מרק בצל קלאסי ,,,,,,
מרק בצל המצרכים הדרושים 5 בצלים גדולים, פרוסים דק(אפשר לפרוס במעבד-מזון). 50 גרם חמאה 1 כוס יין לבן 1 כפית סוכר ציר ירקות כדי כיסוי(אפשר מים חמים ו2 כפות שטוחות מרק בצל) פרוסות בגט שמן זית פרמז´ן מלח, ופלפל.(הכמויות לפי הטעם) אופן הכנה: 1.מאדים את הבצלים בחמאה,על אש נמוכה,במשך 20 דקות. מוסיפים את הסוכר ומאדים עוד 7 דקות. 2.מוסיפים את היין:מרתיחים עד שכמות היין מצטמצמת לכמות של שתי כפות. 3.מוסיפים את הציר(או המים ואבקת המרק), מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה במשך 1/2 שעה. 4.מורחים את פרוסות הבגט בשמן-זית,מפזריםעליהם גבינת פרמז´ן נגוררת וקולים בתנור חם עד השחמה והמסה. מוזגים את המרק ומשיטים עליו מקרוטוני הבגט, מטפטפים עוד קצת שמן זית, פלפל גרוס ,וגבינת פרמז´ן. ושיהיה בהצלחה.