בעיות של מתחילים (עזרתכם בבקשה..)

חובבת

New member
בעיות של מתחילים (עזרתכם בבקשה..)

יש לי כמה שאלות, אבל אל תצחקו איך אפשר לשמור קובץ מסורק כ- gif או כ- jepg, ומה בכלל ההבדל ביניהם? אני רק יודעת שכשאני שומרת (אחרי העברה לפוטושופ) כ- psd, הקובץ יוצא ענקי מבחינת המשקל, ואם אני רוצה לשבץ אותו במצגת פאואר פוינט או סתם בקובץ וורד הוא מנפח את הגודל שלהם למוות. במחשבה שניה, השאלה צריכה להיות מנוסחת אחרת, איך אני צריכה לשמור קבצים של תמונות (למשל מסורק) כך שהם לא יהיו כ"כ כבדים? כל הסבר יתקבל בשמחה

amirdav

New member
תשובה לשאלתך ../images/Emo27.gif

עלייך לשמור תמונות סרוקות בפורמט JPG. כדי לעשות זאת בפוטושופ עליך להבין שבאותו רגע את מאבדת את התכונות של פורמט PSD (שכבות נפרדות) ותקבלי תמונה שטוחה בפורמט JPG, שגם מצמצמת את איכות המעברים בין הצבעים ולכן גם מקטינה את נפח הקבצים בצורה משמעותית. עשי כך (בעברית כדי שלא לשבור את רצף הכתיבה - את כבר תתרגמי לעצמך): קובץ >> שמור כעותק >> בחרי בתיבה התחתונה בפורמט JPG ואז שמרי את הקובץ. תצטרכי לקבוע את רמת הכיווץ של התמונה (איכות המעברים בתמונה). ככל שהמספר יהיה קרוב יותר למקסימום - הקובץ יהיה גדול יותר והתמונה - איכותית יותר. תוכלי לראות בתחתית החלון את הגודל הצפוי. כדי לשמור תמונות גרפיות, כמו לוגואים או חלקי ממשק פשוטים - תשתמשי בפורמט GIF המאפשר עד 256 צבעים בלבד אך לא יוצר את מעברי הצבעים ולפיכף נותן תוצאה נקיה יותר, ונפחו קטן מ-JPG במקרה שלא מעורבים הרבה צבעים בתמונה. לגבי הכנת קבצי GIF תשאלי שוב בפורום - רק אם באמת את צריכה כי שם הפעולה מורכבת יותר. תוכלי לכתוב לי שאלות נוספות לדואר האלקטרוני, הייתי תמציתי בתקווה שזה יספיק - אם זה לא מספיק - אוכל לתרום לך עוד הרבה ידע שלא ציינתי כאן. בהצלחה.

חובבת

New member
היי ../images/Emo51.gif לך!

ואם כבר העזתי ושאלתי, אולי תוכל להסביר לי (אחת ולתמיד) מה פשר השכבות (layers) הללו והאם כשאני סורקת (זה כרגע השימוש היחידי שלי בפוטושופ) התמונה נוצרת אוטומטית בשכבות או שמא בשכבה אחת
ותודה על ההסבר הקודם...

השכבות הן אחד היתרונות הגדולות

של עבודה מול מחשב. דמייני שאת מציירת על חבילת שקפים. מציירת עיגול על שקף אחד, מניחה עליו אחר ומציירת עיניים. מוסיפה עוד שקף ועליו מציירת פה. לכאורה הופיע פרצוף, אבל כעת תוכלי לערוך שינויים מבלי לפגום בכל התמונה. למשל, להזיז רק את הפה, לשלוף את שקף העיניים ולהכניס אחר במקומו או לצבוע מחדש את רקע הפנים.. כך בדיוק עובדות השכבות. ניתן ליצור שכבה מעל שכבה, להסתיר אותן, להציג אותן בשקיפות שונה, וכדומה. ככל שתעבדי עם מספר רב יותר של שכבות כך יקל עליך לערוך את התמונה. סריקת תמונה נוצרת לתוך שכבה אחת. עליה תוכלי כמובן להוסיף נוספות.

אהלן,

כתבתי בעבר מאמר מפורט על כך, שאמור לעלות בקרוב אל קליפה, שם תמצאי מידע נוסף. בכל מקרה, ההבדל בין שני הפורמטים הוא גדול : GIF מוגבל ל 256 צבעים. משמש בעקר לתרשימים, ציורים בעלי מספר צבעים נמוך, סריקות בשחור לבן וכדומה. היתרון שלו הוא בגודל הקובץ על חשבון האיכות. JPG שומר ב16 מליון צבעים, תוך כיווץ גודל הקובץ על חשבון איכות התמונה. פורמט זה מתכווץ נהדר ומתאים לתמונות, עבודות גרפיות מרובות צבעים, ובכלל מעברי צבעים גדולים באותה תמונה. PSD הוא פורמט פנימי של פוטושופ, והוא מכיל מידע רב נוסף מלבד המידע הויזואלי של התמונה ולכן הוא כבד מאד. זהו פורמט לצרכי עריכה, ויש לשמור אותו כדי לבצע שינויים בקובץ המקור ואז להמיר בחזרה לאחד מהשניים. רצוי לשמור דרך תפריט file - save for web , שם תוכלי לראות את ההבדל בין השניים לפני השמירה. בהצלחה!

למעלה