בצק פילאס? נשאר לי די הרבה בצק

ריטה1

New member
בצק פילאס? נשאר לי די הרבה בצק

הכנתי פאי , ונשאר לי בערך חצי בצק פילאס, בא לי להכין קינוח, אבל מהיר ובלי יותר מדי השקעה. האם אפשר להכין אזני פיל מהבצק? הבעיה שמאף אחד מהתיאורים לא הבנתי איך עושים את זה. רעיונות נוספים גם יתקבלו בברכה תודה ושבת שלום

bali

New member
מנהל
אפשר בהחלט להכין מהבצק אוזני פיל

יודעת איך נראה ספר תורה אמיתי? מגולגל כזה משני הצדים לכיוון המרכז? ככה מכינים אזני פיל. לוקחים מלבן בצק. מפזרים עליו סוכר עם או בלי קינמון טחון או קצת קקאו. מרדדים ממש מעט ובעדינות רק כדי שהסוכר ייצמד לבצק. עכשיו את מגלגלים מהבצק, מאחת הדפנות הארוכות שלו עד המרכז, רולדה הדוקה. סיימת צד אחד, את מגלגלת אותו דבר מהצד השני לכיוון המרכז. קיבלת סוג של רולדה שעשויה משתי רולדות קטנות שנפגשות באמצע. את הרולדה הזו מקררים איזה חצי שעה במקפיא שתחטוף מכת קור (רצוי לעטוף בנייר אפייה או ניילון נצמד בעדינות), ואז פורסים עם סכין חדה לפרוסות בעובי חצי סנטימטר או פחות. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשרואים פרוסות של שני עיגולים מחוברים. אפשר למרוחח קצת ביצה טרופה ולפזר עוד סוכר מלמעלה, לא חובה. אופים בערך 30 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהבצק זהוב יפה ותפוח. מצננים מעט, משחררים מהתבנית ושומרים בצנצנת או קופסה סגורה אחרי שהעוגיות מתקררות לגמרי. מקווה שעכשיו ההסבר ברור.

באלי,הכל בגללך../images/Emo88.gif

הכנתי על הבוקר ומאז אני והבחור מכרסמים את זה שבועיים לפני החתונה. את לא חוקית עם המתכונים שאת מביאה במיוחד שהם כאלה קלים! (הכל בצחוק,כן? מתה עלייך!
).

bali

New member
מנהל
../images/Emo6.gif סליחה ומחילה יקירתי ../images/Emo25.gif

שמחה שלפחות טעים לכם

ריטה1

New member
הכנתי, ויצא מעולה תודה

אמנם יצאו לי אוזני פילפלון, כדברי הסו שפית הקטנה שעזרה לי, אבל בהחלט טעים, שמתי רק שכבת סוכר (אבקת סוכר) אחת ומעט קינמון ככה שגם לא יצא מתוק מדי. לצערי היה מעט בצק אז לא יצא הרבה.

bali

New member
מנהל
הסו שפית שלך המציאה שם חמוד ../images/Emo13.gif

אזני פילפילון, אהבתי
שמחה שיצא טעים ונהניתם, זה מה שחשוב

למעלה