בעת מלחמה, צריך להוציא להורג כל מרגל ישראלי של אירן בישראל

Harrington

Well-known member
מנהל

בעת מלחמה, צריך להוציא להורג כל מרגל ישראלי של אירן בישראל​

לא מרגיש בנוח עם זה. המתנתי עם תגובה (לכותרת השרשור) כדי לחשוב על זה קצת. אבל תחושתי לא השתפרה. מצד אחד זה כמובן הגיוני למהדרין וכמעט מתבקש. חוק דומה קיים ברוב מדינות העולם כנראה ובוודאי התקיים בעבר. אבל הייתי מחלק בין מרגלים אמיתיים, כלומר כאלה שמגלים לאויב סודות באופן שמסוגל לסכן את המדינה ו/או את אזרחיה, לאנשים שמקבלים כמה ג'ובות בשביל לעשות קצת שטויות. כך למשל רוב "המרגלים האירנים" שנתפסו בשנים האחרונות, נדרשו תמורת סכום כספי חביב לתלות מודעות נגד ראש הממשלה הנבחר. כלומר לשרת את הרל"ביזם ואת קפלן. לא באמת משהו שאני יכול לראות כריגול במובן הזה שמחייב עונש מוות. גם לא בזמן מלחמה.

כמו כן הייתי מבדיל, על אף שהבעייתיות באבחנה זו ברורה לי, בין יהודים לבין שאינם כאלה. אמנם גם שם הייתי בוחן מה בדיוק כלל תפקידם ושקילת עונש המוות לכתחילה רלוונטי בעיני רק לאלו שביצעו ריגול אמיתי כמפורט מעלה. אבל ככל שיש יהודים גם בקבוצה הזאת, הייתי רוצה לדעת יותר פרטים לפני שאפסוק בנחרצות גורפת שיש להוציאם להורג.

זה מקבול אבל להגיד שאתה תהנה לראות אנשים מתים רק בגלל שאתה חושב שהם עשו משהו בלי שום הוכחות משוגעות!
ביבי קיבל כסף מקטאר, שאר הכסף הלך לחמאס.

אומנם לא מרגל קטארי אבל מרגל אמריקאי.

המטרה הייתה לשחד את החמאס בתקווה להפוך אותם למשת"פים של אמריקה.

ביבי קיבל כסף מקטאר, שאר הכסף הלך לחמאס.

אומנם לא מרגל קטארי אבל מרגל אמריקאי.

המטרה הייתה לשחד את החמאס בתקווה להפוך אותם למשת"פים של אמריקה.
תוכל לשלוח כאישור שת בית המשפט?
לפני שאתה מדבר תעשה חיפושים אתה לא יכול בגלל שיש חשדות שזה אומר שזה נכון

קבצים מצורפים

• Screenshot_2026-03-06-09-59-14-589_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-03-06-09-59-14-589_com.android.chrome-edit.jpg
    KB 159.5 · צפיות: 2
תוכל לשלוח כאישור שת בית המשפט?
לפני שאתה מדבר תעשה חיפושים אתה לא יכול בגלל שיש חשדות שזה אומר שזה נכון
ברור שמה שאני אומר ברמת הקנוניות הם דברים של "סביר להניח" שמגיעים מהוכחות נסיבתיות.

האם יכול להיות שהוא לא קיבל כסף מהם וזה הונאה שלו יחד עם השמאל להאשים אותו בדברים

לא קיימים?

הכל יכול להיות.

בכל מקרה הוא מתוגמל בפועל ביד נדיבה - אם דרך הנאומים בארה"ב פעם או דרך דברים שאנחנו לא מכירים.

האדם התעשר מלהיות ראש ממשלה - תבין לבד...

אם אתה מתעקש לגבי קטאר היו מסמכים שהראו את זה - הוכחה נסיבתית סבירה לפתוח באישום ציבורי.

ז"א הדברים לא "הזויים" בהגדרה.

בכל מקרה הוא מתוגמל בפועל ביד נדיבה - אם דרך הנאומים בארה"ב פעם או דרך דברים שאנחנו לא מכירים.

האדם התעשר מלהיות ראש ממשלה - תבין לבד...
ומה פסול בכך??
אם אתה מתעקש לגבי קטאר היו מסמכים שהראו את זה - הוכחה נסיבתית סבירה לפתוח באישום ציבורי.

ז"א הדברים לא "הזויים" בהגדרה.
תכול לשלוח את המסכסים... וגם אם כן ידוע לך שאשפר בקלות לזייף מסמכים היום

Harrington

Well-known member
מנהל
ביבי קיבל כסף מקטאר
לא, הוא דווקא לא. מה שמעלה את השאלה מה הצורך הדחוף והחשוב לך לשקר בנושא... אם אמשיך את הקו שלך, נראה לי שההנחה הסבירה ביותר היא שאתה מקבל על כך כסף מגורם (רל"בי) כזה או אחר. אחרת פשוט אין בזה הגיון. כלומר, נכונותך להגחיך את עצמך ו/או להוכיח שאתה שקרן, ידועה ומוכרת זה מכבר. אבל בכל זאת. אתה פונה כאן לכאורה לאפיק חדש לחלוטין, לא כזה שמסייע לך בקידום המצאות הקנוניות שלך או מחזק את מיצובך העצמי כמומחה בנושא. לא נותר אם כן אלא להסיק שיש לך רווח אחר מהשקרים שאתה מפיץ.

אגב, ספק אם זה מענין את ראש הממשלה ועם כל הכבוד לאכסניה, היא כנראה לא רצינית מספיק כדי שזה יענין אותו גם אם היה נחשף לדברים. אבל סתם להשכלתך הכללית, יש לביבי אחלה קייס לתביעת דיבה נגדך על שקריך אלו, אילו היה רוצה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני יהודי, ציוני ופטריוט. הצבעתי לשמאל, לימין ולמרכז. לא אצביע לערבים ולחרדים.
אני לא כל כך בקטע שיש הנוהגים להגדיר 'זה יהודי' או לא, אבל זו הפעם הראשונה שאני שומע על "יהודי, ציוני ופטריוט" שמאחל מוות ליהודים אחרים, רק בגלל שהם מעזים ר"ל להחזיק בהשקפת עולם שונה משלו, או בגלל שהעם בוחר בהם להנהגה ולא את מי שאותו "יהודי, ציוני ופטריוט" כביכול היה מעדיף שייבחר.

למעלה