בעעע

בעעע

הנשיא קצב.."יחסינו עם הפלסטינאים הגיעו לשפל שלא....." והו תודה לך אדוני הנשיא שהארת את עיננו ואני למשל חשבתי שיחסינו עם הפלסטינאים היו נפלאים עד שאתה החלטת להעיר אותי....הצדקת את המשכורת שלך ואני לתומי חשבתי שמוסד הנשיאות הוא מיותר ושלמעשה אתה מחמם את הכסא ומבזבז את כספי המדינה...

אינך יודעת מה תפקידו של הנשיא

במדינת ישראל? אולי כדאי שתכנסי לכאן. תבדקי בגטגוריה "הנשיאות בישראל".

בעעע

הוא עושה עוד משהו חוץ מלשלוח מכתבי ברכה? וטיולים לחול? ובזבוזי כספים?

צודקת

צריך לבטל את מוסד הנשיאות לגמרי. או שזה בסדר לבזבז כספים ולנסוע לחו"ל, בתנאי שהדעות שלך שמאלניות?

דרך הגב

הקיימו את מוסד הנשיאות כתודה לחיים וייצמן על עזרתו בהקמת מדינת ישראל (משום שאת תפקיד ראש הממשלה כבר קיבל בן-גוריון).

טל ר

New member
בן גוריון לא היה כזה נאיבי

הקימו את מוסד הנשיאות על מנת להיפטר מחיים וייצמן בזירה הפוליטית.

נכון שתפקיד הנשיא הוא יותר ייצוגי

אך גם יש לו תפקידים משמעותיים, כמו חנינת עבריינים שהביעו חרטה על פשעיהם (לא באופן גורף אלא תוך שיקול דעת ספציפי לכל מקרה). וחוץ מזה הנשיא מייצג אותנו בחו"ל ומביע את דעות המדינה, דבר מאוד חשוב בימים אלו.

טל ר

New member
בשום מקום לא כתוב

שהנשיא יכול לחון רק עבריינים שהביעו חרטה על פשעיהם (או לקצוב את עונשם של אסירי עולם).

אריק ל

New member
תפקיד הנשיא בארץ הוא כמו תפקיד המלך

באנגליה - תפקיד ייצוגי. הוא בעיקר נועד לשם ממלכתיות ותפקידו חשוב מבחינה מסורתית יותר מאשר מבחינה פוליטית או כלכלית גרידא. כדאי להשקיע קצת כסף בשביל ה-show. שלפחות העם יאהב משהו מהשלטון הפוליטי שלו.

הבנתי

שתפקיד ההסברה מוטל על השגרירים... אז מה באמת עושה הנשיא שלנו חוץ מלהנות מהחיים על חשבון הקופה הציבורית?

למעלה