בקשה לטיפים בשגרה ולטיול בחו"ל

בקשה לטיפים בשגרה ולטיול בחו"ל

שלום לכולם, לאחרונה סיימתי את תהליך האבחון (כולל ביופסיה) ונמצאתי צליאקית. בשבועות האחרונים אני נמצאת בקרוסלה רגשית סביב הנושא בין התארגנות והיערכות ובין רחמים עצמאיים. כדודה לשתי צליאקיות התחום אינו זר לי ולשמחתי יש ידע והיערכות במשפחה. מנגד הן בנות 10 ואני אוטוטו בת 36 כך שההעדפות הקולניריות הן שונות ויש לא מעט דברים שאני צריכה ללמוד מאפס. בנוסף, מזה מספר שנים אני נמנעת ממוצרי חלב בשל אי סבילות ללקטוז. כך שאבחון הצליאק צמצם משמעותית את מגוון המאכלים הזמינים לי כיום. מזה חודש אני אוכלת אוכל נ"ט וסובלת מאי נוחות רבה כשמפגש עם ד"ר אפרת ברוידא העלה את האפשרות שיתכן שהתירס, המשמש מרכיב בלא מעט מאכלים נ"ט, אינו טוב עבורי. משמעות הדבר - צימצום נוסף של מאכלים הזמינים עבורי. אשמח להיעזר בכם בשתי נקודות: 1. טיפים להתמודדות עם צליאק תוך התייחסות לכך שאינני צורכת מאכלים עם לקטוז ועם תירס על אופניו השונים (עמילן תירס, קמח תירס וכו'). 2. אני טסה עוד שבועיים לפראג, אשמח למידע על מסעדות, טיפים מה כדאי לקחת עימי וכו' לזמן זה. תודה, רוני

טליאמתי

New member
היי רוני וברוכה הבאה../images/Emo39.gif

האדם המתאים לעזור לך היא דניאלה. יש לה את המגוון של המגבלות התזונתיות שציינת. אין לי ידע שיתאים לך בגלל נושא התירס. דווקא לגבי שני האחרים+צמחונות יש ויש אבל התירס משמעותי מאוד בשילוב הזה לכן אשאיר את זה לדניאלה. צר לי שנאי לא יכולה לעזור לך גם בנושא פראג. אני לא מהנוסעים אל מחוץ לגבולות הארץ (כן, יש עדיין כאלה
). אז כל מה שנותר לי זה לאחל לך בהצלחה גדולה ושילך בקלות

הי רונצולוק וברוכה הבאה למשפחת הצליאק ../images/Emo140.gif

כפי שטלי כתבה, דניאלה היא המומחית שלנו להמנעות גם מתירס. אני מקווה שהיא תכנס ותוכל לייעץ. לגבי פראג, אני מציעה לך להקליד פראג בתיבת החיפוש שנמצא בצד שמאל למעלה ותמצאי כמה קישורים להודעות שנכתבו בנושא בפורום. לנוחיותך, הנה קישור לתוצאות החיפוש על פראג. הרבה הצלחה ואנחנו כאן לכל שאלה, אמא של הבנים

aliza lev

New member
ברוכה הבאה רונצולוק.

גם אני הייתי במצבך. אחרי שהובחנתי ושמרתי על הדיאטה באדיקות החלו כאבים בשרירים ובפרקים. גם אצלי זו היתה אלרגיה לתירס. פשוט כל המוצרים שצרכתי היו עמוסים בתירס. (בבדיקות אלרגיה , כמה שנים קודם לכן, התגלתה גם אלרגיה לתירס )הורדתי את התירס לחלוטין (כמו שכולם מציעים דברי עם דניאלה). לדעתי כדאי שתעשי בדיקות אלרגיה מיוחדות כדי לדעת שבאמת יש לך בעיה, כיון שזו התחייבות עצומה ( בארה'ב אפילו במלח יש תירס). אם זו לא אלרגיה אולי כדאי פשוט לצרוך פחות מוצרים המכילים תירס ואז תהיה הקלה מסויימת. לא יאומן כמה מילים נרדפות יש למוצרי תירס. בהצלחה.

טיפים

הרבה תודה על שלל האינפורמציה והתמיכה . יש לי כבר בסיס למסעדות עם מנות נ"ג בפראג אדאג לבצע בקרוב בדיקת אלרגיות.

anafetsavot

New member
בלי טיפים

אבל אולי עם מעט עידוד, יכול להיות שחלק מהבעיה שלך עם לקטוז נגרמת בגלל המצב של המעי כרגע שיכול להשתפר עם שמירה אדוקה על דיאטה ללא גלוטן, אז אולי - וזאת רק העתיד ידע, לאחר שירגעו המעיים תוכלי לחזור בהדרגה לחלק ממוצרי החלב וזה אולי קצת ירחיב את התפריט, בנתיים את צריכה להכניס את העז
הבייתה ואפילו ככל הנראה להוסיף לא עוד אחת
(ואני יודעת שזו פרה אבל לא מצאתי אייקון של עז ). בנתיים ברוכה הבאה
והרבה בהצלחה בדרך הלא פשוטה. תהני בפרג. שבוע טובץ

טליאמתי

New member
במוצרי חלב עזים וכבשים רמת הלקטוז לא נמוכה

באופן משמעותי מאשר בחלב פרה אז לא להתלהב יותר מדי:)

daniela21

New member
ההבדל המשמעותי יותר בין חלב עזים/פרה

שאנשים נוטים לשיייך אותו לתכולת לקטוז, הוא בכלל מבנה כדוריות השומן. בעוד שתכולת בלקטוז מאד דומה, בחלב עיזים מבנה כדוריות השומן קטן יותר (יש יותר חומצות שומן קצרות ובינוניות) ולכן הוא אמור להיות קל יותר לעיכול. בנוסף, חלב עיזים דומה יותר לחלב אם מאשר חלב הפרה. כלומר, אם חלב עיזים וכבשים קל יותר לעיכול, זה לא בגלל הלקטוז.

טליאמתי

New member
תודה על ההסבר. לא ידעתי שזאת הסיבה

שממליצים עליו. אני תמיד רואה המלצות עליו בקשר לאי סבילות ללקטוז לכן הופתעתי בזמנו כשהרופאה שלי אמרה לי שבשום פנים לא לעבור אליו בשלב הראשוני של המנעות מלקטוז ורק לאחר מס' חודשים להתחיל לנסות אותו. תודה דניאלה:)

daniela21

New member
היי רוני

בתור אחת שדבקה בדיאטה נטולת גלוטן-לקטוז ותירס, אשמח לעזור בשמחה. קחי בחשבון שתירס נמצא כמעט בכל רכיב שעולה על דעתך - אפילו בשמרים (ואני מזמינה סוג מאד ספציפי מארה"ב), אבקות אפייה, חומרי טעם וריח, "מייצב", צבע מאכל קרמל וכו'. אני אופה לי לחמניות ללא תירס וגם בייגלס, מאפינס, לזניות ועוד דברים רבים. אשמח לשתף אותך במתכונים, בטיפים ובכלל לעזור בכל דרך שאוכל. את מוזמנת לפנות אלי במסר, אם תרצי ואתן לך את מספר הטלפון שלי. תרגישי טוב!

למעלה