בעיית הסכסוך
היו אנשים שניסו. רובם לא הצליחו. מאגיה לא מאפשרת, לפחות ברמה המעשית אליה הגיעו אנשים כיום, לעשות ניסים. אני אעשה אנלוגיה קטנה בין "כישוף" ל"הרמת משקולות", שאולי ספציפית למקרה זה תסייע בהבנה של הנקודה שאני מנסה להעביר: נניח וסכסוך בין שני אנשים הקרובים אלי (לאו דווקא פיזית, אלא רגשית) הוא משקולת של 20 ק"ג. אם אני לא מתאמן בחדר כושר (אנלוגיה לאימון במאגיה), לא יהיה לי קל להפעיל את השרירים שלי (אנלוגיה לשמוש בפעולה מאגית) בכדי לפתור את הבעיה - אך לא בלתי אפשרי. אם אני כן מתאמן, די זמן, הבעיה לא תהיה קשה במיוחד. הנושא גם קרוב לליבי ולכן הרגשות שלי בעניין יכולים לסייע (אם כי לפעמים גם להזיק). סכסוך בין שני אנשים שאיני מכיר, עשוי להיות משקולת של 50, 60, 70 ואפילו 100 ק"ג. ניתן להרים משקלים כאלה, תלוי כמה התאמנת. סכסוך בין שני עמים, על כל האנרגיות המעורבות של שני הצדדים עשויים להדמות משאית השוקלת כמה טונות, אם לא משהו הרבה יותר כבד. אז אולי ההרבה אנשים חזקים יצליחו להרים קצת - במקרה הטוב לא יזיזו את זה אפילו מילימטר, במקרה הרע הם כולם יחטפו "קילה" (הרניה), ייתפס להם הגב או שמישהו חס וחלילה יימחץ. נקודה נוספת היא - שהטלת כישוף על מישהו בניגוד לרצונו נחשב לדבר לא מוסרי, ז"א "רע". יש החולקים פה עלי, אך "חוק ההחזרה" עשוי לפגוע במאג. פה אמנם זו בחירה אישית של המאג, מה הוא חושב ש"רע" יותר - להשפיע על אדם אחר (במקרה זה עם...) שלא ברצונו, או לאפשר קיום של מלחמה. מבחינה הגיונית כל אדם שפוי ישאף לשלום, אבל מעטים יסכימו להפגע בשל כך... שלך אילן