בעיית אזור ב-DVD

פשוש2K

New member
בעיית אזור ב-DVD

שלום לכולם, יש לי כונן DVD במחשבון שלי (קומפאק 1700) והתקנתי את התוכנה שהגיעה איתו, DVDExpress של קומפאק. אחרי כמה החלפות של אזורים התוכנה אמורה לנעול את הכונן לסרטים באזור אחד בלבד, כלומר לא ניתן להחליף עוד אזורים. מספר שאלות: 1. האם הנעילה היא בתוכנה או שהכונן ננעל? כלומר אם אתקין תוכנה אחרת, האם הכונן עדיין יהיה נעול? 2. האם יש תוכנה שפועלת בלי הגבלת אזורים? 3. האם יש דרך לשחרר את הנעילה? רוב תודות על כל הסבר! פשוש

jumpgate

New member
תשובות

1) הנעילה היא בכונן, כך שכל התוכנות מושפעות. 2) כן, הורד תוכנה בשם DVD-GENIE שמנטרלת את השפעת החלפת האיזורים (שים לב שהיא לא מועילה לכונן DVD שכבר נעול) 3) הסיכויים לשחרר את הנעילה הם בערך 50-50 (תלוי בכונן). יש לצרוב עדכון לתוך זכרון ה EPROM בכונן (שים לב שפעולה זאת עלולה להשבית את הכונן).

פשוש2K

New member
זה מריח כמו צרות...

ראשית, רוב תודות על העזרה המהירה. שנית, האם תוכל לפרט לי יותר לגבי שחרור הנעילה? אני מחפש עכשיו ב- dvd.box.sk שזה אתר מצויין לכל מה שקשור בנושאים כאלו (מומלץ לכולם) www.box.sk ושם יש את התוכנה שהמלצת לי. יש לי שני מחשבונים, האחד כנראה כבר נעול והשני עדיין לא. אני אנסה לטפל בזה שטרם ננעל, ואקווה שיהיו לך עצות מועילות לגבי השני.... שוב תודה רבה! פשוש

libal

New member
נסה באתר הרצ"ב

מנסיוני תוכנת ג´יני אינה עוזרת כאשר הבעייה בחומרה כמו במקרה שלך .הפתרון היחידי שיש זה לבדוק באתר הרצ"ב האם ניתן לפתור את הבעייה ע"י זה שאתה מעלה קובץ ישירות לDVD . עושים את זה בדוס . די מפחידים שזה יכול להרוס את הכונן , אבל אני עשיתי וזה עבד .

למעלה