היסטוריה בשמי טהרן: F-35 ישראלי הפיל מטוס קרב איראני
לראשונה בעולם: F-35 הפיל מטוס קרב איראני מעל שמי טהרן
דובר צה"ל: מטוס אדיר (F35I) של חיל האוויר הישראלי הפיל לפני זמן קצר מטוס קרב איראני (YAK-130) מעל שמי טהרן. |
דובר צה"ל: מטוס אדיר (F35I) של חיל האוויר הישראלי הפיל לפני זמן קצר מטוס קרב איראני (YAK-130) מעל שמי טהרן. |
זה נראה לי, לא כוחותהיסטוריה בשמי טהרן: F-35 ישראלי הפיל מטוס קרב איראני
דובר צה"ל: מטוס אדיר (F35I) של חיל האוויר הישראלי הפיל לפני זמן קצר מטוס קרב איראני (YAK-130) מעל שמי טהרן.
זה כי יש לנו מנהג לראות בכל מה ששלנו את הכי טוב בעולםזה נראה לי, לא כוחות![]()
התכוונתי יותר להבדלים בין המטוסים, מטוס עם טכנולוגיה הכי מתקדמת מול מטוס בטכנולוגיה ישנה.זה כי יש לנו מנהג לראות בכל מה ששלנו את הכי טוב בעולם. אבל לא תמיד התחושה הזאת באמת מוצדקת במציאות. אין סיבה מיוחדת, לעניות דעתי, להניח שטייסי חיה"א הישראלי טובים יותר מחבריהם/יריביהם האירנים למשל. המטוסים כנראה כן בפער גדול זה מזה ומן הסתם גם זה משפיע.
הדוגמה הקלאסית שחשבתי עליה בעבר היא בכך שישראל שולחת (או מציעה לשלוח) כוחות סיוע לטורקיה כאשר עקב רעידת אדמה יש שם צורך בכוחות מחלצים וכו'. בדרך כלל טורקיה מסרבת להצעה ואנחנו יורדים עליה שהיא מוותרת על הכוחות הטובים בעולם וכו'. אבל תכל'ס הכוחות הטורקיים, בענין הספציפי הזה, מנוסים פי כמה וכמה מהכוחות הישראלים, לטוב ולמוטב.
יש מן הסתם דוגמאות נוספות. אז התחושה הזאת משותפת לרוב הישראלים והיא אמיתית לחלוטין. אבל לא ברור שהיא תמיד נכונה ומבוססת כשחושבים על זה.
יאק זה בכלל לא טכנולוגיה ישנההתכוונתי יותר להבדלים בין המטוסים, מטוס עם טכנולוגיה הכי מתקדמת מול מטוס בטכנולוגיה ישנה.
האיכות בין הטייסים גם, אולם הוא מישני לטעמי.
אתה בטוח שאתה הייטקיסט? אחרת לא ברור לי, איך אתה כותב שטכנולוגיה שנרכשה לפני תריסר שנים היא לא טכנולוגיה ישנה?יאק זה בכלל לא טכנולוגיה ישנה
ישראל קלטה 30 מטוסים כאלה ב2014
אצלנו קוראים להם "מאסטר" או "לביא"
![]()
אלנייה איירמאק'י M-346 מאסטר – ויקיפדיה
he.wikipedia.org
אבל זה מטוס לאימון וCAS
כמו חזיר היבלות שהאמריקאים כ"כ אוהבים
עם דגש על יעילות, אמינות, ועלות תחזוקה נמוכה. לא על חמקנות
כי אני מתייחס לנושא הענייןאתה בטוח שאתה הייטקיסט? אחרת לא ברור לי, איך אתה כותב שטכנולוגיה שנרכשה לפני תריסר שנים היא לא טכנולוגיה ישנה?
תריסר שנים זה לפחות 3 דורות במחשבים ובתקופה האחרונה, משך דור במחשבים עוד יותר התקצר, לכן זה, לטעמי, מעל 5 דורות, עדיין חושב שזאת לא טכנולוגיה ישנה?![]()
לא היה לו שום סיכוי להפתיע במיוחד שמדובר בטייס קרב מיומן במטוס טכנולוגי מול טייס פרטי במטוס אימונים.כי אני מתייחס לנושא העניין
אתה יודע מתי f35 שטס מולו הפך מבצעי?
