בענין ראול ולנברג

להב אש

New member
בענין ראול ולנברג

למליץ תודה על הכתבה מצטער לא שמתי לב קודם זה ממש חיוני עבורי (לא יודע למה ההודעות הפרטיות לא עובדות כרגע) רציתי לשאול את הפורום אם זה בסדר שאני כותב כאן בנושא ולנברג אני חוקר את הנושא הזה בעקבות דודי ז"ל שעסק בהנצחתו ומבלי שהתכוונתי נכנסתי למערבולת אדירה של נושא זה אני כרגע בקשרים עם כל מיני גורמים וגם מנסה לקבץ חומר מסודר בנושא ומסתבר שמדובר במשהו בקנה מידה של הפרשייה של פולארד מבחינת הרגישות והחומרה שלו . יש גם דברים אקטואליים על הפרק שאני מקווה לפרסם באם ינתן לי אישור לכך מאלו שמטפלים בנושא ברמה הדיפלומטית . אנא אימרו לי אם שייך שאמשיך לכתוב על הנושא הזה כאן או שלא כי אחרי הכל לא מדובר בחיפוש שורשים . וכידוע הוא לא זכה לצאצאים . ?
?

bilen

New member
כל מי שחי במחצית השניה של

המאה ה-20, חווה את הפרשה הזו לאורך שנים רבות. אצלי זה נתפס כתעלומה בסדר גודל של רון ארד או של ה"דקר", עד שנמצאה. אני זוכרת בילדותי שבכל פעם היו ניחושים אחרים לגבי מקום המצאו או אם בכלל היה בחיים. אכן, פרשיה קשה ועצובה מאוד. האם היו לו אחיינים נוספים? (חוץ מזו שמוכרת לכולנו, אשתו של קופי אנאן). לא יודעת לגבי אחרים, אבל אשמח לשמוע מידע על האיש.

בודאי שזה בסדר

הרי הוא היה חסיד אומות עולם שהציל אלפי יהודים וגם היווה מופת להתנהגות אנושית בתנאים לא אנושים!אני סקרנית לדעת כיצד הגיע דודך לחקור את הנושא? למיטב ידיעתי לולנברג אח ואחות חורגים,אני זוכרת שבזמנו ראיתי בערוץ תכלת תכנית בנושא ואחיו החורג המתגורר בשבדיה התראין בה. שלך חנה גונן

להב אש

New member
ראובן רוז ז"ל

למעשה אני נחשפת לנושא ולנברג עקב העיסוק בנושא שחרורו של יונתן פולארד באחת ההזדמנויות סיפרתי על הפעילות בתחום של פולארד ואז סיפרה לי דודתי סוזי רוז על בעלה איש נוה שאנן בחיפה אשר עסק רבות בענין ולנברג . ראובן רוז ז"ל (נפטר ב-89) עסק מאד בנושא זה בין השנים 84-86 (למעשה הוא אח של סבא שלי יבדל"א) ודרך אגב בשנה האחרונה הגיעה אלי אילן יוחסין מכובד של משפחת רוז החל משנת -1830 . לפני מספר שנים דודתי תיבדל"א סוזי רוז העבירה ארגזים שלמים של חומר (באנגלית) של כל המכתבים והחומר שהוא ריכז בנושא ולנברג ליהודי בשם מקס גרינברג (נדמה לי שהוא מרעננה) מקס גרינברג הוא אשר פעל לחידוש השלט שהבאתי כאן מהמקום בו היה הבנק שולנברג עבד/למד בו בחיפה . בשנת 1986 ראובן רוז ביקר בשטוקלהום בירת שבדיה שמה שוכן אחד הבנקים הראשיים של משפחת ולנברג ושמה היה (לא יודע אם גם היום ?) משרדי הועד שפעל למען ולנברג ועימם הוא היה בקשר הדוק. יו"ר הועד שופטת שבדית מסרה לו אישית שהם יודעים בוודאות שולנברג חי ממקורות שהיא לא יכולה לציין . בשנת 87 הוא הגיע למסקנה שדרך השבדים לא תבוא הישועה אז גם התחילה הפעילות הגדולה של "שלח את עמי" למען יהודי גלות רוסיה ולכן הוא הפנה את מאמציו והתמסר לטובת הפעילות הזו .

להב אש

New member
בהחלט

זה בהחלט תעלומה בסדר גודל רציני אולי אפילו בסדר גודל של פרשיית פולארד או בעצם אולי יותר. אתחיל בתשובה לשאלתך על משפחתו לתאר מה שידוע לי בכל אופן מה שציינת על קופי אנאן לא ידעתי ומאד מאד אודה לך אם תוכלי להביא סימוכין ולציין את שמה .

להב אש

New member
הנצחתו של ולנברג

ברושתכם בטרם אמשיך לקטע 3 ואגיע עד למה שקורה כרגע בהווה וכן בעתיד מבחינה התהליכים הדיפלומטים והאנשים שכרגע פועלים בתחום אני מבקש לפתוח כאן תת אשכול של מקומות ודרכים בהם באה הנצחתו של ולנברג לידי ביטוי. אודה לכל מי שיוכל להוסיף על מה שטרם ידוע לי להלן הקטגוריות שידועות לי- אנדרטאות רחובות אזרחות של כבוד בולים מדליות עצים

להב אש

New member
יד ושם - העץ לזיכרו

מהעץ הזה מתוכננת ב- 17 לינואר (60 שנה למעצרו) לצאת תהלוכה גדולה פרטים בהמשך

להב אש

New member
יער בגליל

בגליל התחתון, ליד ציפורי, נשתל "יער ולנברג" ובו כ- 10,000 עצים. כל אלו ועוד ובכל זאת משרד החינוך לא מצא לנכון להכניס לתוכנית הלימודים את סיפורו של ראול ולנברג זאת תיהיה אחת התביעות מכנסת ישראל בעצרת הגדולה ב- 17 לינואר 60 שנה לנפילתו בשבי .

להב אש

New member
האנדרטה

אני לא ידוע איפה זה ? (אולי שבדיה ?) ידוע לי שגם בבודפשט יש אנדרטה (זאת או אחרת ?)

להב אש

New member
גנים ו-רחובות

ככל הידוע לי קיימים בארץ רחובות על שמו בירושלים תל אביב חיפה שמעתי שיש גן על שמו ב-פתח תקווה

להב אש

New member
בולים

להלן בולים מהארץ והעולם (תודה לטל ענבר מפורום חלל ולווינות) בול מארה"ב

להב אש

New member
מדלית כסף

שימו לב שכתבו על המדליה שהוא מת ב- 1947 שכידוע זה שקר של הרוסים שרצו להשתיק את הפרשה אולי עוד נתייחס למה עשתה או יותר נכון לא עשתה מדינת ישראל עבורו והמדליה הזו משקפת את המדיניות הרישמית שלה לכל אורך השנים שולנברג אינו עניין ישראלי . עצוב מאד

למעלה