בעיית עם אורות

שי ז.

New member
ניסיתם לנקות את הרפלקטור?

יש גם הבדלים באיכויות של רפלקטוריםשמשפיעים על עוצמת התאורה.

שי ז.

New member
וכדי להיות בטוח שזה הרפלקטור

פרק את הפנס, הוצא את הנורה של הפנס השני ותכניס אותה אליו (כולל ההזנה מהמעגל המקורי שלה). אם עדיין התאורה יותר חלשה אז זה רק הרפלקטור.

lionsh

New member
הרפלקטור

זה החלק הכסוף הפנימי שבתוך הפנס? אם כן, אז הפנס המדובר הוא חדש-דנדש והתופעה הייתה קיימת גם בפנס הקודם. לכן הרפלקטור לא נראה כפתרון אפשרי. אז: או שאני פרנואיד (למרות שזה ממש מציק ונראה כאילו פנס אחד מאיר יותר חזק, והוא דווקא הישן...). או שיש פה תופעה ממש מוזרה.

שי ז.

New member
סביר להניח שיהיה הבדל בין שני

הרפלקטורים כי מדובר ברפלקטור ישן מול חדש ובאורגינלי מול תחליפי.

lionsh

New member
אבל בישן רואים יותר טוב

כביכול. גם בישן המקורי (שאותו החלפתי) ראו חלש יותר מהצד השני

Smarek

New member
אולי כדאי לנסות זאת

את הרפלקטור ניתן להבריק. מפרקים את הפנס. ואת הזכוכית הקידמית. ומבריקים באמצעות סולר או גריז או שמן מנוע. ומרכיבים מחדש. כדי להוריד פנס צריך לפרק מסכה קידמית כי כך בנו למניעת גניבה. ולהזהר לו לשבור זכוכית. ניתן להעביר חוטי חשמל חדשים אין צורך להוציא את הישנים והכי חשוב האם בדקתם שהמצבר תין ונותן מתח של 13 וולט (לא 12 וולט כפי שרבים חושבים) הדלקת אורות דרך ממסר אולי החלפה בין שני ממסרים שווים תועיל יתכן שחוט החשמל נעל הכבל אינה מחוברת לחוט זה קורה כי במפעל לוחצים את נעל הכבל דרך הבידוד ולא מקלפים בידוד לפני חיבר נעל הכבל לחוט. הכבל יראה תקין אך החלודה הדקיקה אינה מעבירה חשמל. יכול להיות שהאור ניראה לא שווה בגלל האסימטריה של הפנסים

lionsh

New member
אז ככה

לגבי הרפלקטור, הפנס חדש מהקופסא. אי אפשר להבריק את הרפלקטור עוד יותר... מצבר, למרות שהוא מקורי עוד מקניית הרכב (2000), אם הייתה בו בעיה אז שני הפנסים היו מושפעים באופן דומה (נכון?). ממסרים ושאר החיווט, שללנו ע"י חיבור חוט ישירות מהמצבר (+ ואחר כך -) למנורה... האסימטריה זאת בעצם האפשרות היחידה שנשארה, לדעתי. הבעייה שזה עדיין מציק לי כי בכל זאת זה נראה חלש משמעותית מהפנס השני. אוף, מבאס.

חן 1111

Active member
איך אתה בודק את זה?

האם עמדת מול הרכב והסתכלת על הפנסים? האם הבעיה היא גם באור הנמוך וגם בגבוה? תנסה להוציא את שתי הנורות החוצה, כשהן על המחברים שלהן, ולראות אם יש הבדל בעוצמת התאורה של הנורה עצמה, באור נמוך ובאור גבוה.

lionsh

New member
בדקתי באופן הבא

ישבתי מול הפנסים. וגם זזתי לכל מיני כיוונים כדי לראות אולי בזווית אחרת רואים טוב יותר, ללא הצלחה. התופעה קיימת גם באור גבוהה וגם באור דרך. לבדוק את שתי הנורות כשהן מחוץ לפנסים זה רעיון טוב. גם לבדוק את עוצמת התאורה ע"י מכשיר כיוון זאת אופציה. בכל מקרה, לדעתי אני אמתין בינתיים לטסט השנתי באוגוסט. או שזה ממש יציק לי ואני אלך שוב לחשמלאי, אחר.

naji1

New member
איזה חברה הנורה?

תנסה לקנות נורה איכותית או אפילו מקורית מהמוסך המרכזי ותבדוק שוב. יש נורות חלשות יותר (לא איכותיות).

lionsh

New member
הצלבתי בין הנורות.

וזה לא עזר. כך שזאת לא הבעייה.

למעלה