בקלאווה

thegreengirl

New member
ובאותו נושא: יש אפשרות להכין בקלאווה כשרה

לפסח? או שהגזמתי בגדול...?
 

bali

New member
מנהל
נראה לי מאד בעייתי להכין בקלאווה כשרה לפסח

ולו רק כי כל בצק שמחזיק בקלאווה עשוי מקמח... בין אם זה פילו או קדאיף. ממליצה לדלג על השבוע של פסח ולהכין בקלאווה לפני או אחרי החג. מקסימום תחליטי שאצלך ה"מימונה" היא פשוט להכין ולאכול בקלאוות.
 

revavonet

New member
למה סתם???

לוקחים מצות ומרככים אותן במי סוכר פושרים. לוקחים כל ריבוע מצה מרוכך ממלאים בתערובת הבקלאווה ומגלגלים. (אפשר להשתמש במחצלת סושי לגלגול יותר מדוייק וכדי להמנע מקרעים). עכשיו יש 2 אופציות: להניח את הגלילים בתבנית, או לפרוס לפרוסות עבות, ולהניח בתבנית כשהחתך כלפי מעלה ושלפוך מעל הכל סירופ סוכר. אופציה נוספת היא להניח ריבועי מצה בתבנית, למלא באגוזים וליצור מספר שכבות של מצות ואגוזים. סבתא שלי הייתה מכינה לנו ככה. אני מניחה שאפשר למצוא בחנויות מתמחות עלי סיגר ללא גלוטן, ואז אפשר להכין משהו יותר דומה לבקלאווה. בהצלחה
 

glig it freak

New member
יו איזה מגניב

עלה לי הרעיון באותו רגע,אבל לא חשבתי שזה נוסה באמת! ממש מגניב...
 
למעלה