בעקבות מקרה

לי סהר

New member
בעקבות מקרה

לפני כשבוע רצח גבר את אשתו...וכשדיברו איתו אמר "היא ביקשה את זה". היום פתאום עלה לי המשפט הזה לראש, מציק/מכעיס ואז נזכרתי - שבתקופת ילדותי, זו היתה הגישה: אם את לא רוצה שהוא יכה אותך תסתמי את הפה! אני ממש זוכרת שכנה צעירה שבעלה נהג להכות ואימי וחברותיה דיברו על ליבה תוך כוונה טובה לחלוטין, שתבין שהיא מבקשת את זה! שהיא צריכה לשתוק ולא להמשיך ולהגיד מה שהיא רוצה או חושבת! כי אז הוא יכעס. אתם מבינים? ההבנה היתה מופנית כלפי הגבר המכה שהוא פשוט מתפוצץ מההעזה של האשה החוצפנית שלו כי מה פתאום יש לה דעות ומעל הכל היא גם "חושבת". הרי רק לו יש זכות לחשוב, להגיע למסקנות ולעשות החלטות והיא, היא צריכה ללכת אחריו במדבר. היא ביקשה מכות?!!!!!!! לבנה

may may.

New member
לצערי...

"הנוסחא" הזו עדיין קיימת בקרב משפחות. דוגמא אישית לכך, כשבעלי היכה אותי וסיפרתי להוריו (בטיפשותי) אבא שלו ישר קפץ ואמר: " היא בטח עשתה משהו , סתם הוא לא היה מרביץ לה". וכל פעם שהיה ויכוח ראיתי את אמא שלו עומדת מאחוריו ועושה לי ששששש שאשתוק אבל שהוא לא יראה שהיא משתיקה אותי. איפה אנחנו חיים? איפה שוויון הזכויות לחיים? מאיה

bondi4

New member
האם???

מאיה יקרה אינני מכירה את סיפורך. העיקר בסופו של דבר.... האם נפתרת ממנו? היצור שלי מעולם לא הרים עלי יד. אולם ההתעללות שלו הייתה נפשית. איסורים, חקירות, משפאים, קמצנות, קנאה....... נפטרתי ממנו!!!!

may may.

New member
להפטר מה"בעיה"...

להוציא אותו מהבית, להתגרש ממנו, זה עדיין לא אומר שנפטרים ממנו... כי תמיד יש משהו מקשר, והוא עדיין רוצה לשלוט, להחליט בשבילי, להוביל אותי... להיפטר ממנו, זה רק אם אני עצמי אהיה האני החזקה שאוכל להחזיק את עצמי מעליו ... כך אני חושבת.

bondi4

New member
לפעמים זו הדרך היחידה שיש....

ואם תצליחי, נהדר! אני נפטרתי לגמרי. אין לנו שום קשר (מלבד מפגשים בשמחות אצל הילדים) גם אז שלום זה המקסימום שאנחנו אומרים זה לזה. הילדים שלושתם נשואים ואני עצמאית וחופשיה לתמיד...... מאחלת לך להיות חזקה וחופשיה. וכן לכל אחת שסובל ולא טוב לה...

למעלה