לפני 20 שנה, ב2006
הf22 נכנס בין 1997 ל2005
F15 הפך מבצעי ב1988
והf18hornet שהוא המטוס הנפוץ אצל האמריקאים, ב1984
אלה המטוסים הכי מתקדמים. ועל הf16 שהוא יותר זקן ממני, בכלל לא אדבר
אז מטוס שהפך מבצעי ב 2014 זה ממש הדור הכי חדש. נכון שזה סלרון ולא i9 אבל הוא מעודכן והיה לו סיכוי להפתיע
האיראנים חשבו שבשלב הזה האמריקאים יכניסו מטוסים שאינם חמקניםלא היה לו שום סיכוי להפתיע במיוחד שמדובר בטייס קרב מיומן במטוס טכנולוגי מול טייס פרטי במטוס אימונים.
אז אתה מודה שאי אפשר להשוות בין המטוסים? זה כמו להשוות פירארי לסוסיתא.האיראנים חשבו שבשלב הזה האמריקאים יכניסו מטוסים שאינם חמקנים
ומולם בהחלט יתכנו הפתעות
אבל האמריקאים לא פרייארים
גם המטוסים הפגיעים מקבלים ליווי הגנתי
טייס טוב מתאמן במטוס אימוןאז אתה מודה שאי אפשר להשוות בין המטוסים? זה כמו להשוות פירארי לסוסיתא.
אין אפשרות לשפוט את איכותו כי לא ניתן להשוות בין פרארי לסוסיתא גם כאשר ינהג בסוסיתא מיכאל שומאכר.טייס טוב מתאמן במטוס אימון
איך לשרוד תקיפה מf35
ואיל להוריד אותו
זו בדיוק המטרה של מטוס אימון מתקדם (ולא גרוטאה משנות ה50) שיצא מפס הייצור בעשור האחרון
משמע
הטייס האיראני היה גרוע
להפך.אין אפשרות לשפוט את איכותו כי לא ניתן להשוות בין פרארי לסוסיתא גם כאשר ינהג בסוסיתא מיכאל שומאכר.
YAK-130 הוא מטוס אמונים, ואינו בר-תחרות ל- F35.זה המטוס קרב YAK-130 שהמטוס הישראלי F-35I הפיל בקרב אווירי צפה בקובץ המצורף 142647
מה יום מיומיים?היסטוריה בשמי טהרן: F-35 ישראלי הפיל מטוס קרב איראני
דובר צה"ל: מטוס אדיר (F35I) של חיל האוויר הישראלי הפיל לפני זמן קצר מטוס קרב איראני (YAK-130) מעל שמי טהרן.
משום מה לא נראה לי הגיוני [אינני פוסל את העובדה]מה יום מיומיים?
חיל האוויר שלנו מחזקים בעולם אם לא הכי חזק
מה החידוש ?
למה סוג מטוס חדש שהופל צריך לעניין ?
צודקמשום מה לא נראה לי הגיוני [אינני פוסל את העובדה]
אחרי שאנו שולטים בשמי אירן, סביר לחניח ששדות התעופה הצבאיים נפגעו פגיעה אנושה.
מהיכן המריא המטוס ? ממתי ממריא מטוס קרב בודד למשימה ? ד"א הוזכר שמדובר במטוס דגם יאק 130 שזה בכלל מטוס אימונים....
לא ברור לי מה בדיוק ארע.
לאלוהי ה.מ.א. פתרונים.
תשאל את ה.מ.א. לבטח יש לו תשובה.צודק
ובכלל איך שדה התעופה שממנו המריא המטוס לא הושמד
לכאורה שדות תעופה צריכים להיות מהמועמדים הראשונים להשמדה
אבל קטונתי .
הפוך.צודק
ובכלל איך שדה התעופה שממנו המריא המטוס לא הושמד
לכאורה שדות תעופה צריכים להיות מהמועמדים הראשונים להשמדה
אבל קטונתי .
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.