בצקי עלים
בצק צרפתי (עלים) החומרים 3 כפות שמן 3 כוסות קמח מעט מלח – לפי הטעם 2-3 כפות חומץ 1 כוס מים 1 מרגרינה (אפיקל או מה שדומה לה) אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים (חוץ מהמרגרינה) . מכסים את הבצק ומניחים בצד בערך ל- ½ שעה. לאחר מכן לחלק הבצק ל-2. לחלק את המרגרינה ל-2. על משטח מקומח, לפתוח עלה בצורת עיגול, מחלק אחד של הבצק. למרוח ½ מרגרינה מעל העלה שפתחנו. לחתוך ל-8 חלקים את הבצק . חותכים עד המרכז (כמו בתמונה), כמו שפורסים עוגה כשהבצק תפוס במרכז . לאחר הפריסה ל-8 מתחילים לקפל את הבצק, אחד מול השני, חלק עליון מעל חלק תחתון, וכך הלאה עד שמתקבל בסוף כדור. חוזרים על כל התהליך עם החלק השני של הבצק. עוטפים את שני חלקי הבצק בניילון , מכניסים לפריזר . למחרת שוב פותחים את הבצק לעיגול , על משטח מקומח, שוב מחלקים ל-8 (כמו קודם – אין צורך יותר למרוח במרגרינה) יוצרים 2 כדורי בצק, מכסים בניילון ומניחים בפריזר שו ל- 5-6 שעות. לאחר מכן הבצק מוכן. בצק עלים החומרים 50 גרם שמרים ¼ כוס שמן 1 ק"ג קמח מעט מלח – לפי הטעם ¼ כוס חומץ ½ 1 כוס מים ½ 2 מרגרינה ללא מלח (בטמפרטורת החדר) אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים (חוץ מהמרגרינה) . מכסים את הבצק ומניחים בצד בערך ל- ½ שעה. לאחר מכן לחלק הבצק ל-2. לחלק את המרגרינה ל-2. על משטח מקומח, לפתוח עלה בצורת עיגול, מחלק אחד של הבצק. למרוח ¼ 1 מרגרינה מעל כל עלה שפתחנו. לסגור בצורת מעטפה ולכסות בניילון נצמד. להניח במקרר 2-3 שעות. לפתוח את הבצק 3 פעמים כל 2-3 שעות להכין את החלק השני של הבצק באותה צורה שפתחנו את הראשון. לאחר מכן הבצק מוכן.