בצק פריך צרפתי

תוכי

New member
בצק פריך צרפתי ../images/Emo181.gif

בצק פריך צרפתי זהו הבצק הפריך הטעים ביותר. אין כמוהו כבסיס למיני פאי מתוקים, או סתם מרודד וזרוי בסוכר. המצרכים: ½ 1 כוסות קמח 1/3 כוס סוכר קורט מלח 100 גרם חמאה קרה 2 חלמונים אופן ההכנה: מערבבים קמח, סוכר ומלח בקערה. חותכים א החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקערה. משפשפים את הקמח וחתיכות החמאה בקצוות האצבעות, עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים, ומעבדים אותם לתוך הפירורים עד שמתקבל בצק לא דביק. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון, ומכניסים למקרר לשעה לפחות. מוצאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. מרפדים בבצק תבנית פאי או טארט, דוקרים במזלג, ומהדקים אליו נייר אלומניום, כשהצד המבריק כלפי פנים. אופים בחום בינוני גבוה במשך 15 דקות אפיה ראשונית. מסירים את הנייר. ממלאים וממשיכים לאפות, או אופים בלי מלית עד שהבצק יזהיב, מצננים ומלאים במלית שאינה דורשת אפייה. מתוך זמנים מודרניים - עיתון ישן
 
למעלה