בעיות שינה וערנות

Lifelines

New member
בעיות שינה וערנות

קודם כל אני לא בטוח שזה קשור לפורום הזה אבל בכל זאת אני מנסה לקשר את זה לכל מקום..תכוונו מקסימום! הבעיה כזאת אני חייל משוחרר (כשלושה חודשים) לומד לפסיכומטרי. ובעצם זה הדבר היחידי שאני מתרכז בו כרגע. לאחר השיחרור יש לי בעיה קטנה להירדם! בנוסף אני מתעורר בלילות כלללללל הזמן שזה הרבה יותר מטריד אותי כי זה קבוע. וגם אחרי שאני ישן איזה 8 שעות אני עדיין קם עייף ולא ערני ולא מצליח להתרכז בלימודים. עייפות מורגשת במהלך חצי היום הראון ורק בחצי השני מתחילה להתפוגג. איך אני מעיר את עצמי, למה אני קם בלילות, ולמה אני כל הזמן עייף כשאני ישן מספיק ?!?

ממילותיך

אני מבינה שהבעיה בשינה התחילה מיד עם השחרור? האם לפני כן (בצבא למשל) סבלת מבעיות בשינה ומתי בדיוק זה קרה? ואם כן - כיצד הצלחת להשתחרר אז מתחושת העייפות שלוותה אותך במהלך היום? מחכה לתשובתך, טל

Lifelines

New member
הממ..

לא יודע תכלס אני תמיד הייתי קצת דכאוני.. אז אולי בגלל זה בצבא לא היה לי זמן לא להירדם.. התפקיד שלי היה לוקח ממני מאמץ רב (מפקד טירונים) ועד שיש לך זמן לישון אז אתה כבר נרדם בקיצר בצבא לא הייתי קם במהלך הלילה. הבעיה גם עכשיו שאני פשוט לא מרוכז כל היום ואני כל הזמן עייף ואין לי כוח לעשות משהו....גם דברים כיפיים

אוקי,

אם כך תשובתך היא כי המצב החל לאחר השחרור - ויתכן וקשור לצורך להסתגל מחדש לזמנים פחות מוגדרים, כשיכול אתה בהם ללכת לישון בגמישות רבה יותר מבחינת השעות, לקום כשבא לך וכו'. בנוסף, ככל מעבר יש לעיתים לגוף צורך להסתגל לשינוי מה גם שאתה נתון בתקופה שיתכן כי מלחיצה אותך - ממסגרת ברורה למסגרת פחות ודאית ומתוכננת. עצתי לך לא לאפשר לעצמך לקום מאוחר מדי, לא לנוח בצהריים ולנסות ולהקדיש את הלילה לשעות שינה ולא את היום. בנוסף, תן לעצמך להסתגל מעט יותר לשינוי, מעט אורך רוח אני מניחה כי לא יזיק. פעולות המפחיתות חרדה דוגמאת הרפייה, ספורט או כל פעילות המוגדרת מבחינתך כמרגיעה (אותך) עשויים להועיל. הכנס עצמך למסגרת חדשה, גם אם יותר גמישה אך בעלת חוקים מעט יותר ברורים וכך תסתגל מהר יותר לשינוי. בהצלחה בהסתגלות, טל

למעלה