בקשה לעצות בנוגע למרתון לפני הבחינה

psycho212

New member
בקשה לעצות בנוגע למרתון לפני הבחינה

אהלן,
אני תלמידת יב וניגשת ב3.7 לבחינה הפסיכומטרית.
אני לומדת לפסיכומטרי לבד, ובמקביל לבחינה גם לבגרויות בכימיה ובפיסיקה (19.6 ו30.6) אז הראש שלי לא נקי לגמרי מדברים אחרים.
רציתי לשאול, מתי עליי להיכנס ל"מרתון פסיכומטרי" ומה עליי לעשות בו? מה וכמה?
אודה מאוד לעונים :)

niruzu

New member
אני חייב להיות כן

לגשת לשתי בגרויות כמה ימים לפני הבחינה מוריד את סיכוייך למצות את הפוטנציאל שלך לקבלת ציון מקסימלי בפסיכומטרי.

הזמן להיכנס למרתון הוא עכשיו. לרוב עושים זאת בין חודש וחצי לשלושה שבועות לפני הבחינה.
במרתון הפסיכומטרי פותרים וחוקרים סימולציות אמת- כאשר כדאי לעשות סימולציה כל יום, ובמקרה הכי פחות טוב- כל יומיים.
כאשר פותרים סימולציה בקצב של יום יומיים- ובשאר הזמן מתחקרים את הסימולציה ועובדים על החולשות שלנו- אין זמן ללמוד לבגרויות- בגדול אין כל כך זמן לשום דבר.

אני אומר את כל הדברים הללו מפני שכך אמורים להעביר את תקופת המרתון- ולא כי אני רוצה לבאס אותך.
בראייה שלי, צריך לתת לבחינה הזאת את הכל. מי שנותן פחות, יוציא פחות.

אני הייתי ממליץ להעביר את הבחינה הפסיכומטרית למועד אוקטובר.

כמובן שכל הדברים שאני אומר בטלים ומבוטלים באם יש לך יכולות מאוד גבוהות ואת מעמידה כבר כעת סימולציות בציון של מעל 700, והציון שאת זקוקה לו הוא באזור של ציוני הסימולציות שלך.

אאלץ לא להסכים איתך בנוגע לסימולציות

בעיני לפחות, סימולציה צריך לעשות פעם ביומיים כאשר באותו היום מתחקרים ויום למחרת מתרגלים בהתאם לכמויות. עבודה איכותית עם הסימולציות חשובה הרבה יותר מכמותן.

psycho212

New member
מועד יולי הוא האפשרות היחידה שלי

קודם כל, תודה על העצות והכנות.
הסימולציה האחרונה שערכתי הייתה 725, כאשר המטרה שלי היא 740.
נדמה לי שאתחיל כבר משבת את המרתון ואפתור סימולציה אחת יום כן יום לא.
כתבת על תחקור של סימולציה, תוכל להפנות אותי למדריך או להסביר בקצרה איך וכמה זמן זה אמור לקחת? מכיוון שאני לומדת לבד, אני מרגישה לעיתים מעט חוסר ידע בדברים האלו ולא יודעת האם אני עושה את הדברים כמו שצריך.

במאמרי הפורום

יש מאמר נרחב שכתבתי על תחקור נכון של סימולציה לפני מספר שנים - המאמר תקף ועדכני גם נכון להיום.

בהצלחה

ואגב קטן, תמיד כדאי להתבונן בחתימה של הכותב, אולי תופתעי לגלות דברים (כמו העובדה שמיני הוא נקבה
)

psycho212

New member
סליחה

מבקשת מחילה, אכן התבוננתי בחתימה שלך, אך התכוונתי לפנות בלשון רבים ולהודות לשניכם ואיפשהו בדרך התפלק לי ביחיד.
אני בעצמי מכירה (ושונאת) את התחושה כשפונים אליי באינטרנט בלשון זכר.

לא מצאתי במאמרים של הפורום את המאמר על תחקור נכון של סימולציה, יש שם רק שני מאמרים ואף אחד מהם לא עוסק בתחקור של סימולציה.
אם תוכלי להפנות אותי זה יהיה נהדר.

אכן המאמר הזה

אגב, אם תשימי לב תגלי שבצד ימין של המאמרים יש רשימה של נושאים ובתוכם תוכלי למצוא את שאר המאמרים, ביניהם גם את זה

למעלה