאשים את הצד השני? אולי, אבל אולי האשמה היא בך.

ettt

New member
ממש לא נכון

דווקא בכניסה ראשונה הם בד"כ לא מקשים. כנראה עורת חשד. אחת העצות היותר טובות שקיבלתי היתה להתלבש יפה ומכובד. ז"א- לא ג'ינס ולא טי שרט. בחורות שהיו ליידי בתור והיו עם חולצות בטן וג'ינס- קיבלו יחס מזלזל ועשו להן בעיות... אני ועוד בחורה "דפקנו הופעה"- חצאית, חולצה מכופתרת וצנועה, ועקב קטן- קיבלנו חיוך, חצי שנה אשרת שהייה (למרות שהיה לי כרטיס סגור לשלושה שבועות)- מה לעשות האמריקאים מאוד מתשמים מחיצוניות מכובדת...

maharaja gor

New member
ואני לעומת זאת

הגעתי בטיסה מהונג-קונג , לבוש בחולצה פיליפינית כובע אוזי על הראש מסתיר שיער ארוך מבצבצ, לא ממש מגולח (טסנו 24 שעות עוד מסינגפור והזיפים שלי מה לעשות ...) . הפקיד שאל למה באתי - עניתי , צילם והטביע כמו את כל השאר , דפק חותמת ל 6 חודשים בדיוק שבאופן אירוני היתה על ה 11 בספטמבר ובזה נגמר הסיפור . נכון שזו היתה הכניסה השניה שלי לארה"ב , ולא נראה לי שזה היה משנה (והכניסה הראשונה לא היתה שונה בהרבה - רק שהייתי מגולח עם סוודר ישראלי ובלי כובע) . זה מזכיר לי שפגשו בחורה ישראלית באוז , היא טיילה שם הרבה זמן ופגשה מן הסתם הרבה אנשים , ועל סמך זה היא ידעה את התרבות של כל העולם בערך . כל משפט שני שלה היה על תיאור שהצרפתים הם X כי היא פגשה בחור צרפתי אחד , וכנ"ל השווצרים (היא פגשה בחור שווצרי אחד ...) והאנגלים והשבדים וכו.... אז האמריקאים הם חארות .... כל ה 300 מיליון אמריקאים כולם נראים אותו הדבר , אותה תרבות , אותם מנהגים , אותה מדיניות , אותה ממשלה , אותם חגים , אותה סובלנות , כולם חארות .... לעומת הישראלים , הם מלאכים , ואם אתה מגיע מארץ זרה לישראל , הפקיד מקבל אותך בזרועות פתוחות בתנאי שאתה לא ערבי ,לא מהמזרח הרחוק , רוסי , אפריקאי ,רומני , הודי , דרום אמריקאי , בקיצור תמחקו שני שליש מאוכלוסיית העולם . והישראלים בחו"ל - כולם מלאכים טהורים מפיצי ניחוחות , לא תמצא מקום בעולם שלא שמע על הניחוחות שישראלים יפיצו , באמת חוצפה כשהפקיד מריח משו מוזר . זה פשוט , אני אסביר , בגלל שכל האמריקאים חארות הם רגילים לרייח של , נו מה לעשות , רייח של קאקי , וכשמגיע ישראלי שמריח רייח ניחוחות , הם מתבלבלים וישר חושדים במשו ... נראה לי שבאמת מיציתי עצמי בשרשור הזה ...

ettt

New member
היי אני חייה עם אמריקאי

ואני האחרונה שתכליל.... פשוט מנסיוני הפקידים האחריקאים נוהגים לתת כבוד למי שמכבד אותם.... לא להגזים- יש ישראלים ישים והגונים, ויש גם כאלו שמצדיקים את היחס הנוא שהם מקבלים בארה"ב. לעומת זאת יש פקידי הגיה ח&*&ת ויש כאלו שהם ממש אדיבים/ נחמדים/ מקצועיים

maharaja gor

New member
היי E.T.

נושא ההכללות כוון לנועה 21 כמובן ולא אלייך מן הסתם . יש ישראלים טובים ורעים אמריקאים טובים ורעים ואנשים בכלל טובים ורעים ואפילו פקידי הגירה - טובים ורעים ... הכללות הן דבר מיותר מראש ... וגם אני חי עם אמריקאית
ולעיניינים חשובים יותר שתהייה לך לכל הפורום ולכל ישראל בארץ ובתפוצות שנה נהדרת , ושיהייה לך המון המון כייף בחתונה הקרבה (אני גם נשוי טרי
) .

ettt

New member
שנה טובה גם לך

האמת? היום כשחתמתי חוזה אישי במקום העבודה שלי בר"ג, והרהורי תחילת השנה הבנתי למה מאוד כדאי לנו לעבור לאצות הברית: מחתימים אותי על חוזה שיחסית למשק הוא נדיב, בעיקר בתנאיו הסוציאלים, אבל גם המשכורת היא סביה יחסית לשוק. אני עושה עבודה עם המון אחריות (בתחום האשראי העיסקי), ועדיין אני מרויחה פה בשקלים את מה שמלצרית ממוצעת בארה"ב מרויחה בדולרים... העין לבוא לשלוש שנים ולחזור לארץ טיפה יותר מסודרים הופך להיות קוסם יותר מיום ליום... טוב בקיצור- שנה טובה לכולם, שנה של הצלחות, אושר אהבה והנאה...

Bassman

New member
?

לפני שלושה שבועות נחתתי בארה"ב בפעם הראשונה בחיי, לא מגולח, בג'ינס וטישירט. פקידי ההגירה פשוט שאלו אותי מה אני הולך לעשות פה, כמה זמן, חתמו ושלום על ישראל...

למעלה