בעית כבלים קלה ואף פרוזאית

gershon17

New member
בעית כבלים קלה ואף פרוזאית

האנשים הטובים שהביאו לי את הרמקולים לפני חודשים מספר, טרחו להדביק באקדח דבק חם את הכבלים לאורך הפאנלים מהמגבר ועד לשלל הרמקולים. בנוסף הם הדביקו את הכבל הצהבהב שמחבר את המגבר לטלוויזיה. עבר קצת זמן, ואני, בכישרוני הרב שזיכה אותי בציון "באמת כדאי שתשחק כדורסל בחוץ" בשיעורי מלאכה בבית ספר יסודי, הפכתי לבעליו הגאים של אקדח דבק חם, וניסיתי להדביק שני כבלים נוספים לקיר. אחד הוא הכבל של הממיר של יס, והשני הוא הכבל S-Video שהחליף את הכבל הצהבהב הקודם (בעצם, הוא לא החליף כי הצהבהב נשאר). ומאז אני נהנה מתראפיה קבועה. כל חודשיים בערך משתחררים הכבלים של הרמקולים, וכל שלושה שבועות משתחררים הכבלים היותר כבדים (שאחד מהם, כזכור, הודבק ע"י אנשים שיודעים מה הם עושים). ועכשיו, אחרי שהבנתי שהמורה למלאכה ידעה יופי על מה היא מדברת, נשאלת השאלה - מה הדרך הכי מוצלחת לדאוג שהכבלים ישארו במקומם ולא יפלו לי על הרצפה כל שבועיים? להביא שיפוצניק שידביק תעלה לקיר (זה לא קיר גבס, וחציבה בתוך הקיר לא באה בחשבון)? יש טריקים אחרים? מדובר על אורך של בערך 15 מטר (5 בין המגבר לטלוויזיה ולרמקולים הקדמיים, ועוד 10 מהמגבר לרמקולים האחוריים)? תודה וסליחה.

ערן^25

New member
אהמממ,

אחרי מחשבה ארוכה והעלאת השערות רבות(וסתירתן כמובן), הגעתי למסקנה שכדאי לי להמליץ לך על המסמרים האלו, שמחוברים למין חצי עיגול מפלסטיק. את המסמר אתה תוקע בקיר, וחצי העיגול מצמיד את הכבל אל הקיר. ניתן לרכישה בחנויות המובחרות. ערן

oryw

New member
לאחרויים - אקרילי לבן, לקדמיים

מה רע בקליפסים??? אורי

gershon17

New member
מה זה אקרילי לבן?

קליפסים זה באמת רעיון. יש סיכוי סביר שבפעם הבאה שאמא שלי תבוא לבקר ותראה את הקליפסים לאורך הקיר היא תבעט אותי ואת הרמקולים מהבית, אבל זה סיכון שאני אצטרך לקחת על עצמי.

oryw

New member
אקרילי - חומר שבא בשפורפרת

כצו סיליקון - צריך "אקדח" בשביל להשתמש בו - שמים שכבה לאורך החיבר (קיר -תיקרה או קיר -ריצפה ) מחכים כמה דקות מצמידים את הכבל שמים עוד שכבה ולאחר שמתייבש צובעים בצבע של הקיר... אורי

מסמרים לא ניתקעים

כאשר הטיח לא בעובי של 1 ס"מ . מניסיון יש קירות בטון ללא טיח גם בדוק ליפני שאתה קונה מסמרים

מנסיון מר של מאבק עםהדבקת הכבלים

אכן גם הדבק האקרילי וגם תופסני הפלסטיק אינם מחזיקים את הכבלים לאורך זמן. נכון לעכשיו מצאתי לנכון לשלב בין השניים הדבקתי את הכבלים ובקצוות ובפינות חיזקתי עם תופסני הפלסטיק . הדבר מחזיק כבר מס´ חודשים. עד עתה זה ניראה טוב .

למעלה